Njega ruku i noktiju - a little make up obsessed

Njega ruku i noktiju

Mnoge žene (koje vole kozmetiku) pridaju dosta pažnje šminki, no kad je u pitanju njega, zakažu. A još je više onih koje zakažu kad je u pitanju njega ruku i noktiju. Njegovane ruke su za mene must i smatram da takve ruke puno govore o ženi (a i muškarcu, no kako uglavnom imam čitateljice, oprostit ćete mi što se obraćam prvenstveno ženama).

Kako je koža mojih ruku suha i poprilično osjetljiva (samo pranje ruku je dovoljno da mi isuši kožu, o raznim sredstvima za čišćenje da ni ne govorim), posvećujem svojim rukama dosta pažnje. Ima perioda kad mi se baš i ne da baviti pretjerano njegom, no brzo mi se to obije o glavu (u obliku ljuštenja kože između prstiju, ali i cijelih dlanova). Baš zato što mi je koža tako osjetljiva, jako sam sretna što me mnogi prepoznaju upravo po rukama i noktima i što često dobivam komplimente na njihov račun.

Prije kratkog vremena dva i pol mjeseca sam vas na Facebooku pitala jeste li za post o njezi noktiju/ruku, pa je stvarno krajnje vrijeme da ga i napišem.


Prvi korak u njezi ruku je za mene peeling ruku. U te svrhe koristim Rituals Miracle scrub Ginseng & Ginko Biloba. Ima fine čestice koje su učinkovite, a opet dovoljno nježne za ruke. Ostavlja na rukama lagani film zbog njegujućih ulja koja su u sastavu, no nemate osjećaj masnoće na rukama, samo su nahranjene (što je meni veliki plus). Ima ga na Lookfantasticu i HqHair, a moguće da je sad dostupan i u Douglasu, pošto su uvrstili Rituals proizvode u svoj asortiman.


 Mislim da ne moram posebno naglašavati da je za zdravlje noktiju jako bitna zdrava i uravnotežena prehrana. Zdravlje noktiju, kože i kose prvenstveno dolazi iznutra i koliko god vam kvaliteta tih dijelova tijela bila dobra ili loša, dobra prehrana će svakako doprinjeti njihovoj kvaliteti. Osobno pazim što jedem, trudim se unositi dnevnu dozu nutrijenata. O nutrijentima i njezi noktiju sam već govorila u ovom postu, pa se neću ponavljati.

Naravno, to nije dovoljno za moj pojam savršeno njegovanih ruku, tako da si ipak pomažem kozmetikom.

Za odstranjivanje viška kožice koristim Eveline Soft and healthy cuticles. Riječ je o proizvodu koji odstranjuje višak kožice. Nanesete ga na kožicu oko nokta, ostavite da djeluje minutu-dvije, te zatim drvenim štapićem lagano odgurnete višak kutikule. Za to koristim Essence štapiće od ružinog drveta. Nakon toga dobro izribate ruke, odnosno kožicu, kako ne bi ostalo kemikalije na njima. 

Moj idući korak je poliranje nokta Scholl Velvet Smooth setom za njegu noktiju*. On mi pomaže da izravnam ploču nokta, ispoliram ga i pripremim za daljnje korake. O samom setu sam pisala ovdje

Nakon toga nanosim za njegu noktiju (i kao bazu za lakove) Eveline 8u1 kuru za njegu noktiju. O njoj sam hvalospjev pisala još nekad davno, u počecima bloga, pa recenziju možete pronaći u ovom postu.

Kožicu njegujem tijekom dana Dr. Hauschka Neem Nail and Cuticule olovkom za njegu kutikule.* Sadrži ekstrakt lista neema, koji jača keratin i sprječava pucanje noktiju. Osim toga sadrži ulje marelice koje njeguje nokte, kao i ekstrakt kamilice koja njeguje kutikulu. Meni se sviđa praktično pakiranje, tako da ovu olovku nosim sa sobom u torbi i tu i tamo namažem njome kožicu tijekom dana.

Za večernju njegu koristim uglavnom Scholl ulje za njegu noktiju* koje sadrži 7 hranjivih biljnih ulja. Ulje je prekrasnog mirisa, a i dobrog sastava, a njegova svrha je da nahrani kožicu oko noktiju jer ako vam je kutikula nahranjena, i nokat će biti kvalitetniji.Više o ulju sam pisala u ovom postu.


Za njegu kože ruku koristim svašta i uvijek sam u potrazi za dobrim kremama za njegu ruku. Iako je nema na slikama u ovom postu, moram spomenuti Uriage Creme Mains koju ću sigurno nabaviti za zimu. O njoj sam više pisala ovdje.  Ona mi je u rangu s jednako dragom L'Occitane Karite kremom za njegu ruku, no cjenovno je puno isplativija.

Trenutno koristim nekoliko krema. Dr. Hauschka Hydrating Hand Creme* je moja dnevna krema, koju trenutno nosim u torbi. Nemasne je teksture, tako da je parktična (ne morate čekati da bi se upila, nego možete odmah nastaviti dalje svojim poslom), a održava ruke nahranjenima. Ukoliko su vam ruke već jako suhe, onda će vam ipak trebati nešto jače.

Tada koristim Eucerin pH5 Handcreme*. Ona je nešto bogatije teksture, ali i hranjivija. Sadrži Dexpanthenol, pa lijepo obnavlja kožu ruku. 

Jedna od meni najdražih krema, no isključivo za noćnu njegu je Afrodita Karite krema za ruke. Cjenovno je povoljna, predivnog, gurmanskog mirisa i jako bogata. Pišem da je isključivo za noćnu njegu jer ja preko dana volim ipak brže upijajuće kreme, što ova nije. Zato ju rado nanesem navečer, prije spavanja, u debljem sloju. Po najvećoj zimi to dodatno pojačam bijelim pamučnim rukavicama u kojima onda spavam kako bi se krema preko noći dobro upila. Obične pamučne rukavice možete nabaviti u ljekarni, a navodno ih ima i u Mulleru.


Trenutno sam, zbog nekih svojih aktivnosti nokte skratila jer mi je tako lakše, no na slici ispod su moji klasični nokti koji rastu zdravi i bez problema i pucanja.

Iako možda sve ovo djeluje puno posla i puno njege, to zapravo i nije tako. Peeling ruku radim jednom tjedno, odstranjivanje kutikule po potrebi (jednom u otprilike dva tjedna), dok za mazanje kutikule olovkom ili uljem, kao i za mazanje ruku stvarno ne trebate odvajati puno vremena, a njega uistinu čini razliku.

Osobno mi je baš loše vidjeti ženu koja ima full make up, a neuredne ruke. Da se razumijemo, ne treba svaka žena imati duge i nalakirane nokte, to nije moj pojam njegovanih ruku. Njegovane ruke za mene znače da je kožica oko noktiju uredna, nokti iste dužine i da nema brazde dubine Marijanske brazde od dehidriranosti. Uistinu je potrebno malo kako bi ruke bile uredne i djelovale uredno. Ono što još smatram važnim naglasiti da su ruke često puta izdajica godina, zato ih pazite kao što pazite i na svoje lice.


Koliko pažnje vi obraćate na njegu ruku? Imate li koji proizvod za preporučiti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

5 komentari:

  1. U potpunosti se slažem s tobom, zaista treba paziti na izgled ruku jer one odražavaju našu brigu i njegu o sebi. Osobno koristim razna ulja za njegu noktiju i kutikula( Eveline, Essence, Flormar, She, Alessandro..) i zaista se vidi razlika kada dan,dva ne koristim neko ulje. Imam isti problem glede kože ruku kao i ti glede osjetljivosti pa je krema za ruke moj vjerni prijatelj više puta u danu. Što se tiče proizvoda,jako sam zadovoljna Alessandro nail butterom s mirisom kokosa i uljem za nokte s mirisom lotosa. Jako su hranjivi i njegujući. Također, Douglas ima svoje proizvode za njegu. Trenutno koristim 7u1 tretman, naizmjence s Eveline, i jako sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj taj Alessandro sam nekad koristila, izvrstan mi je bio ♥

      Izbriši
  2. meni više govore kakav posao imaju ljudi...fizički, vani, da li rade s vodom puno...i neke je radove nemoguće raditi u rukavicama. niti imaju vremena svako malo mazati ruke. ja ih često mažem tokom dana, što pomaže da nisu ispucane do bola, ali ne i da izgledaju njegovano :(
    daniela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U sve ovo se ubrajam poljoprivrednike,kestenjare i slična zanimanja :) Ni ne treba se svako malo mazati ruke, ni sama ih ne mažem svako malo uz dva posla, sport (na otvorenom - i po kiši i po vjetru - da, super za ruke), kućne poslove i sam život, zato sam i pisala preporuku za neke meni efikasne proizvode uz koje se uz malo truda može imati njegovane ruke :)

      Izbriši
  3. imam gelirane nokte godinama.
    ali ruke tj koža ruku mi je u ovom doba i zimi- grozna. suha, hrapava, puca do krvi. nema toga što joj može pomoći.. :/

    OdgovoriIzbriši