Favoriti 2017 - make up - a little make up obsessed

Favoriti 2017 - make up

Prošle godine nisam previše eksperimentirala s make upom i uglavnom sam igrala na sigurno. Koristila dobru podlogu, neutralna sjenila i najviše sam se igrala zapravo s ruževima i lakovima. Otkrila sam neke nove izvrsne proizvode, ali voljela i neke stare. Ako vas zanima što sam voljela prošle godine i zašto, nastavite čitati :)


Dobar make up za mene ima dva temelja, prvi je svakako dobra preparativa, a drugi je dobra podloga. Prošle godine sam obožavala Estee Lauder Double Wear Light tekući puder. Godinama sam bila ljubiteljica Estee Lauder Double Wear "klasičnog" pudera, a prošle godine sam počela koristiti Light varijantu. Na mom licu je skoro pa jednako dugotrajan kao i klasična varijanta, ali je puno laganiji na licu. Kad su u pitanju cjelonoćni izlasci, i dalje biram klasičnu verziju, no za sve ostalo, sada je moj apsolutni favorit ELDWL. Moja koža je mješovita s masnijom t zonom i zasjaji se nakon nekih 5 sati unatoč setiranju, ali to mi nije problem jer na licu izgleda prirodno, a opet, lijepo prekriva. Puder uglaavnom kupujem na UK shopovima jer mi tamo redovito ispadne jeftinije. Zadnji put sam ga naručila na Lookfantastic za vrijeme neke akcije. 

Maybelline Age Rewind korektor mi je bio favorit među korektorima. Kako nemam nepravilnosti na licu, meni korektor služi samo za prekrivanje podočnjaka kojih imam više ili manje, ovisno o količini nespavanja. Ovaj korektor ih solidno prekrije, neutralizira boju, a opet, nimalo ne isušuje područje oko očiju. Moram napomenuti da ovaj korektor nije super trajan, ali je jedan od moja dva drogerijska favorita (drugi je Maybelline Fit Me), a iskreno, do sada i i nisam našla savršen korektor. Po pitanju trajnosti i prekrivanja mi je najbolji Estee Lauder Double Wear korektor, no on je puno "jači" pa zahtjeva i jaču njegu područja oko očiju. 

Innisfree No Sebum Mineral Pact mi je bio vjeran suputnik zadnjih mjeseci. Lijepo matira i ostavlja prirodan finish na licu, trajan je na licu, a i dugo traje, koristila sam ga doslovno mjesecima, a meni inače puder u kamenu traje mjesec do mjesec i pol.

The Body Shop Drops of Glow mi je bio najdraži iluminator. Divne, roskaste boje savršeno ide uz moj ten. Nanosila sam ga samostalno na licu ili miješajući ga s puderom i u oba slučaja je davao divan glow mom licu.

The Balm Hot Mama* je jedno od meni najdražih rumenila IKAD. Breskvasta nijansa idealno osvježava moje lice, a samo rumenilo je trajno na koži. 

MAC Gentle je rumenilo za kojim sam najviše posezala ove jeseni i zime. Trajan na koži, a tamnija prljavo roza boja pristaje uz moje omiljene mauve i nude ruževe. Recenziju možete pročitati ovdje


Kad su oči u pitanju, tu sam imala puno novih favorita.

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleta mi je postala najdraža paleta u mojoj (povećoj) kolekciji. Predivna kombinacija boja, kao i izvrsna tekstura su zaslužni što sam najčešće posezala za njom bilo da je riječ o šminkanju za posao, kave ili izlaske. Recenziju možete pročitati ovdje, a paleta je dostupna na Cult Beauty.

Rouge Bunny Rouge Raw Garden Caliche paleta sjenila je još jedna divna paleta sjenila u mojoj kolekciji. Prekrasan satin-matte finish i boje idealne za dnevni look su razlozi zašto je ova paleta završila u favoritima. Recenziju možete pročitati ovdje

Nabla Dreamy paleta sjenila je još jedna potvrda da je prošla godina za mene bila u znaku sjenila. Kao pravu milenijalku, osvojila me kombinacija boja u ovoj paleti. Sama tekstura sjenila je predivna, poput maslaca. Divno se blendaju, ali moram napomenuti da ova paleta ipak nije savršena - nijansa Delirium se trusi i nikako ne mogu postići s njom boju kakva je u ambalaži što mi je velika šteta jer mi je nijansa uistinu lijepa. Recenziju možete pročitati ovdje

U zadnje vrijeme sam imala problem s maskarama i nisam mogla naći dobru drogerijsku maskaru, a onda sam u kratko vrijeme našla dvije koje su me oduševile! L'Oreal Baby Roll maskara u plavoj boji mi je bila favorit prošlog ljeta. S maskarama u boji mi često bude problem da mi ili ne daju dovoljno volumena ili ne daju dužinu. Ova maskara daje i dužinu i volumen, ne trusi se, a opet se lagano skida. U zalihama imam i ljubičastu i nadam se da će biti dobra kao ova plava.

L'Oreal Paradise Extatic me također oduševila i već koristim drugu po redu. Daje volumen, produžuje trepavice, savršeno je crne boje, ne trusi se i lagano se skida. Već sam bila pomalo očajna s maskarama i spremna se vratiti na Chanel Le Volume pa sam presretna što sam našla drogerijsku varijantu potš maskaru mijenjam svaka 3 mjeseca tako da mi je ovo ipak znatna ušteda. 


Tekući ruževi su obilježili i 2017. godinu kod mene. Moj apsolutni all time favorit je Kat von D Lovesick. Lijepa mauve boja, savršeno nosiva uz skoro svaki make up look. Moj najdraži ruž za svako doba dana i noći. Izuzetno trajan na usnama, a opet, savršene formule i bez isušivanja. Recenziju možete pročitati ovdje

Colourpop Ultra Matte Lipstick u nijansi Fresh Cut je još jedan ruž kojeg sam jako voljela prošle godine. Najčešće sam ga nosila uz jači smokey eye. Trajan je na usnama, boja je divna, no moram napomenuti da nije savršen - isušuje. Ja to rješavam slojem Nuxe Reve de Miel balzama za usne, ali ove zime sam ga ipak izbjegavala da si ne bih isušila usne. 

Žao mi je što sam Deborah Velvet Matte Lipstick u nijansi 03 otkrila tek kad ih je dm izbacivao iz asortimana. Ovo je meni jedna od najdražih nijansi ruževa, a trajnost me naprosto oborila s nogu. Znala sam ga nositi puno radno vrijeme uz hranu i piće bez popravljanja. S vremenom bi malo izblijedio, ali potpuno ravnomjerno. Jedna od dvije najdraže nijanse prošlog ljeta.

Druga omiljena nijansa prošlog ljeta mi je bio Sephora Lip Stain u nijansi Watermelon Slice. I inače obožavam ovu njihovu liniju ruževa, a ova boja je bila najčešće nošena prošlog ljeta. Uz nju sam nosila doslovno samo maskaru i izgledala full dotjerano. Formula je izvrsna, ne isušuje usne i izuzetno je trajan. Moja iskrena preporuka ♥


Kad su lakovi u pitanju, dvije boje su obilježile prošlu godinu. Zoya Sonja* iz Wanderlust kolekcije je bio moj apsolutni ljetni hit, a OPI Lincoln Park After Dark (swatch) je moj stari zimski favorit. Oba krasi izuzetna trajnost, no nijanse su te koje su me osvojile i koje su zaslužne što su se ovi lakovi našli među mojim favoritima. 

I to je to od mojih prošlogodišnjih favorita. Dijelimo li koji? 


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Da,Maybelline korektor savršen.Inače sve mi je super

    OdgovoriIzbriši
  2. Mascara Paradise Extatic mi je otkriće-odlična je😊😊😊

    OdgovoriIzbriši