Philips Lumea Prestige - dojmovi i usporedba s Philips Lumea Precision Plus - a little make up obsessed

Philips Lumea Prestige - dojmovi i usporedba s Philips Lumea Precision Plus

Već poprilično dugo koristim Philips Lumea Precision Plus uređaj, a nešto više od zadnjih mjesec dana sam testirala novu verziju, Philips Lumea Prestige.*

Prije nego vam napišem svoje dojmove, podsjetit ću vas na prethodne postove na temu Lumee.

Jako važan post je Meet Philips Lumea, u kojem sam se raspisala o tome kome je uređaj namijenjen, a kome nije, te o samim tehničkim podacima i načinu upotrebe. Jako je važno provjeriti jeste li uopće dobar kandidat za korištenje uređaja pošto nije riječ o baš jeftinoj investiciji.

Nakon otprilike tri mjeseca korištenja sam napisala prve dojmove o Lumei u ovom postu, a nakon više od godine dana (skoro dvije godine) sam napisala svoja konačna razmišljanja o Lumei u ovom postu.

U ovom postu ćete moći pročitati dojmove o novom uređaju iako ne znam koliko je nešto više od mjesec dana korištenja dovoljno za neke ozbiljnije dojmove, no kako Lumeu koristim već skoro dvije godine, vidim koliko razlike ima ili nema među uređajima, tako da vjerujem da ću vam moći dati prave dojmove. 


Što se tiče dizajna, on je isti i jedina je razlika što na novoj verziji piše Philips Lumea Prestige, a na staroj Precision Plus i samo po tome sam razlikovala ova dva uređaja. 

Kao i njegova prethodnica, i Lumea Prestige ima nastavke za lice, bikini zonu te za tijelo. Apsolutno su isti, iste veličine, tako da nema razlike ni što se tiče usporedbe. 


Značajna razlika između ova dva uređaja je u broju svjetlosnih impulsa koji se ovim uređajem mogu proizvesti - kod starog modela je riječ o oko 140 000 svjetlosnih impulsa, dok je kod novijeg uređaja riječ o čak 250 000 svjetlosnih impulsa. Riječ je o stvarno velikoj razlici koja poprilično produžava vijek samog uređaja, a time i povećava njegovu isplativost (iako je i ovih 140 000 svjetlosnih impulsa procjenjeno na otprilike 5 godina trajanja). 


Pošto je riječ o dizajnerski istom modelu, jednako ga je jednostavno koristiti i pošto sam se već uhodala s blicanjem cijelog tijela, treba mi otprilike 35 minuta za sva područja koja blicam (potkoljenice, pazusi, nadusnica i bikini zona). 

Kako su rezultati i do sada bili poprilično impresivni, nova Lumea je samo nastavila pridonositi tome da imam još manje dlačica nego do sada. Iako sam generalno prorijedila vrijeme korištenja na svakih mjesec i pol, sad sam se vratila na režim od svaka 2 tjedna kako bih ipak nešto bolje isprobala uređaj.

Što se tiče svjetlosnog spektra, oba uređaja odašilju jednaku količinu svjetlosti, tako da daju i isti efekt. 

Pošto potkoljenice, pazuhe i nadusnicu tretiram cijelo vrijeme, kod njih se i vidio najmanji napredak jer sam se riješila već preko 90% dlačica i značajno usporila njihov rast, tako da i nisam baš mogla puno toga tretirati. Bikini zonu tretiram tek odnedavno i tu vidim najbolji napredak trenutno, već nakon nekoliko tretmana (u svega tri mjeseca) imam otprilike 50% manje dlačica što je za mene poprilično dobar rezultat. 

Kako sam preporučila Philips Lumea Precision Plus, tako mogu preporučiti i Philips Lumea Prestige jer je riječ o novijoj, trajnijoj verziji već fenomenalnog uređaja. Sam efekt koji daje je fenomenalan, a sada, kada je još produljeno i njegovo trajanje, mogu reći da je riječ o još isplativijoj investiciji.

Naravno, u startu nije riječ o jeftinom uređaju, Philips Lumea Prestige SC2009/00 ima preporučenu cijenu 4099 kn (stari model Philips Lumea Precision Plus ima preporučenu cijenu od 2999 kn) i jasno je da je uistinu riječ o pravoj investiciji. No ukoliko si to možete priuštiti, a želite se riješiti dlačica, ovaj uređaj će vam biti uistinu dobra investicija, a nikako ne bačen (veliki) novac jer će vas riješiti dlačica i usporiti njihov rast (to je i razlog zašto sad tretiram dlačice svakih mjesec i pol).

Još jednom ću vas podsjetiti na prehodne postove o Lumei koje vam preporučam da pročitate ukoliko razmišljate o kupnji jer u njima piše i tko je idealan kandidat za korištenje, a isto tako ćete znati i što možete očekivati od same Lumee (klik na link):

Sve u svemu, ukoliko ste dobar kandidat za korištenje IPL-a (tamne dlačice, svjetla put), Philips Lumea će biti dobar suborac u akciji rješavanja dlačica i od srca ima moju preporuku.

Jeste li isprobale koju IPL metodu rješavanja dlačica? 

*uređaj ustupljen na korištenje od strane Philips Hrvatska 

CONVERSATION

5 komentari:

  1. Nisam sigurna da su ovi uredjaji i dostupni u BiH ali su doista korisni i rado bi ih koristila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Planiram kupiti ovaj uredaj i vidim da si napisala za prethodnika da je cijena 2999.Da li se to odnosi na verziju 2008?ako sam dobro shvatila? I gdje se prodaje po toj cijeni :D Btw vani je uredaj nesto jeftiniji za 420e a garancija vrijedi i kod nas pa eto ako neko putuje van i moze si nabaviti zasto ne bi uštedio. Informaciju za jamstvo sam provjerila na facebook stranici Philipsa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kupila bih si sad lumeu i zanima me imam crne guste dlake i poslje svake depilacije ostaju crne tockice(to se vidi korijedn dlake) koje uopce ne nestaju i to je jako ruzno vidjeti i zanima me dali i te crne tockice nestaju uporabom lumee?

    OdgovoriIzbriši
  4. Citam vec dugo recenzije u vezi sa ovim uredjajem i bas razmisljam da ga kupim. Dugorocno je vise nego isplativ. Znam da se u BiH moze uzeti i na rate :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Upravo testiram isti ovakav Remington uređaj, radi na istom principu, samo je jeftiniji. Još je rano za bilo što reći, ali vremenom ću napisati post o mojem iskustvu sa ovim uređajem

    OdgovoriIzbriši