Easy like Sunday morning #05 - a little make up obsessed

Easy like Sunday morning #05

Nakon nekoliko tjedana opet objavljujem ovakav post. Razlog zašto ga nije bilo je jednostavan - bila sam lijena. Prvo zato jer je bilo divno vrijeme i htjela sam ga što više iskoristiti, a prošli vikend, kad je zahladilo me uhvatila tuga što sam postala svjesna da zima stvarno dolazi, pa je to razlog što ni tada nisam pisala :D

S dolaskom hladnijih dana, nekako mi je draže vikende provesti na toplom, uz šalicu čaja, mirisnu svijeću ili vosak i uz (dobru) knjigu. Naravno, kad je sunčan dan poput današnjeg, svakako ću iskoristiti to i za šetnju po suncu :)


Kako sam se ove godine (unatoč nekim ozljedama) zaljubila u trčanje, "pripremam" se za nastavak te ljubavi, kako jačanjem dijelova tijela s kojima imam problema kako bi bili izdržljiviji prilikom trčanja, tako i proučavajući svašta vezano uz trčanje. Iako se više bavim nekim stručnim temama, prijatelj maratonac mi je predložio da pročitam Murakamijevu knjigu O čemu razmišljam kada govorim o trčanju. Tek sam ju počela čitati, pa još ne mogu reći ništa o njoj, no jako me zanima kakva će mi biti jer su mišljenja poprilično podijeljena, neki ju smatraju genijalnom, dok drugi kažu da ne piše baš o ničemu i da su to vrijeme mogli i bolje iskoristiti.

Kad su čajevi u pitanju, poprilično sam izbirljiva, tako da najčešće posežem za zelenim čajevima jer je, kad su kvalitetni čajevi u pitanju, na našem tržištu takve najlakše naći. Sad sam se zaljubila u jedan voćni čaj zanimljivog okusa - smokva i badem. Smokve ne volim inače, no ovaj čaj mi je čarolija ♥ Brand je Gardenolo, riječ je o hrvatskom eko proizvodu i to je ono što me posebno veseli jer kad god mogu, trudim se kupovati lokalne proizvode.

Za zimski ugođaj su mi potrebne i mirisne svijeće odnosno u ovom slučaju voskovi. Kako nisam ljuiteljica cimeta, teško mi je naći zimski/božićni miris jer u skoro sve trpaju cimet :/ No u Yankee Candle božićnoj kolekciji ima i divnih mirisa bez cimeta. Moj odabir su Winter Glow i Snow In Love.

S dolaskom hladnijih dana su i potrebe kože veće, odnosno veća je mogućnost dehidracije, kako zbog jačeg (centralnog) grijanja, tako i zbog hladnijeg zraka. To je razlog što češće koristim Caudalie hidratantnu masku, a i lagano planiram/kombiniram što ću koristiti zimi kako bih izbjegla dehidraciju. 

Što se tiče bloga, u periodu koji dolazi će se postovi vrlo vjerojatno prorijediti, pa ću morati birati koji postovi će biti prioritet, tako da ću vas moliti da se izjasnite koji postovi su vam najzanimljiviji da ih znam pripremiti :)

1. Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes sjenila
2. Maybelline mat ruževi
3. Trenutna noćna beauty rutina
4. Burberry Rosewood sjenilo
5. Urban Decay Naked Smoky paleta sjenila
6. Emu Oil okoloočna kremica
7. Colour Pop Lippie Stix
8. Kerastase Therapiste linija

I naravno, uskoro idu post s favoritima mjeseca, kao i onaj s novitetima :)

Javite mi o čemu želite čitati :) 
Isto tako, ako imate preporuku za neku dobru knjigu ili seriju, javite mi i to :)

CONVERSATION

14 komentari:

  1. Zanima me trenutna nocna beauty rutina, gdje kupujes cajeve i yankee candle voskove?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. YC trenutno ima štand u City Centru West, a inače nešto izbora ima i u Mullerima, a kompletan asortiman na stranici Miris prirode :)
      A Gardenolo čajeve uzimam u fino.hr, ali ima ih i na Gardenolo stranici (trenutno su tamo čak i na akciji) :)

      Izbriši
  2. I mene zanima nocna beauty rutina, pa emu oil :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Noćna rutina :)
    Inače i meni je zimi najlepše kad se sklupčam sa šoljom čaja (ili topla čokolada) i nekom knjigom. Mada kako ide januar to će više biti skripte za ispite nego knjige :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će vremena i za knjige, ispiti su ipak važniji :)

      Izbriši
  4. Potpuno te razumijem što se lijenosti tiče! Meni je prosinac najluđi mjesec na poslu, tako da se pisanju i čitanju postova ne mogu posvetiti koliko bih htjela. Od Murakami-ja sam pročitala puno knjiga....on ima specifičan stil pisanja, koji mi odgovara samo kada sam u posebnom "filmu".
    Yankee Candle obožavam!
    Voljela bih da napišeš post o večernjoj njezi lica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni će prosinac biti poprilično lud, tako da već sada jedva čekam period između Božića i Nove godine da malo odmorim :)
      Ja s Murakamijem imam love-hate odnos, baš treba biti posebno raspoložen za njegove knjige, a ova je ipak drugačije tematike, pa se nadam da neće biti potrebno posebno raspoloženje za nju :)

      Izbriši
  5. Teme: 3, 4, 6, 8 :) Nisam ljubitelj trčanja, ali uopšte... radije brzo hodam, ili jednostavno hodam :D Mislim, ja i trčanje smo povezivi samo kad je u pitanju bus :P na koji kasnim.
    Bravo za čaj i podršku lokalnim proizvođačima, i ja obožavam ''domaće'', naročito one koje sama uberem. Ali ova kombinacija se čini njam :)
    Preporučujem ti da pročitaš Delirium od Lauren Oliver, u slučaju da već nisi. Ili Summer of night, od Dan Simonsa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja i trčanje smo bli toliko nepovezani da sam odbijala trčati čak i za javnim prijevozom jer "javni prijevoz je kao muškarci, ode jedan, doći će drugi" :D , ali navukla sam se i onda patim kad zbog problema s nogom (koje imam otprije) imam faze kad ne bih trebala trčati :)
      A brzo hodanje mi je oduvijek drago i prakticiram ga svakodnevno - dio puta do i s posla tako odvalim :)
      I zavidim na prirodi koja te okružuje, pa možes sama nabrati biljke za čajeve - iako je za mene možda i bolje da nemam takvu okolinu jer i nisam neki botaničar, pa pitaj Boga kako bi to završilo :D

      Delirium čitala (i Pandemonium), a Summer of night ide na listu, hvala :D

      I hvala na odgovoru na pitanje :D

      Izbriši
  6. Zanima me maybelline ruževi, noćna rutina te okoločna kremica.
    Jesi li naručivala sa ebaya colour pop lippie stix, ako jesi bi li mogla staviti link sellera?
    Meni je trenutno odlična serija Narcos (o Pablu Escobaru) ili ako bi komediju The Goldbergs (serija o 80-ima, prve dvije epizode nisu nesto kasnije su sve bolje).
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Colour pop sam kupila od jedne cure, tako da ti nažalost ne mogu staviti link :(

      Dobro si me podsjetila na Narcos, već sam si rekla da to moram gledati :D

      I hvala na odgovoru sa željama za postove :)))

      Izbriši
  7. Presladak post :)
    Ja jako volim cajeve, pogotovo vocne, a ovaj tvoj zvuci jako zanimljivo i ukusno :)
    Od tema glasam za color tattoo i naked paleticu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)

      Joj divan je čaj, finiji nego što djeluje ♥

      Ići će postovi, hvala ti na odgovorima :D

      Izbriši