REN Skincare Glycolactic Renewal maska - recenzija - a little make up obsessed

REN Skincare Glycolactic Renewal maska - recenzija

Blistavost i zdrav izgled kože je nešto čemu svi težimo. Puno lakše je do takve kože doći u proljeće, kad smo više na svježem zraku, no zima, manje boravka na otvorenom, manje sunčeve svjetlosti, centralno i još puno drugih faktora ostavljaju svoj trag na koži. Najbolji načini za postići blistavost, uz naravno, zdravu i uravnoteženu prehranu te boravak na svježem zraku, su proizvodi s C vitaminom i proizvodi s kiselinama. U ovom postu vam donosim moje dojmove izuzetno hvaljenog proizvoda koji obećava upravo to - blistavost kože. 

Pošto je ovo prva recenzija nekog REN proizvoda kod mene na blogu, prvo ću vas malo upoznati s brandom. Iako je riječ o britanskom brandu, njegovo ime potječe iz skandinavskih jezika - REN znači čist. To predstavlja poruku branda, čist – slobodan od potencijalnih sastojaka koji iritiraju kožu, vraća koži osjećaj ugode i ravnoteže poštujući eko sustav kože. Nisu tipičan brand prirodne kozmetike jer kombiniraju visoke tehnologije s prirodnim sastojcima. Često sam o njima čitala na britanskim blogovima, nekad davno isprobala i sample ove maske, a otprije otprilike 2 mjeseca koristim full size.

REN Skincare Glycolactic Renewal maska* je dio REN Radiance linije koja je zapravo nadopuna ostalim linijama kako bi se postigla blistavost kože, te osim ove maske sadrži serum, BB kremu, micro polish čistač i Wake Up Wonderful Night Facial. 


Maska dolazi u plastičnom pakiranju, u bočici s pumpicom u količini od 50 ml. Oduševilo me ono što vidite na slici ispod - to što pakiranje ima čep koji ide na otvor bočice kako ni jedna kap ne bi propala i ostala sasušena u otvoru. Uz to, u kutiji se dobije i krpica od muslina koja se koristi prilikom odstranjivanja maske. 

Maska se koristi na tjednoj bazi, tako da se obilno nanese na čistu kožu lica i vrata, izbjegavajući područje oko očiju, te ostavi da djeluje 10 minuta nakon čega se uklanja već spomenutom krpicom ili kozmetičkom maramicom, te ispere s lica toplom vodom. Proizvođač kaže da se tijekom nanošenja može osjetiti blago štipkanje, no ja nisam imala tih "problema". 


Ovo je snažna bioaktivna peel maska dizajnirana za obnovu kože, za koju proizvođač kaže da smanjuje pojavu finih linija i vidljivo poboljšava ton kože. Trebala bi imati višestruko djelovanje:  odstranjuje mrtve stanice kože, koža izgleda svjetlije, zdravije i blistavije, pomaže smanjiti fine linije i bore, a pomaže i kod začepljenih pora, mitesera i prištića. Maska je namijenjena svim tipovima kože osim za osjetljivu kožu ili neposredno nakon brijanja. 

Tesktura ovog proizvoda je interesantna, prilikom nanošenja lica imam osjećaj kao da nanosim marmeladu od naranče :D Miris ove maske je  isto citrusan, a prema filozofiji REN-a, to je miris dobiven iz sastojaka, pošto se ne dodaju umjetni mirisi u njhove proizvode. A to me sad podsjetilo: svi REN proizvodi su bez parabena, sulfata, mineralnih ulja, silikona, sintetičkih boja i mirisa. 


Glikolna kiselina iz ekstrakta ananasa, mliječna kiselina iz ekstrakta marakuje te citrična kiselina iz ekstrakta limuna i vinska kiselina iz ekstrakta grožđa nježno eksfoliraju kožu i potiču obnovu stanica. Omega 3 i 6 kiseline iz ulja sjemenki arktičkog ribizla oporavljaju kožu, obnavljaju i djeluju na ožiljke te smanjuju i preveniraju kronične upale, a papain iz ekstrakta pomaže eksfolirati kožu i prevenirati upale. 

Prije mojih dojmova o djelovanju, podsjetit ću vas na to kakva je moja koža. Mješovita, s masnijom t zonom, sklona dehidraciji i komedonima, sa seboreičnim dermatitisom (u mirovanju), te sam u 30+ kategoriji. 

Sastav REN Glycolactic maske

Moja koža voli kiseline i jako lijepo reagira na njih, tako da sam očekivala dosta od ovog proizvoda, a očekivanja su se i ispunila. Koža je nakon korištenja osvježena i uistinu joj daje blistavost - doslovno naočigled. Fine linije su ublažene (isprobala sam masku i na mami koja inače ne koristi takve proizvode, tako da je kod nje efekt bio još vidljiviji - čak su i fine linije bile ublažene, a blistavost je baš bila izražena), a koža djeluje osvježeno i čišće. Nisam primjetila da radi neko čudo po pitanju sužavanja pora, one jesu nešto uže, no ništa značajno, no mrljice od ručnog rada su puno manje vidljive. Koža je puno mekša i glađa, a imam osjećaj da se nakon korištenja njega puno ljepše upija u kožu. Ova maska mi nije izazvala nikakve nerede na licu, no nije utjecala ni na par postojećih komedona koje sam imala, no to ni ne obećava. Ten je puno ujednačeniji i to već od prve upotrebe, no napominjem da ja nemam nekih većih problema po pitanju ujednačenosti tena. 

Moja koža je zadnjih nekoliko tjedana imala pravi izazov - morala sam strogo mirovati, pa sam se bojala kako će manjak svježeg zraka, kao i manjak sna utjecati na izgled moje kože. Iz tog razloga sam, između ostalog, koristila i ovu masku i koža je ostala svježeg i blistavog izgleda unatoč lošim uvjetima. Sve u svemu, ukoliko tražite masku koja će osvježiti vaše lice i ujednačiti ten, obratite pažnju na ovu masku.

Preporučena cijena maske je 343 HRK, a dostupna je u Muller drogerijama na zelenoj površini, te u odabranim Farmacia poslovnicama (Zagreb: Avenue Mall i Jurišićeva, Split: City Center One). Iako cijena nije mala, maska se jako sporo troši, tako da vam može potrajati dulje vrijeme, a u Farmaciji zna nekad biti i akcija 20% na REN, pa se isplati i tako ju kupiti. 

Jeste li isprobale ovu masku ili nešto drugo od REN-a? Kako vi održavate blistavost i svježinu lica?



*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za REN, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda - jedina prednost koju sam imala jest da sam si kao PR uzorke sama odabrala proizvode koji su me interesirali i za koje sam mislila da bi mi mogli odgovarati. 

CONVERSATION

2 komentari:

  1. Imam ovu masku (kupila sam ju prosle godine prvi put) i super je! Posto imam suhu kozu-koristim je rjedje,ali mi zamjenjuje piling i ne isusuje mi kozu,a sam ten mi je blistaviji-za mene dovoljan poticaj da ju opet kupim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super mi je to što stvarno zamjenjuje piling i ne isušuje kožu, skroz se slažemo oko dojmova :)

      Izbriši