Favoriti 2017. - lice - a little make up obsessed

Favoriti 2017. - lice

Nekako se samo po sebi u Novoj godini kao prvi postovi nametnu oni o favoritima prošle godine. Prošla godina je za mene bila izuzetno zanimljiva, na svim poljima, pa tako i na ovom kozmetičkom. U drugoj polovici godine sam pisala nešto rjeđe no nadam se da ću se sad vratiti u formu po pitanju postova i biti redovitija. Iako nisam pisala, to ne znači da nisam isprobavala razne proizvode i otkrila mnoge divne favorite ♥

Pošto preparativu smatram važnijom od dekorative (jer uzalud nam najbolja šminka ako platno po kojem crtamo nije njegovano), krećem upravo s preparativnim favoritima. 

Prvo ću vas podsjetiti na moj tip kože. U kategoriji sam 30+, koža mi je izuzetno osjetljiva, mješovita s masnijom t zonom, sklona dehidraciji i komedonima, a imam i seboreju koju držim pod kontrolom. 

Kako je moja koža sklona dehidraciji, uvijek sam u potrazi za izvrsnom umivalicom koja će biti efikasna, a istovremeno dovoljno nježna i ne isušujuća. To sam ove godine i našla u drogerijskom rangu zbog čega sam posebno sretna jer mi je uvijek nekako žao dati bogatstvo za proizvod koji ću odmah isprati. Neutrogena Hydro Boost gel za umivanje je moj apsolutni favorit godine. Kao metodu skidanja šminke koristim double cleanse (prvo odstranjujem make up i nečistoće uljem, a zatim ispirem gelom) i ovaj gel se pokazao kao pun pogodak. Efikasno odstranjuje make up i nečistoće, a nimalo me ne isušuje. Isprobala sam ga i samog i tu se pokazao efikasnim. Pri tome moram napomenuti da šminku s očiju skidam micelarnom tako da ne znam kako bi se pokazao za skidanje šminke s očiju. 

Među beauty odlukama za prošlu godinu je bila i odluka da češće koristim maske i pilinge i stvarno sam poradila na tome. L'Oreal Pure Clay Glow maska za lice je jedan od rijetkih proizvoda u ovom postu koja je dobila recenziju i sad vidim koliko sam zapravo u zaostatku. Ova maska izvrsno čisti pore, ne iritira i ne isušuje moju osjetljivu i dehidraciji sklonu kožu i daje licu blistavost. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje

Madara Smart maska za lice s ugljenom i crnim blatom** me toliko oduševila u nešto više od mjesec dana koliko ju koristim da je našla svoje mjesto u ovom postu. Riječ je o maski koja isto djeluje na čišćenje pora i blistavost, a u sastavu ima vitamine, minerale, aminokiseline i antioksidanse tako da osim što pročišćava kožu, ima i anti-ageing djelovanje, a i djeluje na oštećenja prouzrokovana slobodnim radikalima. Nakon korištenja je koža savršeno mekana, pore čiste i koža blistava. 

REN Glycolactic maska** je maska s glikolnom kiselinom za blistavost kože. Dio je Radiance linije i upravo je to njeno osnovno djelovanje - ono na blistavost. Osim toga, djeluje na zaglađivanje finih linija i vrhunski odrađuje svoj posao. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje

Madara Oil To Milk Scrub** je jedini mehanički piling koji sam koristila ove godine. Riječ je o uljnom pilingu s košticama marelice koji se u dodiru s vodom pretvara u mlijeko. Mojoj osjetljivoj koži je odgovarao, nisam se crvenila, nije mi prouzrokovao pucanje kapilara, a izvrsno je odstranjivao odumrle stanice kože i ostavljao kožu mekom, bez isušivanja. 


Kad je njega u pitanju, ove godine sam odlučila ne žrtvovati se previše za blog i svaki mjesec isprobavati nove proizvode nego bih koristila ono što mi odgovara dok mi odgovara (dakle u skladu s godišnjim dobima i potrebama moje kože).

Madara Superseed Radiant Energy ulje za lice** me oduševilo. Riječ je o proizvodu koji se deklarira kao suho ulje no moram reći da ga ja osobno ne bih baš tako deklarirala. Ok, možda je problem i u meni jer ne štedim na količinama, ali svjedno ne bih rekla da je potpuno suho ulje. Obećava blistavost, sadrži 9 sastojaka koji sadrže vitamine i omega kiseline koji djeluju na regeneraciju i hidrataciju, pomažu neutralizirati djelovanje zagađenja iz okoliša na kožu i stres. Koristim ga noću (danju samo vikendom jer mi se ne čeka da se upije), a vidim da djeluje na hidrataciju, a koža djeluje blistavo i zdravo. Vikendom često tokom dana odem van samo s njim na licu i redovito dobivam komplimente na račun izgleda kože po pitanju blistavosti. 

Madara SOS Hydra Recharge serum** je serum namijenjen hidrataciji. Koristila sam ga prošle zime i sada kad je bilo par hladnijih dana i izuzetno djeluje na dubinsku hidrataciju kože. Jako je lijepog sastava, sadrži i shea maslac, a vole ga i suhokošci. Izvrsna je podloga za make up i nisam mu našla nijednu manu. 

Thalgo Collagen koncentrat** je namijenjen ženama iznad 25. godine no meni su ga Thalgo terapeutice preporučile zbog dobrog stanja moje kože. Ima anti-ageing djelovanje, potiče sintezu kolagena, ali ono što se meni sviđa je što ga većinu zime nanosim samostalno ujutro na kožu, bez kreme i dovoljna mi je njega. Koža ja zaglađena i nahranjena i izgleda zdravo i blistavo. 

Thalgo Hydra Marine 24h krema za lice** mi je potpuno otkriće. Iako sam bila u mogućnosti puno prije isprobati ovu kremu, nisam - ne znam zašto. Krema ima predivan miris i teksturu, ali ono što me oduševljava je djelovanje. Hidratizira savršeno, no ono što me oduševilo uz to je što koža nakon korištenja djeluje baš svježe. Krema obećava radiance, ali nisam to očekivala od jedne hidratantne kreme pa me se zato dojmilo što ju stvarno pruža.

Nuxe Nuxellence Zone Regard krema za područje oko očijuje lagane teksture, pa mi je draža u dnevnoj rutini dok za noć biram bogatije teksture. Jako mi se sviđa što je tonirana (iako nije deklarirana tako), pa osvježava kolutove oko očiju, a svjetlucave čestice tome dodatno pridonose. Lijepo zaglađuje područje oko očiju (sadrži i silikone), pa je izvrsna podloga za make up. Po pitanju hidratacije je jako dobraa, no nekom s jako isušenim područjem oko očiju će vjerojatno trebati ipak nešto jača njega. Ukoliko želite imati samo jednu kremu i za dan i za noć, ipak bih vam preporučila neku malo jaču, no u slučaju da tražite kremu koja će dobro hidratizirati kožu preko dana i biti dobra podloga za šminku, ovo bi mogla biti ta krema. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje

Innisfree Green Tea Sleeping Pack je divan proizvod, no prvi te vrste koji koristim, pa ga ne mogu usporediti s ostalim ovakvim proizvodima. Sleeping pack je dio u korejskoj beauty rutini koji daje završni touch - doslovno. Riječ je o proizvodu koji se nanosi nakon kompletne njege lica, kako bi "zaključao" njegu koju ste prije nanijele na lice. Sviđa mi se miris, no i efekt - ova maska umiruje, osvježava i hidratizira, a koža je ujutro stvarno svježa. 

Petitfee Black Pearl and Gold flasteri za područje oko očiju su prvi flasteri te vrste koje sam koristila i jako su mi se svidjeli. Lijepo osvježavaju područje oko očiju i zaglađuju fine linije. Nakon korištenja je vidljiva razlika. Tamni kolutovi oko očiju izgledaju manje tamno, područje oko očiju je osvježeno, a koža hidratizirana i djeluje elastičnija. Naravno, ovi flasteri nisu dovoljna njega za područje oko očiju i ne mijenjaju kreme, no izvrsna su dopuna njezi okoloočnog područja. 

Nuxe Reve de Miel balzam za usne je moj omiljeni balzam za usne već godinama i ništa se nije promijenilo od vremena kad sam pisala recenziju. Jedina mana mu je što je u teglici pa sam tražila verziju za nositi sa sobom. 

Madara Plum Plum balzam za usne** mi se svidio kao verzija za usne za ponijeti sa sobom. Pakiran je u tubici što je praktično, a izuzetno lijepo njeguje usne te je izvrsna podloga za ruževe.

Na mojoj slici nema još dva proizvoda koje sam potrošila i koje sam jako voljela ove godine.



The Ordinary Buffet serum je opravdao sve hvalospjeve koji su napisani o njemu. Sastav s peptidima ga čini moćnim saveznikom u borbi protiv znakova starenja, a prekrasno hidratizira kožu i zaglađuje fine linije. Potrošila sam ga i opet ću ga kupiti, to dovoljno govori koliko mi se svidio.

Vichy Idealia Peeling* je još jedan proizvod koji me oborio s nogu. Obožavam kiseline (unatoč osjetljivoj koži), puno sam ih isprobala, a ovaj proizvod mi se jako svidio. U rangu mi je omiljenog Alpha H Liquid Gold, a za barem 1/3 je jeftiniji. Izvrsno čisti pore i smanjuje nepravilnosti i komedone, ne iritira i ne isušuje kožu i pruža licu blistavost kako i obećaje.

Kao što vidite, prošle godine sam se fokusirala na blistavost i hidrataciju kože i mislim da sam odradila dobar posao jer bez problema mogu hodati bez šminke, ljudi (uključujući i kozmetičarke s godinama iskustva) ostaju šokirani kad im kažem moje godine i redovito mi ih daju manje, a to mi govori da radim dobar posao. Sretna sam jer sam otkrila puno izvrsnih proizvoda, ali veselim se i isprobavanju novih.

Jeste li vi isprobale koji od ovih proizvoda? Koji su bili vaši favoriti u prošloj godini? Dijelimo li koji?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za REN, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda - jedina prednost koju sam imala jest da sam si kao PR uzorke sama odabrala proizvode koji su me interesirali i za koje sam mislila da bi mi mogli odgovarati. 

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Ove godine sam probala Olival proizvode i jako sam zadovoljna.Nisam probala ove proizvode ali neke hoću.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imamo dosta zajedničkih proizvoda, što ne čudi obzirom da imamo isti tip kože. Vichy idealia Peeling mi je bio odličan, The Ordinary Buffet trošim zadnje kapljice, Innisfree Green Tea Sleeping Pack koristim nedovoljno dugo za konkretno mišljenje.
    Neutrogena gel sam kupila prije par dana, slažem se da kožu ne isušuje, ali me peče za oči. Je li i tebe pekao?

    OdgovoriIzbriši