Melvita Huile Lactée Démaquillante - Baršunasto ulje za čišćenje - a little make up obsessed

Melvita Huile Lactée Démaquillante - Baršunasto ulje za čišćenje

Danas imamo toliko načina skidanja šminke s lica da se uistinu teško odlučiti odakle krenuti i čime čistiti lice. I dan danas se sjećam maminog Lancome mlijeka za čišćenje i tonika za lice kojim je ona skidala make up, a danas je izbor toliko širok. Mlijeka za skidanje make up-a, micelarne vode, razni gelovi, pjene i na kraju i ulja. Osobno najviše volim micelarne, pjene i ulja.

Kako mi je nedavno Himalaya pjena strašno isušila kožu (klik za iskustvo), odlučila sam u dogledno vrijeme koristiti samo ulja za skidanje šminke jer imam osjećaj da će mi ona možda i mrviiicu nahraniti kožu, a ako ne to, sigurna sam da mi ju svakako neće isušiti. I tako dolazimo do Melvita Huile Lactée Démaquillante ili po naški Baršunasto ulje za čišćenje.



Mislim da Melvitu kao brand ne treba posebno predstavljati. Riječ je o brandu organske i prirodne kozmetike koja promiče brigu o zaštiti okoliša i ne testira svoje proizvode na životinjama.



Na slikama možete vidjeti mini verziju ovog ulja od 35 ml koju sam dobila od prijateljice, a ona ju je dobila u sklopu nekog seta, no nije joj odgovaralo (ona je klasičarka koja skida šminku mlijekom), a kako sam joj prije pričala o ovom ulju (jer sam ga i prije imala), proslijedila ga je meni.

Full size verzija ima 145 ml i košta 165,50 kn.
Što kažu na službenoj hrvatskoj Melvita stranici:

Nježno i baršunasto ulje svilenkaste teksture trenutno uklanja nečistoće te čak i tešku večernju šminku. Obogaćeno uljem šipka i ekstraktom svježih ruža, dobivenog metodom »enfleuragea«, njegova formula štiti kožu od isušivanja te štiti njezin hidrolipidni sloj. U doticaju s vodom, ulje se pretvara u kremasto mlijeko koje uklanja šminku, te vraća mekoću i blistavost vašoj koži bez masnih tragova.

Dermatološki testirano.

ecocert Prirodna i organska kozmetika certificirana od strane
ECOCERT Greenlife, u skladu s certifikatom ECOCERT.
Više na: http://cosmetiques.ecocert.com.
100% svih sastojaka je prirodnog porijekla.
85% svih sastojaka je dobiveno organskim uzgojem.


Kako koristiti ulje za skidanje make up-a:


Na suho lice (dakle ne prethodno ga vlažiti ili močiti) nanosite malo po malo ulja i utrljavate ga. Ovo ulje smije ići oko očiju, pa ga slobodno utrljajte i na to područje dok ne osjetite da se maskara otopila i ne vidite na kraju krajeva da ste razmazale cijeli make up. Nakon toga namočite lice i nastavite ga trljati. Ulje se u dodiru s vodom pretvara u "mlijeko" i to isperite.


Moji dojmovi:


Ovo ulje je izvrstan proizvod! Skida svu šminku, neovisno je li riječ samo o BB kremi ili o punoj spremi (Estee Lauder Double Wear puder, sjenila, tuš, maskara, rumenilo). Ono što mene uvijek muči kod takvih proizvoda je trljanje područja oko očiju, no ovdje je to stvarno minimalno jer bez problema rastopi maskaru i tuš. Isto tako skida sav puder, a lice ostavlja blistavo i rekla bih skoro pa nahranjeno, no u svakom slučaju nikako ne isušeno.

Ne treba puno proizvoda da bi se skinula šminka, pa vam ovaj proizvod može relativno dugo potrajati. Teško mi je reći koliko točno jer nikad nemam samo jedan skidač, pa ne mogu točno odrediti koliko mi neki proizvod traje odnosno koliko bi trajao da imam samo njega.

Ono što bi vas moglo zasmetati je izrazito jak miris ulja ruže koji moram priznati ni meni ne odgovara uvijek. Taj miris vidim kao jedinu manu ovog proizvoda, a otkad sam otkrila jedno drugo ulje kojem spremam recenziju, smatram manom i cijenu ovog proizvoda.

Ima li ovo ulje moju preporuku? Svakako ako volite miris ruža i ulja za skidanje make up-a. Ako ne volite miris ruža svakako zaobiđite ovaj proizvod jer vam nikako neće odgovarati.


Sastav:




Carthamus Tinctorius (Safflower) Seedoil*, Polyglyceryl-4 Oleate,Caprylic/Capric Triglyceride***, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Rosa Rubiginosa Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Rosa Damascena Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Rosa Damascena Flower Oil,Tocopherol, Parfum/Fragrance, Geraniol**, Citronellol**, Linalool**, Citral**.
*Sastojci dobiveni organskim uzgojem.
**Prirodne mirisne komponente.
***Dobiveno korištenjem organskih sastojaka.

Jeste li probale ovo ulje? Volite li uopće ulja za skidanje šminke? Imate li neku preporuku za Melvitine proizvode?




CONVERSATION

32 komentari:

  1. Nisam ga isprobala, ali kako imam suhu kožu, definitivno ću isprobati neko ulje za skidanje šminke :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imala sam Melvitino nježno mlijeko za čišćenje lica, isto s ružom, i bilo mi je odlično! Samo što u ovom slučaju miris ruže nije bio intenzivan što meni definitivno odgovara. Isprobala sam i tester nekog seruma za hidrataciju al tu me pak miris izluđivao da su mi oči suzile, a sam proizvod je bio solidan. Recimo da bi ga kupila da nije tako intenzivno mirišljav, al ovako ne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mlijeko ima blag miris ruže, a taj serum je vjerojatno taj jaki miris kao u ovom ulju, mene isto izluđuje nekad :D

      Izbriši
  3. Za sad ti mogu predložit Melvitinu vodicu za lice od ruže, trenutno to koristin, super mi je! Iako imam još neke proizvode koji čekaju svoj red za korištenje.
    Volin ulja i s njima samo skidan makeup sa očiju. Mlijeka baš i ne volin za oči, ali za cilo lice da. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam ružinu vodicu i kupit ću je opet, divna mi je ♥

      Izbriši
  4. Ja nisam sigurna da bi odgovaralo mojoj kozi, jer je mjesovita i problematicna, nekako sam se navikla na micelarne pa kako mi gode, drzim se njih :) Sad sam kupila onu Bioderma litarsku i jednako mi se svidja kao i ona od pola litra sebium verzije. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma imamo istu kožu, ne radi probleme ovo ulje ;)

      A vidiš, meni ta litarska micelarna nije dobro skidala šminku s očiju, nisam bila zadovoljna :(

      Izbriši
    2. Ja za oci uvijek koristim nesto drugo a micelarna mi pokupi ostalu sminku sa lica pa ni ne znam kakve su tacno :$

      Izbriši
    3. e pa to je onda nešto drugo, meni koristi i za to (taj dio mi je čak najvažniji) pa mi zato nije dobra :)

      Izbriši
    4. a to je drugo, meni je micelarna baš za oči najvažnija inače :)

      Izbriši
  5. Nisam probala Melvitinu, ali uljnu mješavinu za čišćenje lica od Zimzelene kozmetike jesam i preezadovljna sam, a još zdraviji sastojci :) Mislim da ću ostati vjerna uljnim umivalicama do daljnjeg :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e upravo Zimzeleno ulje je to drugo koje me oduševilo i čiju recenziju spremam :)

      Izbriši
  6. Uf, a meni miris ulja ruže zvuči odlično!! Nisam skidala šminku nikad ni s jednim uljem, ali točno mogu zamisliti kako se negdje maskara otopi. S micelarnom baš i ne :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, a baš je jak miris (a ja volim miris ruža) :)
      Probaj jednom ulje, uskoro ide recenzija jednog jeftinijeg, a izvrsnog :)

      Izbriši
  7. Prodano! Obožavam uljne skidače. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Budući da sam kod zimzelene platila uljni skidac 60kn za 200ml ovo je totalno preskupo :D pogotovo sto je i sastav daleko losiji, a vjerujem da je ucinak sličan ako ne i bolji kod emulzije :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super se čini, ide na WL, pa ću ga možda uzeti kad potrošim My own gentleman ulje s kojim sam stvarno oduševljena :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam još isprobala ništa od Melvite, ali čini se super. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobar proizvod ako voliš (jak) miris ruža :)

      Izbriši
    2. super je ulje, jedino mene taj miris smeta jer je stvarno jak :)

      Izbriši
  11. Jooj, ja i ulja :D

    Jel ostavlja lice jako masnim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo upravo oprala lice s njim, pa pipkam :) ostavlja lice glatko, ali ne i masno :)

      Izbriši
  12. Nisam probala Melvitino, al jako volim uljne skidace. Shu uemura definitivno najbolje, ali nazalost prepreskupo. Ne znam otkud predrasuda da uljni skidaci nisu za masnu kozu, jer poznato je da ulje voli ulje. Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shu Uemuru još nažalost nisam probala, vječno mi je na listi, ali nikako da dođe na red... Bude jednom :)
      I baš to, ulje voli ulje :)

      Izbriši
  13. Volela bih da probam nešto od Melvite, valjda će i oni naći put do Srbije ČD

    OdgovoriIzbriši