Večernja njega lica - summer edition - a little make up obsessed

Večernja njega lica - summer edition

Pošto su postovi o mojoj preparativnoj rutini i hidrataciji u zimske dane bili izuzetno čitani, odlučila sam napraviti i "ljetnu" verziju posta (ljetnu pod navodnicima jer kalendarski još nije ljeto, no temperature su takve). 

Moja mješovita koža ljeti ima drugačije potrebe tijekom dana i tijekom noći, pa bi bilo previše proizvoda (i teksta) za jedan post, odlučila sam napisati dva - onaj o večernjoj, a zatim i o dnevnoj rutini.


O naglasku na čišćenje lica u ljetnim mjesecima sam pisala u ovom postu. Kreme sa SPF, znoj, prašina, sebum i naravno šminka trebaju biti temeljito odstranjeni s lica i iz pora da bi koža bila lijepa i zdrava.

Nakon "žešćeg" čišćenja, kao i korištenja proizvoda za matiranje tijekom dana, moja dehidraciji sklona koža traži dobru hidrataciju, tako da koristim neke već isprobane proizvode, kao i neke novitete, koji su tek u fazi testiranja.


Za skidanje šminke s očiju koristim Afrodita Clean Phase odstranjivač šminke s očiju* čiju ste recenziju mogli pročitati u ovom postu. Dvofazni odstranjivač koji je blag za moje osjetljive oči, a opet temeljito skida sjenila, tuš i (nevodootpornu) maskaru.


Za skidanje pudera ili BB kreme trenutno kombiniram dva proizvoda:
  • Nivea 3u1 micelarna voda* - još jedna u nizu drogerijskih micelarnih. Moram naglasiti da okoloočnu šminku ne skidam uz njenu pomoć (nisam ni probala), nego samo za skidanje pudera/BB kreme s lica (i ako imam neki trajni(ji) ruž, onda i njega). Kako je pri kraju, mogu dati svoj konačni sud - nije me isušila, niti izazvala prištiće, skida šminku, ali nekad (nisam uspjela dokučiti pod kojim uvjetima) me lice pecka od nje. Ne uvijek, nego samo ponekad, tako da je svako korištenje lutrija. Nije bilo ni crvenila (kojem sam tako sklona) nakon nje, ali peckanje mi se svakako ne sviđa). Uglavnom, još malo i bit će potrošena, nije mi izazvala nikakve nuspojave u obliku prištića i isušivanja, ali je u obliku peckanja, tako da nakon ovoga prelazim na neke druge micelarne, a ovoj se ne vraćam.
  • Avene Losion za čišćenje netolerantne kože - moram priznati da je ovo bila impulzivna kupnja bez da sam pročitala recenzije. Losion je namijenjen čišćenju netolerantne i osjetljive kože i treba bi uspješno skidati šminku i ostale nečistoće. Sadrži Paracerine, patentirani sastojak koji smanjuje reaktivnost kože (ovime me zapravo "kupio"). Možda znate, možda ne znate - imam seboreički dermatitis i koža mi je stvarno jako osjetljiva i u razdobljima stresa moj SD luduje. Uz vlasište, koje prvo reagira, drugo mjesto koje reagira je moje čelo. Srećom, koliko-toliko ga držim pod kontrolom, no crvenilo se ipak javlja. Ovaj losion, iako neće luđački dobro skinuti šminku (odnosno, skinut će ju no uz upotrebu poveće količine proizvoda), smiruje moje lice i crvenilo koje se javlja. Ako sam taj dan nosila šminku, nakon njega ću se još i umiti gelom da bih odstranila ostatke make up-a (iako piše da se ne ispire - nisam zadovoljna djelovanjem po tom pitanju, pa radije ja to još dodatno sredim), no ukoliko sam cijeli dan bila u stanu - blaženi takvi dani (to znači da nisam nanosila ni šminku ni kremu sa SPF), onda ću koristiti samo ovaj losion da bih odstranila nečistoće koje su se nakupile na licu tijekom dana.
Za umivanje odnedavno koristim Biotherm PURE∙FECT SKIN Anti-Shine gel za čišćenje lica* koji sam dobila na Summer Escape eventu o kojem ste mogli čitati ovdje. Ima antibakterijsko djelovanje, trebao bi utjecati na sebum, proširene pore kao i nepravilnosti na licu. Kao što sam napisala, prekratko ga koristim da bih donosila dojmove o njegovom djelovanju, pa će dobiti recenziju kad dođe vrijeme, no za sada mogu reći da me ne isušuje i da dobro odstranjuje ostatke šminke.

Nakon što očistim lice, nanosim na njega Paula's Choice CLEAR Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid, Extra Strength*. Riječ je o tekućem sredstvu za eksfolijaciju s 2% BHA (salicilne kiseline). Trebao bi utjecati na mitesere, komedone, čistiti pore i utjecati na crvenilo. Već nakon nekoliko korištenja sam primjetila da su manji komedoni nestali, dok se s još nekoliko tvrdokornih borim, mitesera je manje, no nisam primjetila neki napredak po pitanju crvenila. Nisam još spremna donijeti konačne dojmove o proizvodu, pa ćete za to još morati malo pričekati.



Nakon čišćenja, dolazi red na hidrataciju. Tu se držim nekih starih proizvoda, no isprobavam i neke novitete.

Prvo na lice nanosim Novexpert Repulp Booster s hijaluronskom kiselinom* koji sadrži čak 1,6% hijaluronske kiseline (filleri imaju 2%). Ovaj proizvod dubinski hidratizira i sviđa mi se što radi. Koristim ga isključivo noću (smije čak i na područje oko očiju u tu najbolje vidim njegovo djelovanje) jer mi se danju nije pokazao kao dobra podloga za šminku (puder ili BB krema se "truse" kad ih nanesem preko njega).

Payot Elixir d'Eau je za mene jedan od najdražih seruma za hidrataciju IKAD. Otkrila sam ga prošle godine i našao je svoje mjesto i u favoritima godine. Ovih dana sam potrošila staro pakiranje, a koliko mi je dobar, govori to što sam ponovila kupnju. Njegovu recenziju možete pročitati ovdje

Za okoloočno područje noću koristim Clinique All About Eyes Rich kremu što je isto ponovljena kupnja. Ovo je moja najdraža krema uz Afrodita kamilica kremu za područje oko očiju. Izvrsno hidratizira okoloočno područje, pa unatoč umoru ujutro izgledam svježe.

Biotherm Aquasource Deep Hydration Replenishing Gel krema* je novitet u mojoj kupaonici. Namijenjena je hidratizaciji normalne i mješovite kože. Riječ je o jednom od kultnih Biothermovih proizvoda i sve mi se čini da mi je jasno zašto, koža je divno mekana i elastična nakon nje. Vidjet ćemo dojmove kroz neko vrijeme, no za sada mi se jako sviđa.

Zadnji proizvod je proizvod za njegu usana, za mene neizostavan cijelu godinu, Nuxe balzam za usne u teglici. Nahvalila sam ga puno puta na blogu, pa da se ne ponavljam, najbolje je da pročitate recenziju.




Za kraj sam ostavila proizvode koje ne koristim na svakodnenoj bazi, o mnogima sam pisala u postu o SPF i čišćenju lica, tako da ću njih samo spomenuti, a poneku riječ još napisati o dva proizvoda koja nisu spomenuta.

Afrodita kremni piling*, Dr. Brandt Microdermoabrasion, Merz Spezial maska s bijelom glinom i cinkom (recenzija), Novexpert Peeling s dvostrukim djelovanjem* (recenzija), Olival hranjiva maska za lice s uljem smilja* i Schaebens Erdbeer maske (recenzija) su spomenuti, a koristim još i dvije maske za hidrataciju:

  • Schaebens Augen und Lippen maske koristim 2-3 puta tjedno tako da ju namažem u debljem sloju na okoloočno područje radi jače hidratacije. Više o njoj možete pročitati u recenziji.
  • Novexpert Repulp maska* je još jedna maska za hidrataciju koju nanosim po potrebi (najčešće 1-2 puta tjedno) umjesto kreme na lice. Uskoro možete očekivati recenziju, a za sada ću vam napisati da izvrsno hidratizira kožu i uz Payot Hydra 24 masku je jedina maska za hidrataciju kojoj mislim da ću se vraćati. 
Koje proizvode vi koristite u noćnoj njezi? Imamo li neke zajedničke? 

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

16 komentari:

  1. Moja trenutna vecernja rutina je:Loreal miceralna,okoloocni skidac isto od loreala,Apivita gel za umivanje,Vichy detox nocna krema i Clinique AAE kao i tvoja;)Sto se tice maski jedna koju koristim iskljucivo navecer je od Green girl s AHA.:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovaj Apivitin gel me jako zanima :)
      Loreal micelarna i okoloočni skidač su mi jako dobri, Vichy detox krema kod mene još čeka testiranje :)
      A i GG s AHA zvuči super <3

      Izbriši
  2. Voljela bih isprobati Biotherm gel kremu, pogotovo jer je za mješovitu kožu, a moja je takva :) Imam osjećaj da bi mi bila dobra. Večernja rutina mi se nešto ne razlikuje od jutarnje, osim u nekim proizvodima koji su namijenjeni baš noćnoj njezi jer su za dnevnu preteški, kao što je Olival noćna krema od smilja. Navečer također koristim i Afroditin koncentrat za hidrataciju (onaj plavi) i po potrebi Merzovu masku za okoloočno područje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se zasad Biotherm sviđa, ali kao što sam napisala, prekratko koristim za neke ozbiljnije dojmove :)
      Olival linija sa smiljem je pun pogodak, ne mogu se nadiviti toj liniji :)
      Afrodita koncentrat mi je isto super, kao i Merz maska :)
      Jako dobar odabir :)

      Izbriši
  3. Imamo ih nekoliko zajedničkih te dijelimo mišnjenje o njima ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepa postava :D
    zainteresirala si me za Afrodita Clean Phase odstranjivač šminke s očiju, te za Afrodita kremasti piling :)
    i za Nuxe balzam za usne *_* njega već dugo želim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj sva tri proizvoda su dobra, ali Nuxe je čudo <3

      Izbriši
  5. Uf uf micelarna nikako ne bi smjela peckati, to peckanje toleriram kod astringentnih losiona, ali nikako kod micelarne :/ Jel' ima alkohol u sastavu? Vjerojatno te pecka one dane kad imaš ranicu na licu ili možda prištić :/
    Dobra ti je postava, a moram reći da ti lice lijepo izgleda, barem koliko sam vidjela zadnji put :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo hvala za lice - ja sam zadovoljna :D
      A sad ona micelarna - nema ni alkohola u sastavu niti je riječ da me peckalo na nekoj ranici prištiću, onda bi mi bilo jasno zbog čega pecka :) nego na neoštećenoj koži ona nekad pecka, a nekad ne :/ misterija :/

      Izbriši
  6. Uh, koliko primamljivih proizvoda. Stvarno ne znam koji bih prije izdvojila.
    Nadam se da ćeš napraviti full recenziju za Biotherm gel za čišćenje, Paula's Choice eksfoliator i Novexpert Repulp Booster :-) Posebno si me zainteresirala za ovaj Payot eliksir, sjećam se da sam čitala o njemu kod tebe. Mislim da bih se mogla počastiti njime, koža mi je u zadnje vrijeme jako dehidrirana.

    Imala sam prošlo ljeto veći tester te Biotherm gel kreme i iako je famozno hidratizirala, izazvala mi je masu komedona :-( Nadam se da će tebi biti bolja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me prepala s Biotherm gel kremom, još sam ja sklona komedonima :(((

      Bit će recenzija ovih proizvoda sigurno, a Payot eliksir je meni uistinu divan proizvod, u moru hidratacijskih seruma ne bih ga ponovno kupovala da mi nije tako dobar :) ima sve moje preporuke :)

      Izbriši
  7. ja sam isto uzela prije par dana Paula's Choice CLEAR Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid, Extra Strength, i jedino primjecujem da su mi izasli nekakvi pristici oko usta i malo na obrazu, istina koristim tek 3 dana, tako da nisam sigurna jel to dobro ili lose, ali eto probat cemo, i veselim se tvojoj recenziji ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hm... ja moram priznati da nisam imala takvu reakciju, no ja sam od 9 mjeseca neprekidno na kiselinama, tako da su mi sve nečistoće zapravo površinske i kod mene prilikom korištenja novog proizvoda nema one faze "izlaženja nečistoća na površinu", tako da je možda kod tebe takva situacija?
      Prati situaciju, ako i nakon dužeg perioda (10-ak dana) nastave izlaziti (nadam se da neće), moj savjet je da prekineš s njim :/
      Javi dojmove i ti, baš me zanimaju :)

      Izbriši
    2. Evo malo se popravila situacija, definitivno, ali kak je meni koza masna, a pore jako zacepljene svim i svacim, borim se s tim svim, iako kazem vidim napredak. Sve mi je to novo s kiselinama, pa daj mi reci koje si jos koristila da su bile dobre :)?

      Izbriši
  8. Ovo je jedan mali preparativni raj, raj! :D Lagala bih kad bih rekla da mi se ne sviđa čitava preparativna postava no najviše me zanimaju PC i Novexpert proizvodi :D Akciju Clinique okoloočne ne mogu prežalit nikako, nadam se da će nam Jagodica opet biti naklonjena s dobrim sniženjem :D

    OdgovoriIzbriši