Kerastase Nectar Thermique - a little make up obsessed

Kerastase Nectar Thermique

O njezi kose najmanje pišem, iako je smatram jako bitnom. Osobno imam kovrčavu kosu, s tjemenom koje se masti i vrhovima sklonim isušivanju (i petljanju). Uz to, kosu volim maltretirati peglom i figarom (da bih dobila pravilne kovrče jel). Iz tog razloga mi je potrebno sredstvo za zaštitu kose od topline. Moj izbor je pao na Kerastase Nectar Thermique.



Kerastase Nectar Thermique je hranjiv leave-in tretman za suhu i vrlo suhu kosu. Zašto tretman? Zato jer njegova funkcija nije samo zaštita kose od topline nego je njegova funkcija i da hrani kosu, odnosno daje vlagu u samu srž vlasi, zaglađuje ju i daje joj sjaj, olakšava stiliziranje i ravnanje i omekšava kosu.

I znate što? Ovaj proizvod uistinu sve to radi! Već 2 godine redovito peglam kosu (ne baš kod svakog pranja, ali u prosjeku kod svakog drugog - jer ljeti kosu rjeđe peglam pa iz tog razloga takav prosjek) i moja kosa uopće nije isušena ni uništena unatoč stalnom maltretiranju kose. Kosa izgleda zdravo, nahranjeno, glatka je i mekana na dodir, sjajna te nije isušena - znači: zdrava je.

I sa sigurnošću mogu reći da ovaj proizvod sudjeluje u njezi moje kose jer šampone stalno mijenjam, a jedine konstante su Kerastase Masquintense o kojoj sam pisala u ovom postu i Nectar Thermique.



Nectar Thermique sadrži matičnu mliječ koja hrani kosu i xylose, sastojak koji štiti vlas kose od isušivanja pri tretiranju kose visokim temperaturama i istovremeno ju hrani, a rezultat je glatka, sjajna kosa.



Sad malo o samom proizvodu. Dolazi u količini od 150 ml, a kupujem ga na web shopovima jer je tako jeftiniji, tako da ga na Lookfantastic možete kupiti za 14,18 funti s time da često imaju popuste, pa ga možete ugrabiti i po 20% nižoj cijeni.

Da, možda će vam se na prvu cijena čini poprilično visoka, no vjerujte mi, ovaj proizvod vrijedi svakog penija. Ja sam svoj kupila 10.10.2011. godine (ne, nije greška, 2011. godine) i taman negdje oko tog datuma 2013. godine ću ga potrošiti. A koristila sam ga prilikom svakog tretiranja kose nekom spravom koja grije. Za proizvod koji mi traje 2 godine, mislim da se uistinu isplati dati taj iznos koji i nije tako visok.
Na moju duljinu stavljam količinu prikazanu na slici, no iskreno, mogla bih stavljati i manje, ali ja se nekako osjećam sigurnije ako stavim malo više proizvoda.



Nectar Thermique se nanosi na čistu mokru kosu obrisanu ručnikom, cijelom dužinom (mene ne masti dodatno, a korijen kose mi je inače sklon mašćenju) s naglaskom na vrhove (većinu proizvoda stavim upravo na njih). Nakon toga preporuča se počešljati kosu (ja u tu svrhu koristim Macadamia No Tangle četku). Proizvod se ne ispire.


Ako često peglate kosu ili koristite figaro, ovaj proizvod je nešto što vam svakako preporučujem jer vrijedi svake lipe ili penija (ovisno gdje ga kupite).

Koristite li vi sredstva za zaštitu od topline i ako da, koja?


CONVERSATION

20 komentari:

  1. Jedno vrijeme me je držalo peglanje kose i tada sam koristila razne stvari. Sada mi se nekako neda. O ovom proizvodu sam čitala puno pohvala , drago mi je da si zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Već dugo mi je na listi želja, ali čekam neki put u inostranstvo, kako se ne bih mučila sa kupovinom putem interneta. I, sreća, za 2 dana putujem i verovatno ću uzeti ovaj proizvod. Ne mogu da procenim koliko ti je oštećena kosa, ali lepo se sija i ima super formu... Ovo je jedan od najboljih brendova za negu kose, i ovaj proizvod ima puno pohvala tako da verujem da bi mnogima odgovarao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kosa nije nimalo oštećena. A zašto se bojiš kupovine preko interneta?

      Izbriši
  3. probala sam ga zahvaljujući prijateljici koja ga je naručivala online i tad ga upotebljavala. sipala mi je u teglicu i znam da sam dugo koristila to što mi je dala za probu. meni se jako svideo,kupila bih ga, da nemam straha od online naručivanja. do sad nisam ništa uzimala tako, pa sam još neiskusna i malo se ustručavam. no, ovo smatram jako dobrim proizvodom, miris je divan, i bila sam zadovoljna dok sam ga koristila :))
    odlično je da ti tako dugo traje, svaka čast!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj cure drage, pa nemojte se bojati online naručivanja, to je jedan od najvećih benefita interneta ♥

      Izbriši
  4. Uh, pa ovo zvuči baš kao nešto šta bi i mojoj kosi prijalo! Nisam znala da si kovrdžavica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ovako kad mi vidiš kosu, nitko ne bi rekao :D
      probaj :)

      Izbriši
  5. Jao! Do sad sam koristila samo sprejeve, no nekako mi to nije to.. ide ovo čudo na WL, jer zimi češće peglam kosu nego ljeti :D i divna ti je kosica <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako uzmi, bit ćeš jako zadovoljna ;)
      i fala ti :*

      Izbriši
  6. dugo ga vec gledam, ali nikako izdvojit lovu, mada si me sada itekako potaknula, pogotvo kad sam procitala koliko traje :)
    a uz njega ne koristis neke druge heat protect sprejeve, mislim nisu ti potrebni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo njega koristim i stvarno jako dugo traje i isplati se, i zbog kvalitete i zbog toga što ga malo treba. Mislim da nećeš požaliti ako ga uzmeš :)

      Izbriši
  7. Reci samo, pre njega svakako stavljaš Masquintense? Mislim opereš kosu, staviš masku, pa potom ovaj tretman ili ne? Ja ne peglam kosu, ali je stalno sušim fenom, pa sam planirala da uzmem u narednom period Nutritermique masku, ali sam i za ovaj tretman čitala dosta pohvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uzmi svakako ovaj tretman, općenito je genijalan za kosu tretiranu ikakvom toplinom.
      Ne stavljam masquientense baš svaki put, ali skoro uvijek koristim i nju, normalno isperem i onda stavljam i ovaj tretman

      Izbriši
  8. Mislim da bi mi kosa bila zahvala kad bi joj ovo kupila :D Stavljeno na WL, no mislim da ću do kraja tjedna naručiti. :) Jedino što me malo brine je to što imam jako dugu kosu, no da mi traje pola koliko tebi, ja hepi! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam se to sad šišnula, isto mi je bila puno duža kosa :)
      no baš to, da ti traje upola, dobro je :)

      Izbriši
  9. Hvala na savetu :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovaj dio: " Mene ne masti dodatno, a korijen kose mi je inace sklon mascenju" mi se jako svidja...
    Proizvod ide sigurno na shop listu :)

    OdgovoriIzbriši