Večernja njega lica - jesen 2016. - a little make up obsessed

Večernja njega lica - jesen 2016.

Kao što sam u postu o jutarnjoj njezi lica napisala, puno više uživam u noćnoj njezi lica. Tada imam više vremena, pa mogu više uživati u ritualima. Večernja njega kod mene ima više koraka nego jutarnja njega, kako zbog toga što imam više vremena, tako i zbog toga jer navečer posvećujem više pažnje čišćenju lica od šminke i dnevnih nečistoća koje su se nakupile na licu tokom dana. To je bitno da šminka i nečistoće ne začepe pore, ali i zato da se proizvodi za njegu bolje upiju. 

Podsjetit ću vas na moj tip kože: mješovita koža, s masnijom T zonom, sklona dehidraciji, seboreji i komedonima, u kategoriji 30+.



Prvi i najvažniji korak je skidanje šminke. U te svrhe koristim kao prvi korak micelarnu vodu. Njome skidam šminku s očiju, a zatim s tom blazinicom još i prođem po licu, kako bih skinula barem dio šminke. Moj izbor trenutno je Uriage micelarna za normalnu i suhu kožu o kojoj sam pisala u ovom postu. Izvrsno skida šminku s očiju, kao i puder, no skidanje pudera za mene nije glavna funkcija micelarne. Za skidanje pudera mi je najvažniji korak ulje za skidanje šminke. Trenutno koristim Balea ulje za skidanje šminke i iako mi je ok, ne mogu reći da je izvrsno poput DHC ulja o kojem sam pisala u ovom postu. Jednostavno ne skida šminku učinkovito poput DHC-a, često puta mi se dogodilo da sam primjetila da mi nije idealno skinulo čak ni neki laganiji puder. Naravno, zbog cijene od svega 16 kuna, nisam ni očekivala performanse poput 10 puta skupljeg proizvoda. Kako meni to nije zadnji i jedini korak u čišćenju, ne zamjeram mu toliko. Da tako skida proizvod koji je puno skuplji, jako bih zamjerila, no ovako ću to ipak tolerirati. 
Slijedeći korak je pjena za čišćenje. Ove jeseni moj izbor je Uriage pjena za čišćenje lica. O njoj sam pisala u ovom postu. Učinkovita je, a opet izuzetno blaga i nimalo ne isušuje čak ni moje mješovito, no dehidraciji sklono lice. Uz to, treba je jako malo, meni je prošla bočica trajala jako jako dugo, tako da je jako isplativa investicija. Uz pjenu za lice koristim Foreo Luna 2 ili Magnitone Lucid uređaj (recenzija). Na svakodnevnoj bazi koristim Foreo, dok Magnitone koristim 1-2 puta tjedno kako bih dubinski očistila lice jer mislim da to Magnitone ipak bolje radi. 


Nakon čišćenja koristim kiseline. Trenutno kombiniram AHA i BHA kiseline kako bih izvukla najbolje od svoje kože. Jednu večer koristim COSRX BHA Blackhead Power Liquid, a drugu večer koristim Alpha H Liquid Gold. O COSRX ću uskoro pisati u recenziji, a Alpha H Liquid Gold sam tek nedavno počela koristiti. O kiselinama, mojim preporukama i njihovim dobrobitima sam više pisala u ovom postu, pa ukoliko vas zanimaju, preporučujem vam da ga pročitate. 


Zadnji korak je njega. Za oko očiju trenutno koristim Nikel Serum protiv bora oko očiju*, te Afrodita kamilica kremu za područje oko očiju. Afrodita mi je jedna od najdražih noćnih kremica, tako da mi je ovo ne znam ni sama koja bočica po redu. Recenziju možete pročitati ovdje. Nikel serum je novitet u mojoj njezi i za sada mi se sviđa, lijepo nahrani okoloočno područje, te zagladi linije oko očiju, tako da mi se za sada jako sviđa. 


Za lice kombiniram dva proizvoda, svaki koristim svaku drugu večer. Alpha H Balancing Moisturiser and Gentle Exfoliant je moja najdraža krema s AHA kiselinama. Divno mi rješava nepravilnosti na licu, a bez imalo isušivanja. Pisala sam o njoj u ovom postu. Drugi proizvod koji trenutno koristim je L'Oreal Nutrigold Extraordinary Oil.* Ulja jako volim, a ovo je jako hvaljeno, tako da sam ga odlučila uvrstiti u svoju njegu. Za sada mogu reći da lijepo njeguje lice, nije mi izazvalo nikakve gadosti, no ima poprilično jak miris i baš mi je žao što je L'Oreal u ovom izvrsnom proizvodu inzistirao na mirisu. 

I zadnje što napravim prije spavanja je njega usana. Moj izbor je Nuxe Reve de Miel balzam za usne u teglici.* Ove godine je aktualna Pop art LE, no samo je pakiranje drugačije, sam proizvod je jednako dobar kao i uvijek. Recenziju ste mogle pročitati ovdje. Izvrsno obnovi usne preko noći i ostavlja ih mekanima. 

To je to što koristim od proizvoda u večernjoj njezi lica. Imamo li koji zajednički proizvod? Kako vam se sviđa moj odabir?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

10 komentari:

  1. Divni su mi proizvodi Uriage micelarna mi je odlična <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristiš neke moje favorite ;) Imam Magnitone, a Alpha h mi je odličan i planiram ponoviti kupnju jer sam ga potrošila još proljetos. L'oreal ulje mi je također odlično, po meni, najbolje drogerijsko ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažemo se oko svega, pa i oko L'Oreal ulja, od drogerijskih je najbolje :)

      Izbriši
  3. Visoko na wish listi su mi dva Alpha h proizvoda i nadam se da ću ih uskoro kupiti.
    Moram kupiti Uriage umivalicu, baš me zanima kakva je. Imala sam Nikel ulje za borice oko očiju, ali ovaj serum nisam koristila. Afrodita okoloočna krema je i meni najdraža. Kada su kiseline u pitanju ja sam tu vjerna PC proizvodima koji su mi se pokazali odličnima.
    Sada sam još uvijek na retinol tretmanu, ali uskoro se vraćam kiselinama

    OdgovoriIzbriši
  4. Možeš li nam napisati okvirne cijene tih proizvoda, ksieline, nikel, alpha h i uriage pjena? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, Alpha H sam kupila u trio setu, pa je bilo 130 kn, COSRX je oko 150 kn (ako trebaš link, javi), Nikel 80 kn, ALpha H krema 53,90€, a Uriage pjena je 100 kn (s tim da koristim kad je akcija, pa me ispadne 70 kn)

      Izbriši
  5. Pozdrav, moze link na alpha h liquid gold? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši