Kad bjutiholičarka ide na more - a little make up obsessed

Kad bjutiholičarka ide na more

Kao velikoj ljubiteljici kozmetike (ljeti preparativne više nego dekorativne), najveći problem kod odlaska na more mi je odabir što ponijeti sa sobom. Često se događalo da sam nosila kozmetike skoro koliko i odjeće, no stvarno se trudim smanjiti količine, no ne ide i ne ide :)

Noćas putujem na naš prelijepi Jadran, u Brela, a kasnije i možda nešto sjevernije, no ovo mjesto je moja velika ljubav gdje se najljepše opustim i odmorim. Spoj predivnih plaža, čistog mora i pogleda na Biokovo s jedne strane, a s druge strane na Brač i Hvar me svaki put iznova očara i svaki put se divim koja čuda je priroda u stanju napraviti.



No ovo nije post o prirodnim ljepotama Hrvatske, nego o kozmetici pa je vrijeme da se vratim na temu :)

Odmah napominjem da koliko god se trudila izbaciti nešto, jednostavno ne mogu i ne znam, pa uvijek nosim dosta stvari, ali stvarno sve i koristim (osim dekorative, no to ću i naglasiti kada dođem do nje).

Pa krenut ću s licem:



O da, djeluje puno toga, znam. I još sam zaboravila uslikati Murad Waterproof Sunblock SPF 30 :D

A sada podjela na proizvode za sunce i proizvode za njegu.



Standardno Balea Wasser za "umivanje" nakon izlaska iz mora, Vichy termalna za smirivanje raznih mogućih situacija, La Roche-Posay ANTHELIOS XL „dry touch“ gel-krema za lice SPF 50+* (klik za recenziju) za mazanje prije odlaska na plažu, dok sam u kući, te testeri kremica za nošenje u torbi na plažu i obnavljanje zaštite. Nekako ne volim da mi se krema prži u torbi koja najčešće ostane na suncu, pa radije volim ponijeti 2 testera sa sobom i mazati se s njima nego da mi se 50 ml kvari na suncu. Testeri su La Roche-Posay Melt-in Cream SPF 50+, Bioderma Photoderm Spot 50+, Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30, Avene emulzija 50+ i još neuslikani Murad Waterproof Sunblock SPF 30 (tubica od 30 ml).



Za lice se tu našla Schaebens After Sun maske (prvi put kupila), Murad Blemish Spot Treatment i Murad Clarifying Wipes, Nuxe Reve de Miel, Naobay tonik* i Naobay Soft Tolerance and Eye Contour Cream*, moj voljeni Payot trio - Hydra 24 maska, Hydra 24 light emulzija i Hydrofluid (recenzija), Merz Spezial maska za područje oko očiju (recenzija), Melvita Baršunasto ulje za čišćenje (recenzija) i mini pakiranje Lancome Genifique Advanced.




Što se tiče proizvoda za sunčanje, volim visoki faktor jer sam svjetla, imam puno madeža i ne želim melanom i prebrzo ostariti, pa se tu jako čuvam, što možete vidjeti i iz slike.

Na slici se nalazi Balea Sonnen Schutz Spray koji je ostatak od prošle godine, meni solidan proizvod za kojeg mi je žao da ga ove godine nije bio u ponudi. Zatim tu je i La Roche Posay Anthelios XL SPF 50+ Invisible Nutritive Oil*, zatim Vichy Capital Soleil suho ulje SPF 20* (to će vjerojatno dragi koristiti jer je on taman), La Roche Posay Anthelios dermo pediatrics SPF 50+, Eucerin Sun Creme-Gel SPF 50 (izvrstan proizvod ako ste sklone sekundarnoj alergiji na sunce - mallorca aknama, ja ga koristim na području ramena i dekoltea jer mi se od previše krema sa SPF stvara sekundarna alergija (ironično, zar ne?)), Lavozon balzam za usne SPF 20 (iskreno, svi su mi isti i nijedan ne valja i svi ostavljaju bijeli trag, ali moram se nekako zaštititi) i L'Erbolario marmelada, proizvod koji više uzimam zbog izvrsne hidratacije nego zbog tamnjenja. Iskreno, sunce me vidi samo kad sam u moru, ostatak vremena sam u hladu, no uz ovaj proizvod, uz to što se boja brže "prima", boja koju dobijem puno dulje traje.




Što se tiče proizvoda za kosu, tu sam jednostavna, kako kosu na moru perem svaki dan, tu mi je dovoljan (i dobar) Balea After Sun šampon koji sadrži i UV zaštitu, dobro ispire sol, a kosa je mekana nakon njega. Tu je i Oleo Therapy ulje makadamije kojim ću saftati vrhove, Balea After Sun maska za kosu i tester Phytojojoba maske. Odlučila sam ne tegliti sa sobom ove godine i moj Kerastase jer nema smisla, ionako previše toga nosim, a ove vrećice zauzimaju manje mjesta.




Kao što možete i same vidjeti, UBIJAJU me proizvodi za tijelo, odnosno te velike ambačaže, ali ne mogu uzeti putno pakiranje mlijeka za tijelo kad se svaki dan mažem i kad mi ne bi potrajalo ni 2 dana. Ovdje je moja najdraža mazalica svih vremena, spas za suhu kožu, Uriage Xemose Creme Emoliente Universelle, zatim malo mirisa kokosa Sundance Apres Fluid, meni jako drag Yves Rocher Jardins du Monde Fleur de Tiare (o kako je bilo teško uzeti samo jednu tuširalicu!), Yves Rocher Monoi de Tahiti zlatno ulje i Borotalco dezodorans.

Naravno, tu su proizvodi i za higijenu usta koji je podrazumijevaju, Curaprox četkica za zube, putno pakiranje Listerine tekućine za ispiranje usta, Elmex pasta za zube i Dontodent konac za zube.




Cadeavera peeling za stopala i Cadeavera krema za stopala s ureom, Melvita Apicosma krema za ruke i Dipterol sprej protiv leteće gamadi se nisu uklopili u nijednu sliku, pa eto ih ovdje.




I došli smo do meni najzanimljivijeg dijela. Odnosno do onog gdje uvijek pretjeram. Do prošle godine, vrhunac mog ljetnog make up-a je bio ruž i moooožda maskara. Kako mi se prošlo ljeto pojavio vitiligo, to izgleda jaaaako lijepo kad potamnim, pa sam osuđena na stavljanje korektora i/ili pudera. No to radim samo kad izlazimo negdje, a iskreno se nadam da ćemo većinu večeri provoditi igrajući Taboo ili Uno. No za večere vani sam ipak odlučila ponijeti nešto šminke.




Da, nakupilo se tu toga: Urban Decay Naked Basics paleta (recenzija), Lierac Soin De Teint puder u tamnijoj nijansi, Maybelline 904 Vivid Rose i 150 Faint For Fuchsia (klik), p2 ruž u nijansi Copacabana (koji mi je danas opao i oštetio se dok sam ga slikala, skoro sam se rasplakala), Coverderm Perfect Face korektor, Estee Lauder Double Wear Stay In Place korektor, Murad Skin Perfecting Primer, Too Faced Papa Don't Peach rumenilo (klik), Golden Rose #56 (recenzija), Sleek Heartbreaker (recenzija) i Chanel Le Volume De Chanel maskara. Dosta toga, a na kraju će biti dobro ako ću koristiti ovo:




I zadnja muka su naravno lakovi za nokte. Pošto postoji mogućnost da ćemo ostati samo 8 dana, nije imalo smisla uzimati ovoliko lakova jer sigurno neću svaki dan lakirati nokte:




Pa sam teškom mukom to svela na 4 komada:




Riječ je o OPI Feelin Hot Hot Hot (swatch), KIKO 335 da me podsjeća na predragu Mirnu, Essie Peach Daiquiri (swatch) i Essence Mojito Green iz LE Soul Sista (swatch).

Uh, i to je to! Sad kad sam ovo riješila, idem sve to spakirati :)

Što vi kažete na moj odabir kozmetike za more? Koliko vi stvari nosite i što?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena i stvarna. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

41 komentari:

  1. Hihihi, stvarno nosiš puno kozmetike! Al' šta te briga! :) Lijepo se provedi na moru i uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Malo si ponijela hahahaha xD Koja si ti kraljica <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Znam kako ti je haha :D Ok, gora si od mene definitivno. Ako ništa, ja ne teglim puno dekorative (samo previše kistova :P ), ali dekorativa mi jenajveća muka, pogotovo zbog velikih bočica. Onda moram presipati u manje i peglati se -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a da, i kistove sam zaboravila slikati :D
      i još neke sitnice, ali eto, i ovo je previše :D

      Izbriši
  4. Bravo draga !

    Ni više ni manje ni ja ne nosim, ali zato zaboravim uvijek ručnike za plažu XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde, ja nisam ništa zaboravila :D
      ali su zato drugi mislili da imam dovoljno kozmetike za sve :/

      Izbriši
  5. Luđa si od mene, ali samo što se tiče preparative! :D Ja sam se iz Zagreba solo uputila s autom u Split i auto mi je doslovno bilo pritrpano kozmetikom, haljinama i Dunjinim (zamorčić) stvarima. Ludilo! :D 4 puta sam se spuštala iz stana u garažu da to sve smjestim u auto. Šta reći osim da mi je već sad muka kako ću sve te stvari spakirat i teglit ponovo gore...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha Lenka, mislim da smo tu negdje, ista kategorija :D

      Izbriši
  6. Pa iskreno, nije meni to toliko puno. Onako, vjerovatno se čini, ali nije. Koža mora biti njegovana na suncu, dekorativa minimalno i to je to. Samo se čini puno. Ako te dragi počne grditi, reci mu neka se obrati meni, da mu ja pokažem kako to izgleda i da je mogao gore proći. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha ajde, dragi je bio dobar i razumije moje potrebe što se tiče kozmetike :D

      Izbriši
  7. Pa kad se sve treba onda je težko smanjit količinu stvari :P I nije tako puno za nas cure, tak da ne brini i lepo se provedi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, lijepo sam se provela i sve koristila (osim dekorative)

      Izbriši
  8. hahahaah luda si :D ma ni blizu ovoliko ne nosim :D Imam jedan mali kofercic za kozmetiku, znas otprilike koje su velicine, i u njega sto stane-nosim... Ostalo ostaje kod kuce :)) Znam da se nikad ne sminkam onoliko koliko ponesem sminke, treba mi nesto za kupanje, suncanje, losion, ciscenje lica i kremice ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je sve stalo u moj neseser :D
      i sve sam koristila osim šminke :D

      Izbriši
  9. Pa ovo je fenomenalno :) Ja ne znam da se kontrolisem, i uglavnom zavrsim sa 4 nesesera :) Ne pitaj sta sve nosim u njima :D

    Uzivaj i lep provod ti zelim :*

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja uvjek pretjeram i ponesem svega i svačega i na kraju skoro pola toga ne iskoristim ... e ove ću se godine nastojat iskontrolirati mada neću ništa da obečavam!

    ps - ugodan odmor!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš me zanima što si sve ponijela, nadam se da će biti post kad se vratiš :)

      Izbriši
  11. Au! Bas puno toga nosis, ali razumem da sve uvek treba :) Tako sam i ja, dok nisam probrala i svela na neki minimum :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ne ide smanjivanje kad sve koristim. Jedino dekorativu mogu još smanjiti, ali nje ionako ne nosim puno :/

      Izbriši
  12. ja sam uz sve moguće redukcije završila sa 3 nesesera, kutijom i hrpom vrećica koje sam gurala gdje god se moglo... puno previše definitivno, ali ja idem na više od mjesec dana pa mi sve to treba. moram se pohvaliti da više manje sve i koristim. osim dekorative, toga sam ponijela malo previše, ali šta ću kad nikad ne znam šta će mi trebati... al zato sam ponijela samo 10ak lakova...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gazdarice, mirem od smijeha već minutu :-)))

      Izbriši
    2. hahahahaha i ja se pridružujem smijanju :D

      Izbriši
  13. Meni je odlično što si ponijela toliko proizvoda za njegu, jer zapravo je to i najvažnije na moru, a šminka pada u drugi plan, barem meni. I fino si ti testera nabavila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se, šminka mi je tako nepotrebna na moru :)
      a testere dobila od dermatologice (LRP), a Biodermu uz kupnju neku :)

      Izbriši
  14. Evo ja se baš vratila s ljetovanja i tu smo negdje po količini preparative, al dekorative definitivno nosiš više jer sam ja imala ravno 5 stvari od kojih jednu nisam ni koristila, a bome ni ostale svakodnevno. Tako da ipak vodiš :-D

    Ne znam, ja sam zaista pokušala racionalizirati odabir proizvoda, stalno sam nešto oduzimala i dodavala, pa sam na kraju završila sa zaključkom da nikad više stvari na putovanje nisam nosila :-D Al sam se opet tješila time da su neke stvari već napola potrošene pa eto ovo je idealna prilika da ih napokon dokrajčim i eliminiram. Kao što vidiš, na djelu još jedan pokušaj racionalizacije kozmetičke pomahnitalosti :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma dekorative sam i ja mogla manje nositi, koristila 2x maskaru, isto toliko puta korektor, rumenilo mislim 3x i p2 ruž jedno 3 puta, a MNY Whisper 1x. Ostalo sam lagano mogla ostaviti doma :D
      no ajde, nikad ne znaš što će ti zatrebati :D

      Izbriši
  15. joj, brela su ma najlipše misto na jadranu, uživaj :D
    dobro si ti toga skupila,nadam se da ćeš sve uspit i koristit ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Za moje potrebe, realno - previse, ali i sama sam kriva kada je rec o trpanju svega i svacega u torbu. Odlicna je fora sto su uglavnom mini pakovanja, pa kolicinski izgleda mnogo, a u sustini i nije. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Sretan put i dobru zabavu <3 i ja sam bjutiholičarka, ali sam nosila upola manje stvari :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :D i svaka čast na nošenju manje stvari :D

      Izbriši
  18. Vjerovatno ne bih niti ja ponijela manje! :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Hehehe uvijek mi se dešavaju ovakve stvari i nosim previše stvari..Nikako da naučim da neću sve uspjet koristiti.

    OdgovoriIzbriši
  20. Plašim se da ti kažem da nosiš mnogo kozmetike jer i ja ću uskoro na more i znam da ću tegliti tonu, tako da bolje da ti ne kažem ništa dok ne vidim koliko će meni biti 'dovoljno'. Lijep provod :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Toliko predivnih stvari na jednom mestu. :D I ja obično nosim testere i kesice maske za kosu, praktičnije je, a i ostane mesta u koferu kada ih potrošim. :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Ja sam se pogubila u ovom moru proizvoda :DD Zanimaju me ovi proizvodi za stopala! Ja ne nosim toliko proizvoda za zaštitu od sunca, tamnija sam i ne dobijem alergiju, pa mi je za tijelo dovoljna Sundance mazalica i koje ulje, a za lice imam Vichy sa spf 30, premda se ne bih bunila niti da je veći spf za lice, ali sad kad imam ovu, neću uzimati drugu dok ju ne potrošim (trudim se u zadnje vrijeme biti racionalna). Meni je smiješno kako uvijek ponesem previše dekorative, posebno žarkih ruževa, na kraju nosim eventualno jedan ili dva, ostatak vremena samo balzam :D a isto mi je i sa odjećom, kao da odlazim na 5 mjeseci, a ne na tjedan dana! Sretan ti put i lijepo se odmori, iskupaj i uživaj <3 :*

    OdgovoriIzbriši