Moj izbor: Najbolje iz drogerija - a little make up obsessed

Moj izbor: Najbolje iz drogerija

Često dobivam poruke da vas zanima koji drogerijski proizvodi su moji favoriti i koje bih vam preporučila, pa je bilo vrijeme i za takve postove, danas pišem o preparativi, a očekujte ovakav post i kad je dekorativa u pitanju :)



Ono što sam zaključila kad sam krenula je da mi izgleda kao drogerijski brand najviše odgovara Afrodita jer se najviše njihovih proizvoda našlo u ovom postu, no naravno, kao i svaki brand i oni imaju proizvoda koji mi ne odgovaraju, no o njima neki drugi put.



Garnier Essentials tonik je tonik koji koristim godinama i uvijek mu se rado vraćam. Neću puno duljiti o njemu jer moje dojmove možete pročitati u ovom postu.

Olival linija sa smiljem je dosta hvaljena u blogerskom svijetu, no još nitko nije spomenuo ove dvije divote - Olival mlijeko za čišćenje lica s uljem smilja* i Olival Tonik s uljem smilja*. Mlijeko efikasno skida šminku, obogaćeno je uljima sezama i noćurka i ne izaziva nikakve nerede po licu. 

Olival Tonik s uljem smilja* sadrži ulje smilja (koje potiče obnavljanje kože) i ekstrakt sjemenki grožđa (koje revitalizira kožu). Sadrži alkohol, mene nije isušio, pretpostavljam zbog ulja koja sadrži, no ako izbjegavate tonike s alkoholom, ovaj nije za vas.

Schaebens Erdbeer Maske je maska koju moram uvijek imati kod kuće. Obogaćena voćnim kiselinama i sitnim česticama fino čisti lice a koža je nakon nje savršeno glatka i baš ima onaj zdravi izgled. Recenziju možete pročitati ovdje

Schaebens Augen und Lippen maske je još jedan favorit koji uvijek imam kod kuće. Nanosim ju na područje oko očiju u debljem sloju i ostavim ju preko noći da se upije. Ne koristim ju na svakodnevnoj bazi iako bi u tankom sloju bila i idealna noćna krema. Recenziju možete pročitati ovdje. Obje Schaebens maske možete kupiti samo u Mulleru.

Afrodita Hydra Thermal Hydra Active koncentrat* je proizvod koji sam koristila dobar dio ove zime. Probala sam ga koristiti samostalno no zimi mi je ipak potrebna jača hidratacija, pa sam ga koristila kao serum i izvrsno je radio svoj posao. Ima blagi mat efekt, izvrsna je podloga za šminku i mislim da će izvrsno odgovarati mješovitokošcima u ovom proljetnom djelu godine kao samostalna njega.

Afrodita kamilica sensitive krema za područje oko očiju je proizvod kojeg nema na slikama jer je trenutno nemam, no ovo mi je definitivno jedna od najboljih okoloočnih krema. Cjenovno jako povoljna, a izvrsno radi svoj posao. Recenziju možete naći ovdje

Afrodita Clean Phase Eye Make-Up Remover* je novitet na tržištu, no kod okoloočnih skidača šminke u kratkom vremenu mogu reći valja li ili ne. Uvjeti koje treba zadovoljavati su jednostavni - da ne iritira moje osjetljive oči, da efikasno skida šminku i da ne isušuje. Ovaj proizvod zadovoljava sva tri kriterija, a i jeftiniji je od mog do tada omiljenog L'Oreal dvofaznog skidača (i ovaj je dvofazni) - košta 27,50 kn.

Garnier micelarna otopina je dobar omjer cijene i kvalitete i po meni je best buy kad su drogerijske micelarne u pitanju. Super skida šminku, ne isušuje, ne ostavlja mi ljepljiv osjećaj na koži i nije mi izazvala prištiće.

Afrodita Clean Phase pjena za čišćenje* je divan proizvod ♥ OBOŽAVAM pjene za čišćenje lica, voljela sam onu staru Afrodita Acne Stop pjenu, a ova mi je jednostavno divna ♥ Bogata pjena, bez isušivanja i izvrsno čišćenje. Za sada ću samo to napisati, a više dojmova kad prođe dulji period.


Afrodita Zaštitna krema za ruke i nokte s bademom mi je možda čak i najdraža drogerijska krema za ruke. Miriše božanstveno, a isto tako i njeguje. 

Barfuss maska za stopala je proizvod koji izvrsno nahrani moju suhu kožu stopala, sadrži ulja breskve, grožđa i bademovo ulje. Toliko ju volim da sam ju uvrstila i u godišnje favorite. Riječ je o Mullerovoj robnoj marki, pa je tako dostupna isključivo u Mulleruu.

Le Petit Marseillais kremasti gel za tuširanje s mlijekom slatkog badema je u kratkom vremenu postao moj drogerijski favorit kad je gel za tuširanje u pitanju. Uistinu je kremast, ne isušuje i divno miriše. Nije ni čudo da su cure poludile za ovim gelovima. Netko će smatrati manom to što se taj miris ne zadržava na koži, no meni je to ok, volim uživati u mirisu za vrijeme tuširanja, a kasnije su ti mirisi ionako problematični jer se mogu "tući" s mazalicom za tijelo ili parfemom. Zasad sam probala samo ovaj miris, ali imam ih još nekoliko u planu (ali držim se i dalje one da moram nešto potrošiti da bih mogla kupiti opet).

Afrodita 100% SPA šećerni peeling je definitivno moj najdraži drogerijski peeling, dobro oriba kožu i uz to ju nahrani i fino miriše. Uvršten je u favorite godine, a detaljnu recenziju možete pročitati ovdje

Biobaza Harmony bademovo mlijeko za tijelo je proizvod koji neopravdano nema recenziju na mom blogu, no promijenit ću to! Pomalo neobičan miris o kojem na prvu nisam znala što da mislim (kombinacija badema i citrusa), no koji mi se s vremenom svidio i divna njega ♥ Dovoljno je reći da koristim drugu teglicu.



Moram priznati da najmanje drogerijskih favorita imam kad je kosa u pitanju. Zbog svoje seboreje nekako više naginjem ljekarničkim šamponima, a kad su maske i stiliziranje u pitanju, nije tajna da volim Kerastase. 

No ipak se i u mojoj kupaonici našlo drogerijskih proizvoda vrijednih pažnje: prvi je svakako Batiste Blush šampon za suho pranje. Njegovu recenziju možete pročitati ovdje, a koliko ga volim govori i da je završio u favoritima godine

Organix Nourishing Coconut Milk šampon* je definitivno za mene drogerijski šampon broj 1. Ne iritira moje osjetljivo seboreično vlasište, a kosa je mekana i nahranjena. Recenziju možete pročitati ovdje.

Wella Pro Series Treatment Repair je moja omiljena drogerijska maska za kosu, fino miriše, ne otežava kosu, kosa je nahranjena, mekana i glatka. Ne očekujem da obnovi vrhove jer budimo realni, tu pomažu samo škare, ali od proizvoda za njegu kose očekujem da produlje razdoblje neispucalih vrhova. I ova maska to stvarno radi.

I to je to kad su u pitanju omiljeni drogerijski proizvodi, trudila sam se stvarno pisati o onima koje stvarno najviše volim i čiju kupnju bez problema mogu preporučiti osobama koje imaju isti tip kože i kose kao ja. Na kraju se skupilo dosta proizvoda, no stvarno nijedan od njih nisam mogla izostaviti.

Koji su vaši preparativni favoriti iz drogerija?

*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

48 komentari:

  1. Upravo sam poharala Müller...među ostalim sam ćapila tu masku za lice ali okoloočne nije bilo :-( Afroditinu okoloočnu kremicu koristim mjesec dana i oduševljena sam, čak mi je odlična kao podloga korektoru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni se okoloočno područje sad malo promijenilo (suša mi je koža) i isto mi je sad dobra čak i ispod korektora :)
      A ove maske se baš razgrabe, no nije ni čudo kad su izvrsne :)

      Izbriši
  2. Malo je off topic, ali moram pitati: koji ti je šampon najbolje djelovao po pitanju seboreje? Ja imam blaži oblik, dok mi sestri divlja zadnjih tjedana, pa bi savjet bio dobrodošao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni kad divlja najbrže i najbolje pomogne ovaj Vichy :)

      (uz napomenu da je recenzija pisana dok nisam znala da imam seboreju)

      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2013/07/vichy-dercos-antipelliculaire-sensitive.html

      Izbriši
  3. Osim Batiste šampon za suho pranje nisam ništa isprobala, ali zato se s njim slažem. Definitivno je najbolji

    OdgovoriIzbriši
  4. odličan post!!!! zanimljvio je da ništa od ovoga ne koristim :DDDD
    Le Petit Marseiliais je nedavno stigao kod nas, pa eto ideje da probam nešto novo.
    Od preparative koja se može naći po drogerijama, možda bih najradije izdvojila Bioten kreme za ruke,
    Garnier kreme za telo, L'oreal proizvode za kosu...volim Palmolive gelove za kupanje :D
    a da, batiste sam skoro našla u dm-u, ali je zaštitna etiketa na pakovanju bila oštećena na obe preostale boce,
    pa sam odustala od kupovine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. proba marseljeziće, stvarno su divni :)
      e vidiš volim i ja Palmolive gelove, Loreal proizvode za kosu sam godinama koristila i voljela :)
      a za Batiste mi je drago da vam je došao, valjda ćeš idući put biti bolje sreće i naći netaknuto pakiranje :)

      Izbriši
  5. Osim kremice za stopala koju sam vidjela kod tebe i Schaebens Erdbeer maske ništa od ovih drugih proizvoda nisam nikada koristila...Meni je Nivea bila dugogodišnji drogerijski favorit za njegu lica i dalje mislim da su im proizvodi jako kvalitetni, Dove tuširalice ni danas ne bih mjenjala ni za što, Bourjois mineralni roll-on dezić...ne mogu se sada sjetit još ičega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dove tuširalice i sama volim, s dezićima sa odlučila više ne eksperimentirati nego držati se onog što mi je pouzdano dobro, a Nivea. Nađem i kod njih nekih dobrih proizvoda :)

      Izbriši
  6. Šteta što u Srbiji nema Batiste šampon za suvo pranje kose u prodaji, ili ga možda ja nisam nigde primetila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lena kaže da je naišla na njih, pa izgleda da su vam došli :)

      Izbriši
  7. Meni ovaj marseljezić miriši na neke žvake, mislim neke huba bube, baš me vratio u djetinjstvo svojim mirisom. Još sam u nedoumici kupiti ili ne, nisam sigurna da li želim miris kao da se tuširam huba bubama haha.
    Ovu masku za stopala sam i ja imala i super mi je bila, ali ću pokušati nabaviti čisti shea maslac pa sa njim mazati jer sam čula da i to super funkcionira, idem na varijantu što prirodnijeg.
    I totalno si me kupila sa pričom oko Olivalovog mlijeka, ja sam u potrazi za nekim mlijekom za čišćenje lica i tvoja preporuka mi je došla kao nauručena, hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na Huba Bubba? Vidiš, nisam ih povezala s njima :)
      Olivalovo mlijeko probaj, meni se jako svidjelo, nadam se da će i tebi :)

      Izbriši
  8. Taman imam ovu Afroditinu kremu za ruke pored sebe jer sam se mazala pred pola sata. Divna je, upije se za 2 minute i baš kako kažeš miriše božanstveno. Imam još neke spomenute proizvode, a za neke sam se sad i zainteresirala. Čekam dekorativu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da se slažemo oko kremice, izvrsna je :)

      Izbriši
  9. Gdje ima za kupiti ovih gelova La petit Marseillas?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dm, Bipa, Billa, Plodine. Mislim da je to to zasad :)

      Izbriši
  10. 90% s tvoga popisa su i moji favoriti :).

    OdgovoriIzbriši
  11. Stvarno je vrijeme da napokon kupim schaebens i barfuss maske :)

    OdgovoriIzbriši
  12. afroditin koncetrat mi je super, otkako sam ostala bez noćne kreme mogu slobodno stavit i njega, uoće mi ne smeta, ujutro se normalno umijem i obavim dio svakodnevne rutine. garnier sam imala ali nisam ponavljala kupnju, ostale proizvode nisam još probala

    OdgovoriIzbriši
  13. super izbor favorita
    koliko košta Afrodita Hydra Thermal Hydra Active koncentrat ?
    obožavam Afrodita SPA maslac za tijelo, a vjerujem da je i piling odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 70 kn je koncentrat :)
      A taj maslac je isto hvaljen, morat ću ga probati :)

      Izbriši
  14. Uvijek volim vidjeti tuđe preporuke, a iznenadila sam se koliko imam istih proizvoda na listi najdražih :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Jel Olival tonik sadrži alkohol? Misliš a bi bio pogodan za suhu kožu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sadrži - alcohol na 7. i benzyl alcohol na 9. mjestu. Iskreno, mene nije isušio iako mi je koža sklona isušivanju, no ne bih si dala za pravo preporučiti ga nekome sa suhom kožom :/

      Izbriši
  16. Odličan post! Pribeležila sam Wella masku za kosu, biće moja :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Od Batiste šampona za suho pranje najbolji mi je bio original. Ovaj blush trenutno koristim ali imam osjećaj da ne napravi ništa. Lijepo miriše i ne ostanu bijele mrlje na kosi. Moja je trenutno tamno smeđa. Ali ne bi ga kupila opet. Moj drogerijski favorit je Balea young soft and care gel za čišćenje lica 3 u 1 koji volim koristiti kao gel ali i kao masku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Original ne miriše fino, a po djelotvornosti su mi jednako dobri i Blush i Original.
      Nisam tu Baleinu masku probala :)

      Izbriši
  18. Garnier tonik je odličan, koristila sam ga prije :) Batiste šampon obožavam i ne mogu više bez njega hehe :D Nedavno sam baš nabavila Afrodita pjenu, serum i Garnier micelarnu pa ih isprobavam.

    OdgovoriIzbriši
  19. Garnier Essentials imam trenutno i odlican mi je,mada cu probati jos neke,Garnier micelarnom pak nisam bila zadovoljna,nije mi dobro skidala sminku,a Afrodita penu i kremu za ruke kupujem prvom prilikom:) Kris

    OdgovoriIzbriši
  20. Le Petit Marseiliais sam vidjela neki dan u dm....nisam ga kupila još ali mi je mirisao prefino.....afrodita spa maslac mi je odličan, Garnier micelarnu planiram isprobati nakon što me evelin micelarna razočarala

    OdgovoriIzbriši
  21. Odličan post :D Slažemo se kod većine proizvoda. Našla sam Le Petit Marseiliais tuširalice i jako su mi dobre, fine i mirišljave :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, stvarno su super tuširalice, drago mi je da si ih našla :)

      Izbriši
  22. Imam afroditin dvofazni skidac i iako sam dotad koristila garnierov mali zeleni jer ne volim dvofazne, ipak mi se i ovaj svidio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja volim dvofazne, no kad ti koja ih inače ne voliš kažeš da ti se sviđa, onda je stvarno dobar :)

      Izbriši
  23. I ja imam i volim neke od proizvoda koje si nabrojila - Garnier micelarna, Biobaza Harmony bademovo mlijeko, Afrodita krema za ruke i nokte. Ova nova Afroditina linija za čišćenje i njegu lica mi se baš čini zanimljiva, morat ću probati dvofaznu okoloočnu čistilicu. Zasad imam tonik i baš sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova nova Afroditina linija je stvarno obećavajuća :)

      Izbriši
  24. Od navedenog isprobala sam samo Le petite tuširalicu, Batiste i tester Biobaza harmony mlijeka, mislim da bi mi ono više pasalo ljeti tako da full size zasada preskačem :D Moji drogerijski favoriti su svakako Hipp intenzivna krema, Mixa mazalice za tijelo (samo njih kupujem zadnjih mjeseci) i Mixa krema za ruke... našlo bi se tu vjerujem još proizvoda, ali trenutno mi samo ovi padaju na pamet pošto ih stalno iznova kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam mislila da bi mi Biobaza mogla više pasati ljeti, međutim i zimi me stvarno divno hranila :)
      Mixa proizvode nikako da probam, morat ću to promijeniti :)

      Izbriši