Madara SMART maska s ugljenom i crnim blatom - a little make up obsessed

Madara SMART maska s ugljenom i crnim blatom

Jedna od prošlogodišnjih beauty odluka mi je bila da ću više koristiti maske za lice i znate što? Iako i dalje ima mjesta za poboljšanje, napredovala sam. Iako preko tjedna najčešće ne stignem ili nemam snage za takve beauty rituale, priuštim si ih tokom vikenda. Najčešće se to svede na nekih pola sata-sat uživanja nekad tokom dana, no i to je bolje nego ništa (iako bih i dalje radije da si mogu priuštiti nešto više vremena za takvo uživanje - ali jel, prioriteti :)). Neki moj plan (koji se ponekad izjalovi) je maska za pročišćavanje subotom dok nedjeljom uglavnom nanosim hidratantne ili vitaminske maske.
Otkad je izašla, jako sam voljela L'Oreal Pure Clay Glow masku (recenzija), ali prije nekoliko mjeseci sam počela isprobavati MADARA Smart masku s ugljenom i crnim blatom* i u nastavku možete pročitati moje dojmove.


Madara u svom asortimanu ima SMART ANTIOXIDANTS liniju koja je namijenjena prvenstveno ženama poput mene - koje su u ranim 30-ima, žive u gradovima (bitno zbog zagađenja) i iz tog razloga žele smanjiti štetni utjecaj okoliša na kožu i tako spriječiti prijevremeno starenje. Linija sadrži SMART ANTIOXIDANTS kompleks čiji su sastojci mahovina, lišaj, gospin plašt i paprat i koji djeluju na znakove prijevremenog starenja, poništavaju djelovanje slobodnih radikala te zaglađuju fine linije. 

Ova maska podiže ulog i uz to što je za žene koje žele gore navedeno je i za žene koje žele čiste pore i kožu. Sadrži antioksidantima bogato crno blato sjevera i ugljen. Meni je interesantno to crno blato jer je riječ o 4000 godina starom blatu s dna sjevernog jezera.
Čisti kožu od teških metala, štetnih bakterija i slobodnih radikala. Ugljen veže nečistoće na sebe. Poboljšava obnovu stanica i ublažava djelovanje onečišćenja iz okoliša na našu kožu. Koži pruža superdozu vitamina A (age-correcting), Vitamina B3 (skin perfecting), 17 aminokiselina te potrebne minerale koji smanjuju znakove starenja, reguliraju kožu i vraćaju joj energiju i blistavost.



Madara je poznata po svom jednostavnom, a modernom dizajnu pakiranja proizvoda i ovdje nije zakazala. Kao i ostali proizvodi iz te linije, i ovaj proizvod dolazi u zeleno-crnoj kutiji, a tuba u kojoj proizvod dolazi je crne boje, sa srebrnim čepom i slovima. Proizvod dolazi u količini od 60 ml i po cijeni od 195 kn, a moguće ju je kupiti u odabranim Muller drogerijama.

Sama maska je crne boje, ali neka vas to ne zavara i ne prepadne - nije riječ o peel off masci kakve su u zadnje vrijeme (nažalost) popularne nego o klasičnoj, kremastoj masci. 
Tekstura je srednje gusta, idealne teksture da ne curi s lica, a da se istovremeno izvrsno nanosi i razmazuje na licu. Maska nema neki izražen miris, kad baš zabijem nos u tubicu osjećam malo miris gline, no na licu ga ne osjetim.

Maska bi se trebala držati na licu 10 minuta i zatim isprati. Ja ju obično držim i nešto duže, dok mi se ne osuši i zatim ju isperem. 

Moja koža je mješovita, s masnijom t-zonom i porama tako da djelovanje ove maske jako dobro vidim. Pore su nakon korištenja vidljivo čišće, a uz to ono što me oduševljava je blistavost koju daje. Koža je nakon korištenja baš blistavija, ima onaj zdravi sjaj i odmah izgleda svježije.
Što se  tiče tvrdnji da djeluje na fine linije i bore - ne mogu tu puno reći jer ih baš i nemam, ali koža generalno izgleda svježije i uz tu blistavost svakako mlađe.

Maska nimalo ne isušuje ni moju dehidraciji sklonu kožu što je meni i jako bitna stavka. 


Kao što sam rekla, prije korištenja ove maske, moj favorit u kategoriji pročišćavajućih maski je bila L'Oreal maska, ali to se promijenilo i sad je ova maska moj apsolutni favorit. Uz to što još bolje pročišćava i daje još više blistavosti, ima i bolji sastav, a uz to je i cruelty free i organska. Nekome to možda nije važno, nije ni meni prvi i osnovni kriterij prilikom biranja kozmetike, ali kada biram između dva približno jednako efektna proizvoda, uvijek ću prije odabrati onaj koji je CF i organski, a ovaj proizvod je uz to i veganski (i bez glutena - ako je to nekome bitno).

Ako tražite masku koja će izuzetno dobro pročistiti vaše lice, dati mu zdravi sjaj i nimalo ne isušiti vašu kožu, obratite pažnju na ovu predivnu masku, postala je moj apsolutni favorit ♥

Koristite li vi maske za pročišćavanje kože i blistavost? Imate li vi kakav favorit za preporučiti?

Aqua/Water, Sapropel mud, Diatomaceous Earth, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Charcoal Powder, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Alchemilla Vulgaris (Lady's Mantle) Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sphagnum Magellanicum (Magellanic Bogmoss) Extract, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Thallus Extract, Polypodium Vulgare (Fern) Rhizome Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Xylitylglucoside, Xanthan Gum, Sodium PCA, Tocopherol (Vitamin E), Aroma/Fragrance, Propanediol, Anhydroxylitol, Sodium Phytate, Citric Acid, Xylitol, Lactic Acid, Limonene**.

*iako radim u tvrtki koja je uvoznik Madare i iako sam ovaj proizvod dobila direktno od Madare (ne u blogerske svrhe), moje mišljenje je iskreno.

CONVERSATION

1 komentari: