Aura kistovi - recenzija - a little make up obsessed

Aura kistovi - recenzija

Prilikom zadnjeg popusta na dekorativu u Kozmu sam se malo raspojasala i između ostalog, kupila i Aura kistove o kojima vam u ovom postu donosim svoje dojmove.

Kako ne šminkam druge, već samo sebe, nekako mi je teško samoj sebi opravdati kupovinu skupljih kistova, tako da sam uvijek u potrazi za povoljnim, a dobrim varijantama. Je li se kupnja isplatila - pročitajte u nastavku :)


Svi Aura kistovi dolaze u plastičnim omotima koje možete i kasnije koristiti za putovanja ukoliko nemate brush roll ili vam iz bilo kojeg razloga tako više odgovara.

Na svakoj ambalaži piše naziv kista, tako da možete vidjeti i nazive kistova koje sam ja uzela - Retractable Brush, Bronzer Contour Brush i Blending Eyeshadow brush

Kistovi, za razliku od kozmetike, nisu proizvedeni u Srbiji, nego u Kini, što me pomalo i razočaralo (ne zato što imam nešto protiv kineskih kistova već zato jer sam očekivala da će i to biti njihova proizvodnja), ali ok.

Sve kistove krasi crno-bijeli dizajn gdje je drška crna, dok je Aurin logo ispisan bijelim slovima. 

U nastavku ćete moći pročitati o razlici u kvaliteti kistova, tako da vam mogu reći da mi iz kistova za konturiranje i blendanje prilikom (nekoliko) pranja nije ispala nijedna dlaka, dok mi je iz retractable (u nastavku ću ga zvati prijenosni) kista su ispale dvije dlake i ovaj kist ima nekakav miris. Ne mogu reći da smrdi, ali nije ni bezmirisan.


Aura Bronzer Contour brush je kist koji me najviše interesirao od svih i po njega sam zapravo i išla. 
Pretjerano konturiranje kakvo viđamo na instagramu nije "my cup of tea", međutim tu i tamo i ja posegnem za takvim proizvodima u nekoj blažoj verziji.

Može proći i za rumenilo, no nešto je manji od standardnih kistova za rumenilo, pa mislim da ga ja neću koristiti u te svrhe no nekome će moći proći i tako. 

Izuzetno je mekan, a zbog svog polukružnog oblika će vam biti vrlo lako nanijeti proizvod za konturiranje i još lakše ga izblendati.

Kako su dlake mekane, neće imati problema s time da će pokupiti previše proizvoda. Dlake su sintetičkog podrijetla i taman idealne gustoće za nanošenje proizvoda. 

Cijena kista je 44,99 kn


Idući kist o kojem vam pišem je Blending brush iliti kist za blendanje. Kako mu i samo ime kaže, namijenjen je blendanju, odnosno ublažavanju prijelaza između sjenila.

Napravljen je od sintetičke dlake, izuzetno je mekan na dodir, no to kod nekih kistova zna biti problematično jer iz tog razloga znaju biti presavitljivi. S ovim kistom to nije slučaj, možete njime baratati baš kako treba. Ono što može biti mana ovom kistu je njegova veličina, poprilično je velik za jedan kist namijenjen očnom make up-u. Meni je jako dobar kad nanosim neutralna sjenila i izvrsno ih zblenda, no mislim da za neki kompliciraniji look koji zahtjeva kiruršku preciznost neće biti (dovoljno) dobar. Da je mrvicu manji, bio bi stvarno izvrstan. 

Cijena kista je 27,99 kn.


Zadnji kist u ovom postu je Retractable Brush. Na poslu imam prijenosni Caudalie kistić koji je solidan, no tražila sam nešto bolje kako bih imala u firmi kako bih mogla popraviti puder tijekom dana i nekako sam se nadala da će to biti ovaj kist.

Odmah ću vam reći da to nažalost nije to što sam tražila. Izrađen je od kozje dlake koja je grublja od sintetičkih kistova, dobre je gustoće, međutim premekan je za ono za što bih ga ja htjela koristiti. Dlake su jako savitljive i možda bi bio bolji za neko rumenilo, no za nanošenje pudera u kamenu volim ipak čvršće kistove. 

Nije loš, međutim potraga za dobrim prijenosnim kistom se nastavlja :)

Prilikom prvog pranja su mu ispale dvije dlake, kasnije nije bilo ispadanja, no kao još jedan minus bih navela prisutan miris. 

Cijena kista je 34,99 kn.


Kao definitivni favorit mi se izdvojio Bronzer Contour Brush i njega vam svakako preporučam, Blending Brush mi je isto izvrstan i vrlo vjerojatno ću kupiti barem još jednog, nek' se nađe, no ukoliko ga želite za neku kiruršku preciznost, razočarati će vas. Kist koji je definitivno ostavio najslabiji dojam na mene je Retractable Brush i tu kupnju ne bih ponovila.

Jeste li vi isprobale Aura kistove? Koji su vaši dojmovi? Imate li neku preporuku za "prijenosni" kist?

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Nekako sam i mislila da će Bronze Contour kist biti najbolji kad sam ih vidjela. I od ovog prijenosnog nisam očekivala puno, al bome nisam očekivala ni da miriše po kozama. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Taman sam prije koji dan kupila ovaj Contour brush, odličan mi je!

    Tina

    OdgovoriIzbriši
  3. Uspješno se odupirem Auri otkako je došla u Kozmo, ali vrijeme je da popustim kočnice. Zanima me ovaj Bronzer Contur brush i sigurno ću ga nabavit. I veselim se probati hvaljene tekuće ruževe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Skoro pa se su svemu slažemo...meni su kistovi super, a ova za koji kažeš da smrdi :P nisam probala! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. ne volim da stvari koje idu u doticaj sa mojim licem imaju neku vrstu smrada :D uvijek kada sam citala o AURA kistovima nisam vidjela da neko pise da smrde ali da imaju tu i tamo neki miris ali ih uglavnom hvale, kada isprobam neki od kistova tek cu moci da odlucim sa li je dobar ili ne :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam probala ove kistove iako sam cula dosta preporuka na cijeli Aura asortiman. NAdam se da cu u buducnosti probati njihove mat ruzeve ali i ove divne cetkice :)

    beautyrebel09.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  7. Moram priznati da bih ja nekako najprije posegnula za ovom contour varijantom

    OdgovoriIzbriši
  8. probaj prijenosni kist od bipe, mekan je i za brze popravke je sasvim super. imam blending i bronzing kistove, bas to sto kazes da je blending malo manji bio bi savrsen :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Za prenosni kist ti preporučujem real techniques retractable kabuki brush, odličan je. Meni je bas multifunkcionalan zbog svog blago košenog oblika i gusto zbijenih dlačica može da se iskoristi i za tečni puder, puder u kamenu, bronzer, rumenilo, hajlajter, zaista ga obožavam.. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Upravo kist za bronzer i kist za blendanje me najviše zanimaju od Aura kistova, tako da mi je drago što si pisala o njima i da su dojmovi pozitivni :D Kada napokon budem uspjela otići do Kozma s Aura stalkom, vjerujem da ću si uzeti i te kistove :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja imam ovu za blendanje senke i obozavam je, medjutim koristim je za sencenje nosa i nanosenje hajlajtera :) Za to mi je odlicna, kao i za blendanje senke kada zurim

    OdgovoriIzbriši
  12. Od svih njihovih proizvoda kistovi su me najmanje privukli :/ Premda možda jednom i probam taj za bronzer :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Probala sam kist za rumenilo i razočarao me. Dosta je grub, kao što grebe na licu tako i pola proizvoda pobere. Šteta..

    OdgovoriIzbriši
  14. Nisam kupovala kistove....čekala sam neku recenziju ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. baš sam u petak kupila Bronzer Contour brush (odličan!) i kosi kist za bronzer (jako loš). Ovaj za sjenilo sam prevrtala po rukama i vratila na policu....

    OdgovoriIzbriši