Dr. Hauschka mlijeko za čišćenje - a little make up obsessed

Dr. Hauschka mlijeko za čišćenje

Mislim da ne treba posebno ni naglašavati koliko je bitno čišćenje lica za ljepotu i zdravlje naše kože. Nije da sam bezgrešna i da nikad nisam legla sa šminkom, no takve "kozmetičke grijehe" sam ostavila za sobom još davno, kad sam bila srednjoškolka i od tada mi se nije dogodilo da sam legla s make up-om, neovisno koliko sam umorna i jesam li možda popila koje piće više. S godinama sam došla do toga da mi je skidanje šminke užitak i opuštanje na kraju dana, no za to su zaslužni i proizvodi u čijem korištenju uživam. 

Kad je u pitanju skidanje šminke, najradije posežem za micelarnim otopinama i uljima za skidanje šminke (ok, i gelovima), no tema ovog posta je Dr. Hauschka mlijeko za čišćenje.*

Pošto je moja mješovita koža sklona dehidraciji, zimi volim posegnuti za mlijekom za skidanje šminke jer je manja mogućnost dehidracije nego s recimo nekakvim gelom, dok su mi za ljeto draži gelovi jer si tako skratim vrijeme skidanja šminke - nakon korištenja mlijeka, još se i umivam (čistom vodom), pa zapravo radim dupli posao. 


Dr. Hauschka mlijeko za čišćenje dolazi u tri veličine, 10 ml (16,70 kn), 30 ml (nisam našla podatak o cijeni) i 145 ml (160 kn). Moj primjerak je imao 30 ml, a ambalaža je ista kao i ova od 145 ml, samo manja.

Dizajn ambalaže je lijep, jednostavan je i elegantan. Riječ je o staklenoj bočici, s jednostavnom naljepnicom i zlatnom pumpicom kojom se proizvod može dobro dozirati dok ne dođete skoro do dna bočice, međutim tada pumpica baš i nije od neke pomoći, tako da sam se ja služila štapićima za uši da bih izvukla ostatak sadržaja iz nje. Osobno volim proizvode koje mogu potrošiti do zadnje kapi (bez muke), no netko drugi na to možda i ne bi gledao kao na neku manu. 

Ima jak prirodan miris koji meni nije težak i koji mi se sviđa, no nekom će možda smetati, pa preporučam da pomirišete tester u dućanu. 


Kod uputstva za upotrebu stoji da se proizvod nanosi na vlažno lice kružnim pokretima te nakon toga odstrani blazinicom i umije mlakom vodom i ovo se i kod mene pokazao kao najbolji način upotrebe. Na taj način bi sva šminka na licu (izuzev očiju - za njih sam koristila isključivo micelarnu i nisam ni probala ovo mlijeko na njima) bila odstranjena brzo i efikasno i što se toga tiče, ovo mlijeko uistinu vrhunski odrađuje svoj posao 


Ono zbog čega sam bila jako skeptična je sastav:

Water (Aqua), Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Fermented Grain Extract, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Lecithin, Xanthan Gum, Hydrolyzed Wheat Protein, Fragrance (Parfum), Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*
*sastojak prirodnog eteričnog ulja

Kao što možete vidjeti, alkohol je izuzetno visoko u sastavu, na drugom mjestu, što znači da ga ima u popriličnoj količini. Kao što sam već rekla, moja mješovita koža je sklona dehidraciji, pa sam ga sa strahom koristila i pratila hoće li doći do dehidracije, međutim ovo mlijeko mi nije napravilo nikakve probleme, ni u obliku dehidracije, niti čepljenja pora ili prištića. Strah je ovog puta bio bezrazložan, međutim zbog tog alkohola (kojeg trpaju kao konzervans mnogi proizvođači prirodne kozmetike) nisam sigurna bi li preporučila ovaj proizvod jer nitko ne zna kako će reagirati na njega. Srećom, postoji to malo pakiranje od 10 ml koje nije skupo (gore navedene cijene su cijene s bio&bio web stranice), pa ukoliko vas privlači, možete ga i tako probati i vidjeti odgovara li vam.

Iz Dr. Hauschke kažu da je namijenjeno suhoj, normalnoj i osjetljivoj koži, no bojim se da ih taj alkohol u sastavu demantira jer je alkohol i iritans i isušuje kožu. Iz Dr. Hauschke kažu da umirujuća jojoba i ulje badema u kombinaciji s ekstraktom bjelodana hrane kožu dok ju ekstrakt žitarica osnažuje i učvršćuje te obogaćuje vitaminom B. Da, u sastavu su prisutna i biljna ulja jojobe, slatkog badema i marelice, ali sve je to u INCI nakon tog nesretnog alkohola koji je prisutan u povećoj količini čim je u sastavu na drugom mjestu. Iako osobno s ovim proizvodom unatoč alkoholu nisam imala takvih problema, dapače, bila sam jako zadovoljna, moram priznati da bih prilikom kupnje ipak preskočila takav proizvod jer me uvijek strah tog alkohola u sastavu. Ukoliko nemate problema s alkoholom u preparativni proizvodima i tražite prirodan proizvod, ovaj proizvod bi vam se mogao svidjeti jer svoj posao stvarno obavlja izvrsno.

Proizvod je prirodan po BDIH certifikatu, ne sadrži sintetske mirise, boje, konervanse, mineralana ulja, parabene, silikone i emulgatore koji sadrže PEG i pogodan je za vegane.

Jeste li isprobale ovo mlijeko? Koji su vaši dojmovi? Koje su vaše preporuke vezane uz Dr. Hauschka kozmetiku? Ja ih tek otkrivam, pa su sve preporuke dobro došle :)

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.) 

CONVERSATION

8 komentari:

  1. Joj kako volim ovakva lijepa, elegantna pakiranja! Da nije tog alkohola na drugom mjestu, bilo bi za poželit! Ovako, hm.. možda si uzmem taj tester za probu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra je stvar da ima tih testera, ali da, alkohol je česta bolja "prirodne" kozmetike :/

      Izbriši
  2. Sa zanimanjem sam pročitama recenziju pošto i sama imam problem sa dehidracijom i nikako da nađem sredstvo za skidanje šminke koje će biti zaista efikasno i pritom ne isušivati. Oprezna sam sa mlekom, uvek imam utisak da nisam dovoljno dobro skinula šminku i upravo zato još nisam kupila ovo Dr Hauschka iako sam čitala dosta pohvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mlijeka su super stvar meni, pogotovo zimi, no nakon njih ipak treba još nešto kako bi se ostaci mlijeka uklonili s lica.
      A ovo mlijeko me ugodno iznenadilo unatoč tom alkoholu.

      Izbriši
  3. Deluje mi sjajno, bas mi se dopada kako izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imala sam ovo mlijeko na wish listi i na kraju sam skroz zaboravila na njega. Baš super da si me podsjetila na njega ovom recenzijom :D

    OdgovoriIzbriši