Chanel Chance EDP - a little make up obsessed

Chanel Chance EDP

Predugo nisam napisala nijedan post o parfemima, pa je odluka pala na post o jednom od meni najdražih zimskih parfema.

Chanel Chance* je parfem koji prije par godina ne bih ni poželjela staviti na sebe (dok mi se npr. Eau Fraiche verzija oduvijek sviđa), no eto, s godinama se mijenjamo kako mi, tako i naš ukus, pa mi je danas jedan od najdražih parfema u mojoj kolekciji.


Chanel Chance je parfem koji sam odabrala uz pomoć educiranog osoblja u Chanel Concept Beauty Store-u na Trgu bana Jelačića na jednom lijepom Chanelovskom druženju o kojem sam vam pisala u ovom postu

Ako ćete ikad biti u prilici, naručite se za konzultacije uz pomoć olfaktivnog bara jer je to iskustvo koje trebate probati. Chanel osoblje je iznimno educirano i ispitivati će vas pitanja vezano uz svih 9 skupina parfema da bi otkrilo vaše preferencije, kao i to birate li parfem za dan ili noć, mijenjate li parfeme prema godišnjim dobima i raspoloženjima. Prema tome će vam nuditi mirise, a vi ćete morati svesti izbor na pet komada. Nakon toga ćete morati odbaciti još koji dok ne dođete do tri komada. Tada će vam te parfeme osoblje nanijeti na kožu, kako biste vidjeli kako će se parfem razvijati na koži i onda ćete zajedno odabrati što vam najviše odgovara.

Ono što je bitno naglasiti jest to da vi cijelo vrijeme ne znate nazive parfema koje isprobavate sve dok ne odaberete onaj koji želite.
Na taj način sam ja odabrala Chanel Chance EDP, a drugi u izboru je bio Chanel Chance Eau Fraiche i sigurno će se i on naći u mojoj kolekciji. 



Chanel Chance linija je jedini linija Chanel parfema koja nije u njihovim standardnim, "kockastim" bočicama nego je okruglog oblika. Oblik je potpuno u skladu s imenom jer Chance znači sreća, a oblik podsjeća na kolo sreće. 

Miris je na tržištu od 2003. godine, djelo je parfumera Jacquesa Polgea, a osim EDP verzije, postoje još i EDT verzija, mlijeko za tijelo, gel za tuširanje te limitirana edicija shimmering kreme za tijelo.

Miris je iz chypre cvjetne linije mirisa.


Mirisne note:
  • gornje note: ananas, iris, pačuli, ružičasti papar, pačuli
  • srednje note: jasmin i limun
  • bazne note: mošus, vanilija, pačuli i vetiver



Riječ je o izuzetno toplom mirisu koji će vas obaviti svojim toplim notama mošusa, ružičastog papra i vanilije poput vala sreće. Iako nisam osoba koja nešto pretjerano ljubi vaniliju, ovdje se ona u kombinaciji s ostalim notama izvrsno uklopila (vjerujem da je za to zaslužan i limun koji ipak daje dozu svježine) i ne prevladava već daje punoću i toplinu koju obožavam u hladnijim danima. 

Ovaj miris je ženstven i unatoč nekim notama u njegovom sastavu nikad nećete reći da je nametljiv, on je elegantan i miris za dame koje znaju što žele, a istodobno dovoljno moderan da ga ne svrstam u skupinu "parfema za ozbiljne gospođe." Ali da se razumijemo, ovo nije i parfem za curice već za žene sa stavom. Kao što sam i sama napisala, ovo nije miris koji bih i sama odabrala pred koju godinu, no sada mi apsolutno savršeno pristaje.

Iako nije nametljiv, to je miris kojeg morate osjetiti kad uđe u prostoriju žena koja ga nosi i jednostavno puni nekom dobrom energijom, srećom. Ovo je miris koji će se zadržati na vašoj odjeći, kaputu, u kosi. Na meni je jako trajan i ukoliko ga nanesem ujutro, svakako ću ga osjećati na sebi i do kraja dana. Note se na meni razvijaju polako i stignem uživati u svakoj dok ne postigne tu svoju punoću koja ga krasi. 

Meni je ovo sasvim nenadano postao jedan od najdražih parfema u kolekciji, obožavam ga nositi i danju i noću i izvrsno mi pristaje u svakoj situaciji, jednostavno me obavije val sreće čim ga nanesem na sebe, a uz to mi pruža i osjećaj ugode koji tako volim u hladnim danima i svakako je jedan od razloga zašto lakše podnesem hladniji dio godine.

Jeste li vi isprobale Chanel Chance? Koji su vaši omiljeni zimski parfemi?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

23 komentari:

  1. Moj statement parfem <3
    Nosim ga u svako godišnje doba i uvijek za njeg dobivam pohvale.

    Ivana

    OdgovoriIzbriši
  2. Svidio mi se cim sam procitala jasmin i ruzicasti papar..svi parfemi koji ovo sadrze (ako jos ima i ruze, jos bolje) su mi predivni! :) Super ideja za ovo testiranje i personaliziran odabir mirisa, voljela bi sudjelovat u tako necemu jednom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nas dvije onda volimo iste mirise :)))
      A sam odabir parfema je stvarno nešto što treba doživjeti :)

      Izbriši
  3. Divan miris, imam ga isto u EDP koncentraciji i trajnost mu je odlična, univerzalan, za dan i noć i sva godišnja doba.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan opis :) Više sam sklona Fraiche verziji, ali Chanelove parfeme svakako ubedljivo najviše volim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam ga probala, ali po tvom opisu mi se baš dopada kako zvuči.Ba š me zanima koji bih parfem ja odabrala na testiranju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divan je, ali dobro, mirisi su individualni :)

      A testiranje je poseban doživljaj :)

      Izbriši
  6. Ovo je moj najdraži parfem, apsolutno ga obožavam i uvijek ga nosim, bila zima, ljeto, dan, noć :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam ga nedavno napokon kupila i savrsen mi je. Bas ima ono nesto... :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Voljela bih otići na konzultiranje za parfemcek, bas me zanima koji bi na kraju odabrala neznajuci naziv parfema. Moj omiljeni zimski parfem - Burberry Body :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fora je, ako ikad budeš u prilici, odi :)
      A i tvoj izbor je dobar :D

      Izbriši
  9. Ovo je malo jaca verzija za mene, moj najdrazi je eau tendre verzija a vec mi je pri kraju, jos par ml :( Morat cu smislit nacin da ga ponovo nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim ga jako :D Nemam baš običaj dijeliti parfeme na zimske i ljetne te kad se uhvatim nekog parfema koristim ga svakodnevno dok mi ne dosadi, a prije dok ga ne potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh da, bilo bi bolje da dosadi nego što se potroši :)

      Izbriši
  11. Prelep parfem, obozavam ga!

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši