Favoriti godine - preparativa (lice) - a little make up obsessed

Favoriti godine - preparativa (lice)

Početak godine je uvijek u znaku sumiranja prethodne godine, što kod mene na blogu znači postove o prošlogodišnjim favoritima. Bit će riječ o cijeloj seriji postova, a započet ću, naravno, preparativom i to onom za lice.

Neki favoriti su stari, neki proizvodi su novootkriveni, no zajedničko im je da su me očarali.


Kad je čišćenje u pitanju, Uriage je moj najdraži brand. Uriage micelarna voda za normalnu i suhu kožu je nježna za kožu (ne isušuje), a efikasna je. Opsežnu recenziju možete pročitati u ovom postu.


Caudalie Moisturizing maska je maska koja je izvrsna za osobe koji su, poput mene, sklone dehidraciji kože. Hidratizira, sprječava dehidraciju i umanjuje postojeću dehidraciju. Recenziju možete pročitati ovdje.


Caudalie Glycolic Peel maska je maska koja je među mojim stalnim favoritima. Daje blistavost koži, a istovremeno uklanja odumrle stanice kože. Nanosim ju jednom do dva puta tjedno, no subota je dan kad ju uvijek nanosim i tu vidim najbolju razliku. Koža mi nakon napornog tjedna od umora zna biti manje blistava, no nakon nanošenja ove maske, blistavost se instantno vrati. Nisam takav efekt imala sa svim maskama s glikolnom kiselinom, tako da mi je ova stvarno vrh. Neopravdano ova maska nema svoju recenziju na blogu, tako da ću to u dogledno vrijeme morati promijeniti.

Foreo Luna 2* je jedan od beauty gadgeta za koji neću reći da je apsolutni must have, no definitivno čini razliku. Lice možete očistiti i bez ovakvih proizvoda, no oni ipak čiste nešto dublje. Koža je čišća, finije teksture (što vidite s vremenom, no najbolje ako na neko vrijeme prestanete koristiti ovakav gadget i onda opet počnete s korištenjem - tek tada postanete svjesni razlike), a proizvodi za njegu prodiru u dublje slojeve kože. Moram priznati da nisam baš redovita s onim anti-ageing dijelom zadnjih par mjeseci, no mislim poraditi na tome. U svakom slučaju, za taj masažni dio vam sad baš i ne bih mogla puno reći jer mislim da je taj dio onaj čiji benefiti se vide s godinama, a ne trenutno ili kroz par mjeseci jer smatram da je taj dio više preventivan. 


Kad su proizvodi za njegu u pitanju, tu su se našli neki stari proizvodi, no otkrila sam i neke nove, izvrsne proizvode.

Alpha H Balancing Moisturiser and Gentle Exfoliant je jedan od mojih starih favorita. Riječ je o kremi s AHA kiselinama i hijaluronskom kiselinom koja lijepo čisti moju kožu, ostavlja ju blistavom, a istovremeno je jako blaga i nimalo ju ne isušuje (zahvaljujući hijaluronskoj kiselini). Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje.

Nuxe Reve de Miel balzam za usne* je također jedan od starih favorita i to već godinama. Spas za moje osjetljive usne koje dodatno "mučim" mat ruževima. Dovoljan je jedan nanos preko noći da bi se moje usne oporavile. Recenziju možete pročitati ovdje. Trenutno je dostupno divno LE pakiranje balzama, no formula je ista, tako da nemate brige, dobit ćete jednaku njegu, ali ovog puta u preslatkoj ambalaži ♥

Decleor Neroli uljni serum je jedan od proizvoda koji me očarao u kratkom roku. Koristi se u jutarnjoj njezi i tu sam bila pomalo skeptična jer inače baš i ne volim ulja u jutarnjoj njezi kože. Dovoljno je 3 kapi ovog ulja kako bi me miris razbudio, a koža bila nahranjena. Brzo se upija, što je meni izuzetno važno. Preko njega je preporučena Decleor Hydra Floral Lagana krema koja me također oduševila. Dok mi je ulje u toplijim danima ove zime čak i znalo biti dovoljno, sama krema mi ipak nije dovoljna i primjetila sam da mi koža najbolje izgleda kad koristim ova dva proizvoda u kombinaciji. Koža je nahranjena, nema iritacija, nema prištića, samo osvježena i blistava koža. 


U njezi područja oko očiju sam našla samo jedan novi favorit, dok su druga dva stara. Nikel serum protiv bora* sam dobila u jednom od Beauty Box-ova i iskreno sam mu se obradovala, te odmah počela s testiranjem. Iz Nikela kažu da ovaj serum sprječava nastanak bora, te izglađuje postojeće. Pošto sam u 30+ kategoriji, nosim leće, puno gledam u ekran i uz to imam jako suhe oči u zadnje vrijeme, u potrazi sam za što boljom i efikasnijom okoloočnom njegom. Ovaj serum nekad nanosim samostalno (ujutro), a navečer ga koristim uglavnom preko Afrodita Kamilica kreme za područje oko očiju. Izvrsna je podloga za šminku (nanesen samostalno), a nahrani kožu. U noćnoj kombinaciji s kremom djeluje izvrsno, budim se vidljivo osvježenog okoloočnog područja (neovisno koliko malo sam spavala) koje je i fino nahranjeno, a linije zaglađene. 

Kamilica Afrodita krema za područje oko očiju je moj dugogodišnji favorit u noćnoj njezi. Ovo je jedini proizvod koji na mom blogu ima dvije recenzije (koje su u istom tonu, ali druga je puno detaljnija dok je prva s početka bloganja). Detaljn(ij)u recenziju možete pročitati u ovom postu

La Roche Posay Toleriane Ultra Contour Yeux je još jedan stari favorit kad je u pitanju njega okoloočnog područja. Namijenjena je osjetljivim očima (poput mojih), smanjuje osjećaj nelagode i istovremeno hrani zahvaljujući shea maslacu u sastavu. Recenziju možete pročitati ovdje

Eucerin Lip Aktiv balzam za usne* je balzam koji trenutno nosim sa sobom u torbi i koji mi služi za njegu usana tijekom dana. Jako lijepo njeguje usne i pomaže im oporaviti se od loših vremenskih uvjeta i ostalih faktora koji utječu na isušivanje. 

Uriage Moisturizing Lipstick* je još jedan od fenomenalnih balzama koje sam isprobala prošle godine. Jedno pakiranje sam potrošila i sad drugo čeka na red za svoje korištenje. Za njega vrijedi sve što vrijedi i za prethodni balzam, a uz to mi ima i lijep, blag miris. Oba su izvrsna podloga za ruževe jer ne ostavljaju masni trag.

To su moji prošlogodišnji favoriti kad je u pitanju preparativa lica. Raspisala sam se samo o proizvodima koje i trenutno imam, no moram još spomenuti i DHC Ulje za skidanje šminke koje sam potrošila, no koje ću ponovno kupiti kad potrošim zalihe. Riječ je o fenomenalnom ulju koji šminku skida savršeno efikasno, uz minimum rastezanja kože, ne ostavlja masni trag niti izaziva prištiće ili iritacije i koje me apsolutno oborilo s nogu. Recenziju možete pročitati ovdje

Što ste vi voljele prošle godine? Imate li kakvu preporuku?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Divni favoriti..Uriage micelarna i Afrodita krema su odlični,a privlači me Nikel serum

    OdgovoriIzbriši
  2. Ceudalie peel of maska mi se čini zanimljivom nju ću svakako isprobati <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Namamila si me na LRP okoloocnu i nikel, nikako na zelenu granu s tim proizvodima. Sahara mi je oko ociju i nikako da nadjem dovoljno hidratantnu kremu. Sad sam uzela caudalie polyphenol, pa ako ne budem zadovoljna probam jednu od te dvije

    OdgovoriIzbriši
  4. hej! Nisam probala navedene proizvode, ali mogu reći da je moj apsolutni favorit svima dostupan zbog pristupačne cijene i zbog toga što se može kupiti u Lidlu kojeg svaki veći grad ima. Radi se o Cien eksfolifikacijskom gelu koji koristim svakodnevno i iznimno dobro utječe na moju kožu. Čisti šminku, radi peeling i ima salicilnu kiselinu. Vrlo je nježan, u usporedbi sa svim ostalim gelovima, pogotovo s peeling zrncima koje sam isprobala (a bilo ih je stotine xD)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve redom divni proizvodi ♥. Zajednički favorit nam je Uriage balzam za usne koji je savršen :) Nikel okoloočni serum mi je jedan od onih proizvoda s kojim sam u love/hate odnosu i nikako da se iskristalizira :/

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene jako mame Decleorovi preparati, imala sam priliku isprobati ponesto i bila sam prezadovoljna. Veselim se detaljnijoj recenziji Caudalie glycolic peel maske, planiram je kupiti uskoro.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne mogu vjerovati da nemamo niti jedan zajednički proizvod koji volimo! Sve tvoje favorite bih jako rado isprobala, nadam se da hoću bar neke u ovoj godini. Sada si me navukla na ovo Decleor ulje o kojem sam puno čitala..

    OdgovoriIzbriši