S.fresh baby face make up remover - a little make up obsessed

S.fresh baby face make up remover

Početkom prosinca (koji je bio mjesec ludila kad je kupovina u pitanju) sam u dm-u u košaricu ubacila i S.Fresh Baby Face Make up Remover jer mi se učinio kao zgodan za skidanje šminke zimi, kada se trudim kožu čistiti što nježnijim i bogatijim čistačima koji moju mješovitu, dehidraciji sklonu kožu neće isušiti. Nakon skoro dva mjeseca korištenja vam donosim i svoje dojmove.


S.Fresh je domaća linija kozmetike, dostupna u dm-u, Heruc galeriji i putem web shopa. Riječ je o prirodnoj kozmetici, netestiranoj na životinjama. Već dugo snimam njihove proizvode, no do sada se nisam bila odlučila na kupnju nijednog - ne pitajte me zašto jer me skoro svi privlače :D

Baby Face Step 1 je bogati prirodni odstranjivač lica, na bazi shea maslaca, bijele gline i ricinusovog ulja. Shea maslac njeguje kožu, suncokretovo ulje djeluje blago adstrigentno i hidratizira, ricinusovo ulje izvrsno uklanja šminku i uz to njeguje trepavice i obrve, a bijela glina izvlači nečistoće iz kože. Dolazi u količini od 100 ml i po cijeni od 50 kn.

Moram vam odmah priznati da nisam nikad koristila ovakav proizvod i da nisam znala što očekivati, a i nemam ga s čim usporediti. Proizvođač kao način upotrebe navodi da se proizvod uzme vlažnom blazinicom i zatim se njome prolazi po licu i postupak ponavlja dok se ne ukloni make up. Možda je nejasno pisano, a možda i nije, ali kako god, meni se ideja umakanja vlažne blazinice u proizvod nije svidjela, tako da ja proizvod nanosim direktno na lice, razmažem, a tek zatim vlažnom blazinicom odstranjujem šminku s lica. 


U dodiru s toplinom kože, proizvod se lijepo razmazuje (topi), a nakon toga koristim blazinice kako bih odstranila proizvod i šminku. 

Nekako sam na prvu imala osjećaj da će šminka samo biti razmuljana po licu, međutim lijepo ju odstranjuje (naravno, ne sa samo jednom blazinicom). Nakon korištenja ostaje blagi masni sloj na koži što meni nije problem jer nakon toga ionako koristim gel za lice uz Foreo ili Magnitone, no po četki od Magnitone-a vidim da sva šminka bude odstranjena.

Kad je u pitanju okoloočni make up, odstrani ga, međutim tu treba više trljanja, a kako sam protiv trljanja tog dijela lica, za taj dio radije upotrebljavam micelarnu otopinu. 


Što se tiče sastava, malo sam se bojala potencijalnih komedona zbog shea maslaca (za koji neki kažu da je komedogen, a neki da nije, ali svakako ima taj potencijal), no ovaj proizvod mi nije izazvao nikakav nered na licu. Isto tako bih rekla da osobe sa suhom kožom obrate pažnju na ricinusovo ulje u sastavu jer sam kod mojih prijateljica sa suhom kožom saznala da im ricinus u proizvodima za njegu lica ne odgovara i da ih isušuje.

Ne smijem nikako zaboraviti napisati poneku riječ i o mirisu - miriše po bijeloj čokoladi, a miris se zadržava i nakon korištenja. Nije nimalo sintetički, već pravi gurmanski i može vam izazvati glad :D (čak i ako, kao ja, ne volite bijelu čokoladu).

Sve u svemu, meni se ovaj proizvod svidio, primjetila sam da su mi pore nešto čišće zbog bijele gline u sastavu (koja izvlači nečistoće), nije mi izazvao nikakav nered na licu, koža je bila nahranjena čak i u najhladnijim danima ove zime i dobro obavlja svoju prvotnu funkciju - skidanje šminke (ali ponavljam, ne koristim ga na okoloočnoj regiji jer izbjegavam trljanje tog područja). Pošto sam u zadnjih nekoliko godina posložila svoj mentalni sklop tako da mi je skidanje šminke ritual u kojem uživam, uživam i u korištenju ovog proizvoda, no ako niste kao ja, i tražite što brža rješenja, možda ovo neće biti idealna metoda za vas.

Ja ću s užitkom potrošiti ovaj proizvod i imat ću ga na umu i za iduću zimu jer je postao dio moje dobitne kombinacije za kožu bez dehidracije čak i kad su debeli minusi u pitanju. 

Jeste li vi isprobale ovaj proizvod? Koji su vaši dojmovi? Imate li preporuku za neki od S.Fresh proizvoda ili neki drugi proizvod ovog tipa od nekog drugog branda?

CONVERSATION

13 komentari:

  1. Nisam probala, čini mi se lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam koristila od Green girl balzam za lice,i predivan je a stvarno dugo traje!Preporuke

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je ova stvar nešto najgore što sam probala za skidanje šminke. Neću ga ni proslediti dalje već samo baciti. Teško se razmazuje, ostavlja film na koži koji se ne može skinuti, nije prirodan kako se predstavlja i plus mi je buknulo lice od njega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto kako se dojmovi razlikuju :) Ja sam taj film bez problema skidala u idućem koraku skdanja šminke (gelom), a shea je potencijalno komedona, tako da s njom treba paziti, preporučam ti da onda i ubuduće izbjegavaš proizvode sa shea maslacem u sastavu :)

      Izbriši
  4. Kupila sam odavno ovaj proizvod, a nikako da ga isprobam :D nadam se da ce mi bit ok :) imam s.fresh sprej koji mirise po baby puderu i doslovno sve po stanu spricam njime :D

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam odavno kupila ovaj proizvod, ali nikako da ga isprobam :D imam i njihov sprej koji mirise po baby puderu i doslovno cijeli stan spricam njime :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam i njega i micelarnu. Ja ga uzmem vlaznim prstima i umasiram u lice, na ocima ostavim da malo odstoji dok masiram lice, a zatim se prebacim na oci i lagano masiram i sve odlazi, nema potrebe za trljanjem. Nisam Jos formirala konačno misljenje, al ne svidja mi se jer ostavlja mastan sloj. Ja volim sto jednostavnija rjesenja za uklanjanje sminke. No jos ga moram dobro testirati pa cu vidjeti kakvi ce biti konačni dojmovi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam :) i sad s tim proizvodom se čak veselim skidanju šminke. Čak i oko očiju, ali budem sad probala i na taj način da ga prstima prvo nanesem na lice.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne fasciniraju me čistači u ovom obliku, nego koliko si blaznica dnevno sa njime trošila? :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja obozavam ovaj način skidanja šminke. Potrošila sam sigurno 3 teglice GG Balzama,a dobila sam i Eve Loom u lookfantastic beautyboxu i super su mi,tako da sam s entuzijazmom kupila ovaj,ali ne sviđa mi se jer ostavlja masan sloj na licu koji moram odatraniti gelom za umivanje.

    OdgovoriIzbriši
  10. Grozno nešto :( ništa ne skida, a ja sam tip od tekućeg pudera, malo rumenila i eventualno maskare. kao da se sve razmulja, a vatica s micelarnom je poslije zmazana kao da nista prije toga nisam nista cistila.

    OdgovoriIzbriši