L'Occitane Opuštajuće ulje za masažu - a little make up obsessed

L'Occitane Opuštajuće ulje za masažu

Na Facebooku sam podijelila s vama da me odmah po povratku s mora dočekao mirisni L'Occitane paketić koji mi je olakšao povratak u stvarnost. U paketiću su se našli L'Occitane Opuštajuće ulje za masažu* i L'occitane Opuštajuće mirisne vrećice* iz L'Occitane Aromachologie linije.

Aromakologija je znanost koja proučava utjecaj mirisa na dobrobit i hramoniju. To je umjetnost kombiniranja odabranih eteričnih ulja kako bi se stvorilo opuštajuće ili energizirajuće ozračje. Njen neiscrpan izvor su dobrobiti jedinstvenih aromatičnih biljaka koje uspijevaju u Provansi i na Sredozemlju.

Olivier Baussan, osnivač L'OCCITANEA od nekada je predan toj drevnoj umjetnosti upotrebe eteričnih ulja. L'OCCITANE ta dragocjena znanja s područja aromakologije brižno njeguje i produbljuje sve od svog osnutka 1976. godine, a od danas se u prodaji nalaze i dvije nove linije, Relaxing i Revitalizing, ovisno o dobu dana u koje ćete ga koristiti.

L'Occitane Opuštajuće ulje za masažu je naravno iz linije za noć, odnosno za opuštanje i ovo ulje upravo to čini, savršeno opušta.


Ulje dolazi u staklenoj bočici, s praktičnom (i kvalitetnom) pumpicom s kojom se proizvod lako dozira.
Iako je ovo ulje namijenjeno masaži, moram priznati da je u te svrhe korišteno samo jednom, a ostale dane (a koristila sam ga svake večeri otkad sam se vratila s mora - eto koliko mi se sviđa!) sam ga koristila kao njegu i mazala na tijelo pred spavanje.


Što se tiče mirisa, on je uistinu predivan i opuštajući i uistinu je lako zaspati nakon korištenja ovog proizvoda.

Osim ulja prave lavande (koja je sveprisutna u proizvodima za opuštanje), ovo ulje se sastoji od ulja slatkog badema, bergamota, mandarine, slatke naranče i geranija što u kombinaciji čini ovaj miris puno nježnijim i blažim od klasičnog mirisa lavande i možda će se svidjeti i ponekoj osobi koja inače miris lavande smatra zagušujućim.


U sastavu se još nalaze i ricinusovo i suncokretovo ulje, a sve to skupa mi nije izazvalo nikakav nered na koži iako sam ulje mazala i po osjetljivom području dekoltea i ramena, ali mi je dalo divnu hidrataciju (ulje badema je inače izvrsno za suhu kožu), toliko potrebnu nakon boravka na moru i suncu.

Čim je riječ o ulju za masažu, jasno je da nije riječ o suhom ulju, no unatoč tome, meni se u kožu upija prilično brzo kad ga namažem i ostavlja mirisnu i hidratiziranu kožu, a s druge strane, bilo je izvrsno i za masažu, koža je bila dovoljno glatka da ruke tijekom masaže ne "zapinju za kožu" (iako nije bila masna kao s nekim drugim uljima) . 

Kolika je razina hidratacije će vam biti jasno ako vam kažem da mi se ne perutaju čak ni inače izrazito suhe potkoljenice koje su posebno nakon ekstremnih morskih uvjeta sklone perutanju.

Dobra njega u kombinaciji s meni izvrsnim mirisom čine ovaj proizvod jednim od meni najomiljenijih kozmetičkih proizvoda ovog mjeseca.

Linija se sastoji od slijedećih proizvoda:
  • Opuštajuća sol za kupku 300 g 174,20 kn
  • Opuštajući gel za tuširanje 250 ml 122,70 kn
  • Opuštajuće ulje za masažu 100 ml 205,80 kn 
  • Opuštajuća krema za njegu tijela 200 ml 277,10 kn
  • Opuštajući koktel eteričnih ulja 10 ml 134,60 kn
  • Opuštajuća maglica 100 ml 154,40 kn
  • Opuštajuće mirisne vrećice 50 g 118,80 kn
Koje proizvode vi koristite za opuštanje? 

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

10 komentari:

  1. Ovo jako lijepo izgleda i sigurna sam da je ulje divno <3 Jedino me zanima upijanje, pošto imam normalnu kožu tijela i nipošto ne volim masni osjećaj na koži :) A lavanda je moj omiljeni miris tako da sam sigurna da bi mi se i ovo svidjelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila sam ga namazala na ruku gospođi majci, ona ima normalnu kožu tijela i isto se poprilično brzo upilo :) nije bilo nikakvog masnog traga, samo je ostalo divan miris i nahranjena koža :)
      A ako voliš lavandu, onda bi ti se sigurno i ovo ulje svidjelo :)

      Izbriši
  2. Kad su mi poslali dio kolekcije Ruze i kraljice, na cd-u je bio promo i za ovu liniju, bas djeluje zanimljivo i vjerujem da su mirisi predivni ipak je to L'occitane! :) nisam nikad koristila ulja za masazu, ali lavandu obozavam :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam miris lavande :D Sviđa mi se ulje za masažu, samo još moram naći masera :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene taj dio muči, moj maser nešto nije oran za takve radnje :D

      Izbriši
  4. Meni se ovo ulje jako jako svidjelo ... moja suha koža tijela uživa.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lavanda je inače jako dobra za razne kožne probleme, naravno, tko voli taj miris, meni se osobno ne sviđa i nikako ne mogu preći preko toga :D
    wellness zagreb

    OdgovoriIzbriši