Dr. Brandt Microdermoabrasion - a little make up obsessed

Dr. Brandt Microdermoabrasion

Dr. Brandt Microdermoabrasion je jedan od proizvoda koji je na mojoj "to do" listi recenzija proizvoda jako dugo i konačno sam sjela, napisala ju i podijelila s vama moje iskustvo.

Dr. Brandt je poznati američki dermatolog za slavne (neke od klijentica su mu Gwyneth Partlow i Madonna), a zovu ga i "Barunom Botoxa" i "Kraljem kolagena." Osobno sam mišljenja da sam sebi i nije baš najbolja reklama (klik!), no njegovi proizvodi su me svakako zanimali. 
Isprobala sam osim ove mikrodermoabrazije i Glow by Dr. Brandt Revitalizing Retinol Eye Cream, ona me ostavila ravnodušnom (o tome sam pisala u ovom postu), a sad ću prestati s pisanjem o drugim stvarima kad ste kliknuli na post jer vas zanima ova mikrodermoabrazija, a ne moje mišljenje o izgledu dr. Brandta ili o drugim Dr. Brandt proizvodima.  :)


Proizvod dolazi u lijepoj i elegantnoj crnoj tubici sa srebrno-prozirnim poklopcem i ono što moram priznati jest da mi je ova ambalaža predivna (inače, izrađena je od recikliranog materijala). Volim crnu boju, kao i kombinaciju s bijelim slovima i srebrnim detaljima. Količina u kojoj proizvod dolazi je 60 grama, tubica je mekana, pa ćete moći iskoristiti proizvod do kraja što je svakako preporučljivo jer je riječ o proizvodu koji košta 698 kn. 

U samu cijenu neću ulaziti, no svakako ću dati svoje mišljenje vrijedi li ovaj proizvod tih novaca jer sam već isprobala jednu nešto povoljniju mikrodermoabraziju, onu Kiehl'sovu (recenzija), te ću vrlo vjerojatno u ostatku posta ju dosta uspoređivati s njom. 


Na ambalaži uvoznik kaže "nadmoćna formula koja sadržava farmaceutske kristale, laktozu i umirujuće bilje. otklanja mrtve stanice kože. otkriva blistavost kože. Izglađuje teksturu kože."

A na webu kaže:
Dr. Brandt mikrodermoabrazija je revolucionarna formula dizajnirana kako bi što bolje oponašala ordinacijsku mikrodermoabraziju.
  • omogućava bolju apsorpciju proizvoda za kožu
  • kućna alternativa profesionalnim kliničkim zahvatima
  • pomaže kod smanjenja pojave tankih izražajnih linija, ožiljaka od akni i diskoloracije kože

Radi li to što obećava? Da, ovaj proizvod uistinu uspješno otklanja mrtve stanice kože te otkriva njenu blistavost i svakako pomaže kod smanjenja ožiljaka od prištića, kao i kod (blagih) diskoloracija kože (kod mene izazvanih upravo ožiljcima od raskopanih prištića). 


Njegova kremasta tekstura s farmaceutskim kristalima (riječ je o sintetičkim kristalima) uistinu lijepo polira kožu, odstranjuje odumrle stanice kože, pa koža automatski "zablista" riješena tog starog tereta.

Slika možda nije uspjela u potpunosti dočarati teksturu, riječ je i kremastoj teksturi u koju su umiješani sitni farmaceutski kristali i koja na prvu ne djeluje kao da će nešto ozbiljno napraviti, no vjerujte, uistinu dobro radi svoj posao.

Proizvod se nanosi na navlaženu kožu (potrebna je uistinu mala količina što je plus jer proizvod može dugo trajati), te se lagano umasirava u lice jednu do dvije minute s tim da se izbjegava područje oko očiju. Nakon toga se ispire, a lice briše. Može se koristiti 1-2 puta tjedno, s razmakom od barem 3 dana između korištenja. Ja ga obično koristim jednom tjedno, a nakon upotrebe nanosim hidratantnu masku (npr. Novexpert Repulp ili Payot Hydra 24 masku) jer osjećam da mi lice nakon malo agresivnijeg tretmana zahtijeva jaču njegu, a i sviđa mi se što koža nakon upotrebe bolje apsorbira proizvode za njegu, pa odmah to iskorištavam da bi korisni sastojci prodrli što dublje u nju.

Moja koža je inače mješovita, sklona nepravilnostima, najčešće u obliku mitesera i komedona koje ponekad znam raskopati, pa mi ostane flekica koju treba izbijeliti. Iako koristim i serume s C vitaminom i kiseline, uvjerena sam da i ovakvi proizvodi poprilično utječu na izbjeljivanje takvih mrljica na koži.

Uz to, moja koža je i jako osjetljiva, imam seboreični dermatitis i koža mi zna reagirati na neodgovarajuće proizvode, no na ovaj proizvod nisam imala nikakvu neugodnu reakciju. Unatoč tome što sam mišljenja da bi ovaj proizvod odgovarao i osjetljivoj koži, ne bih se usudila preporučiti ga samo tako, nego bih preporučila savjetovanje s dermatologom (ja sam se savjetovala pošto imam seboreični dermatitis) i svakako nabavku testera.

Nisam spomenula miris, a ovaj proizvod ga ima, opisala bih ga kao mentolasto-citrusni i iskreno, ne sviđa mi se što je parfem tako visoko u sastavu, no ja uistinu nisam imala nikakvih problema usprokos tome.

Sastav: Aqua (Water), Alumina, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-12 Glyceryl Distearate, PEG-100 Stearate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Menthone Glycerin Acetal, Allantoin, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Tocopheryl Acetate, Magnesium Oxide, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Methylchloroisothiazolilinone, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Citral, Limonene.
Koža je nakon korištenja ove kućne mikrodermoabrazije uistinu predivno glatka i osjećam se kao da mi je netko skinuo "teret" s lica (zapravo je riječ o mrtvim stanicama kože) i da je zablistala instantno. Uz to je pomogla kod rješavanja flekica od mojih "rudarskih akcija" i ono što se mora priznati jest da uistinu radi to što obećava. ALI.... Sve to dobivam i s Kiehl's mikrodermoabrazijom koja mi je čak i bolja jer je nešto grublja (pod prstima i efektom, no ne i za lošim posljedicama za kožu), pa imam osjećaj da još bolje radi, a za duplo nižu cijenu koja je kod ovog proizvoda uistinu visoka. Da ne postoji jednako dobar (ako ne i bolji) i jeftiniji proizvod, rekla bih da vrijedi tih novaca. Ovako ipak ostajem kod toga da je moj favorit Kiehl's mikrodermoabrazija, a nedavno sam nabavila i hvaljenu The Body Shop Vitamin C Microdermoabrasion (koja je cjenovno najpovoljnija), pa ću vam prenijeti i dojmove o njoj.

Jeste li probale koju od ovih kućnih mikroderoabrazija? Ako da, koju i koji su dojmovi, a ako ne, privlače li vas?

CONVERSATION

18 komentari:

  1. Oh daa, itekako me privlače :))
    Već neko vrijeme gledam TBS-ovu inačicu pa pliiiizzz napisi svoje dojmove sto prije budes mogla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ta TBS-ova je dosta hvaljena, a ja uskoro krećem s testiranje i javljam dojmove što prije :)

      Izbriši
  2. voljela bi probati, jer imam dosta ožiljaka od prištića, ali cijena je prepaprena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato postoje jeftinije, a jednako dobre (ako ne i bolje) varijante :)

      Izbriši
  3. Cure ne bacajte novce kod mene nije napravila nista kao ni clarisonic,imam kozu bas kakvz je blogerica opisala.upotrebljavala sam ga pol godine nakon cega sam potaknuta blogovima kupila clarisonic isto nula bodova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je napravila. Ali mi je napravila i duplo jeftinija, kao što sam napisala i u postu ;)

      Izbriši
  4. Nisam isprobala nijednu kućnu mikroderoabraziju, iako me strašno privlače - Kiehl's pogotovo. nadam se da ću je nabaviti ove jeseni/zime.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiehl's je stvarno divan, nadam se da ćeš ju što prije nabaviti jer sam sigurna da bi ti se svidjela :)

      Izbriši
  5. Negdje u 4/5 mjesecu uz pretplatu na GloriaGlam su na poklon davali i ovaj gore spomenuti proizvod,tako da sam ga ubola za 150 kunića,meni je savršen

    OdgovoriIzbriši
  6. O da, čovek je hodajuća sopstvena antireklama :) Odlično si fotografisala sam proizvod, baš mu se vidi tekstura na slici. Probala bih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma užas, baš antireklama :)
      Drago mi je da se kuži tekstura, nisam bila sigurna vide li i drugi ono što ja vidim :)

      Izbriši
  7. Nisam probala nijednu kućnu mikrodermoabraziju, ali malo mi skupo to moram priznati...radije bih prvo isprobala neku povoljniju verziju mada mojoj koži ne paše previše trljanja pa je pitanje jeli meni ovakav proizvod uopće potreban...čekam recenzije ostale dvije spomenute :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiehl's recenzija postoji i linkana je u postu, a TBS tek čeka testiranje :)
      A da je Dr. Brandt skup, bome je :(

      Izbriši
    2. Promaknulo mi je, idem ponovit gradivo :)

      Izbriši
  8. Strpljivo čekam TBS recenziju :D Ovo je ipak preskupo za mene trenutačno, ali drago mi je da tebi djeluje i da si zadovoljna, što je, na koncu, i najbitnije :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam probala kućnu mikroderoabraziju, ali naravno da bih željela. Vjerujem kad kažeš da ovaj proizvod radi što treba, ali za tu cijenu bi malo trebali poraditi na sastavu :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam i obožavm Kiehl's :), jednostavno je savršena. Isprobala sam i ovu ali nisam bila oduševljena kao sa Kiehl's-ovom.

    OdgovoriIzbriši