REN Skincare Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm - recenzija - a little make up obsessed

REN Skincare Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm - recenzija

Čišćenje lica je alfa i omega lijepog i čistog tena, mislim da to već i vrapci na grani pjevaju. No čišćenje lica zna biti tlaka - to je razlog zašto sam uvijek u potrazi za nekim proizvodom za čišćenje u čijem ću korištenju uživati. Nakon neka 3 mjeseca korištenja (minus 5 tjedana bolovanja), mogu dati konkretne i konačne dojmove.

REN Skincare Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm* je jedan od proizvoda s kojim sam kliknula na prvu, a ta ljubav i dalje traje. 

Prvo ću vas uputiti u svoj tip kože: moja koža je mješovita, s masnijom t zonom, sklona dehidraciji i komedonima, a uz to sam i u 30+ kategoriji.

Šminku skidam u dva koraka (popularni double cleansing), prvo uljem ili balzamom, a zatim upotrebljavam pjenastu umivalicu. Napominjem da prije toga maskaru skidam micelarnom otopinom.

Što očekujem od proizvoda za čišćenje lica? Očekujem efikasno odstranjivanje make up-a, bez iritacija i isušivanja, te da mi ne izazove nered na licu u obliku prištića i komedona. U nastavku pročitajte je li ovaj proizvod ispunio sva moja očekivanja.


REN Skincare Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm dolazi u tubici, u količini od 100 ml. Na prvu će vam se možda 100 ml činiti malo, no ovo je proizvod kojeg ne treba puno, tako da vam i s tom količinom može potrajati dugo. U kutiji se, uz sam proizvod, dobije i krpica za lakše umivanje.

Sam proizvod je dosta guste teksture i možda je po pitanju praktičnosti bolje bilo staro pakiranje (teglica), no slažem se s njihovom odlukom o tubici jer je higijena ipak prije praktičnosti. Miriše na ruže, pa ukoliko ih baš jako ne volite, ovaj miris će vam smetati, no meni odgovara. Posebno uživam u tome navečer, kad skidam šminku i udišem miris ruže, moram priznati da me opušta to - moć aromaterapije :)



Što se tiče efikasnosti, ovaj proizvod nije zakazao. Moram napomenuti da inače maskaru i šminku s očiju odstranjujem micelarnom, a potom ostatke (ako ih ima - ovisno o micelarnoj koju koristim) riješim umivalicom (balzamom ili uljem). Razlog je jednostavan - ne želim previše trljati područje oko očiju. Puder i šminku lica odstranjujem uvijek double cleansing metodom i tu micelarna nema mjesta u mojoj rutini. Za potrebe testiranja sam ipak probala odstraniti i make up oko očiju s ovim balzamom i savršeno ju je odstranio, bez puno muke. Isto tako izvrsno odstranjuje i ostatak šminke. Nanosi se tako da malu količinu ugrijete među dlanovima, te potom nansete na suhu kožu, umasirate ga u nju, a zatim se dodaje voda prilikom čega dolazi do emulzifikacije (pretvara se u "mlijeko") i lako se ispire. Nakon korištenja ne ostavlja masan film, no koža je glatka i mekana.

Osobno nakon toga koristim još pjenasti čistač, međutim ukoliko nemate tu naviku, nemate brige REN Cleansing balm će vam biti dovoljan za efikasno odstranjivanje šminke - testirano, odstranjuje sav make up.

Što se tiče iritacija, ovaj proizvod mi ih nije izazvao (proizvođač kaže da i umiruje kožu), kao ni isušivanje (kojem sam sklona), a ni komedone (kojima sam također sklona), kao ni prištiće. Sadrži ulje rimske kamilice i ekstrakt lista roze ljubičice koji smiruju crvenilo i kožu, ulje ruže je poznato po svojim aromaterapeutskim svojstvima (otpušta stres), lecitin pomaže zadržati vlagu u koži, a probiotički oligosaharidi štite i održavaju zaštitni sloj kože hraneći ju dobrim bakterijama. Osim toga, sadrži i ulje slatkog badema, te shea maslac, tako da njeguje kožu. Ukoliko vam shea maslac i/ili ulje slatkog badema izazivaju nered na licu, pripazite. 


Zbog njegovog sastava, mogu reći da će odgovarati i suhoj koži, kao što izuzetno odgovara i mojoj mješovitoj koja je sklona isušivanju.
Proizvod je dostupan u odabranim Muller poslovnicama po cijeni od 243,30 HRK, kao i na britanskim web shopovima: Beauty Expert, Cult Beauty, HqHair i Lookfantastic

Cijena se na prvu čini povećom za proizvod za čišćenje, međutim njegova izdašnost ju u potpunosti opravdava. Meni je ovo postao omiljen proizvod za skidanje šminke i od srca ima moju preporuku, stvarno je užitak koristiti ovaj proizvod jer brzo i efikasno odstranjuje sav make up ostavljajući istovremeno kožu savršeno glatkom i mekom.

Na koji način vi odstranjujete šminku, imate li kojeg favorita? Jeste li isprobale koji balzam za odstranjivanje make up-a?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za REN, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda - jedina prednost koju sam imala jest da sam si kao PR uzorke sama odabrala proizvode koji su me interesirali i za koje sam mislila da bi mi mogli odgovarati. 

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Već sam čitala kako je ovo odličan proizvod. Uz tvoju potvrdu, nema više razloga da ga ne kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam bas ovaj balzam i kupovina je ponovljena :) Cijela ova ruza linija mi je odlicna i cak jako volim gel za skidanje sminke (nanesem ga na suho lice i istrljam pa tek onda vodu dodam i stvarno je odlican-inace nisam bas od onih za gelove (suha koza pa vise volim ulja i balzame)

    OdgovoriIzbriši