Bamija - hidratantna krema - a little make up obsessed

Bamija - hidratantna krema


Danas vam donosim recenziju kreme koja se našla u mojim godišnjim favoritima, a počela sam ju koristiti s dosta skepse. Ovaj proizvod je uistinu jedno od iznenađenja godine, a ako vas zanima zašto - pročitajte u nastavku :)

Tema ovog posta je Bamija hidratantna krema*, pa ću napisati koju o bamiji.

Bamija (ili okra) je jednogodišnja, grmolika biljka koja je u većem dijelu Europe, pa i kod nas, malo je poznata. U Bosni i Hercegovini je nešto poznatija nego kod nas, pa je tako možete naći u raznim jelima, a najpoznatije je svakako Begova čorba.



izvor

Osim u prehrambene, bamija se može koristiti i u kozmetičke svrhe, pa je tako već i Kleopatra znala za utjecaj bamije na glatkoću i zategnutost kože. Bamiju smatraju prirodnim botoxom, no kako se (srećom) ne mogu požaliti na bore, s te strane nisam vidjela njenu djelotvornost.

Klinički je dokazano da je bamija sadrži mioxinol, biljnu alternativu za botox. Osobita je i zato što za razliku od botoxa koji se ubrizgava injekcijama, bamijine aktivne supstancije nemaju nuspojave. Bamija ima u sebi određene sastojke koji izazivaju glatkoću i zategnutost kože. Zbog prirodnog botoxa smanjuje kontrakcije mišića, opušta ih, neutralizira štetno djelovanje radikala i sprječava starenje kože.

Sad kad sam vas ukratko upoznala s onom stranom bamije koju možda niste znali, da vidimo što proizvođač kaže o ovoj hidratantnoj kremi:

Bamija hidratantna krema namijenjena je njezi kože lica i tijela sa naglaskom „dnevna“ i „za masniju kožu“. Jednostavno se upija u kožu, čini je elastičnom, mekom i glatkom. Regenerira i hrani sve tipove kože. Bezrezervno je učinkovita u peglanju bora lica i bora oko očiju. U liječenju psorijaze vidljiva su primarna poboljšanja, a u liječenju mladalačkih akni i čireva potpuna su zadovoljstva već pri upotrebi dva puta dnevno. ČUVATI U HLADNJAKU.



Sastav:

bamija, maslinovo i druga ulja, eterična ulja, vitamini, glicerol, hidrolat bamije, prirodni emulgator, biljni konzervans.

Moji dojmovi:

Moram priznati da sam bila skeptična prema ovoj kremi iz određenog razloga - naime, kao što možete vidjeti u popisu sastojaka, on nije u potpunosti specificiran pa sam tražila preciznije informacije koje nisam dobila osim da je riječ o Kemig i Olival uljima. Naime, proizvođač se izgleda boji da mu netko ne uzme recept, no mislim da svi znamo da sam sastav ništa ne znači ako ne znamo u kojim su omjerima pojedini sastojci korišteni. Odlučila sam svejedno isprobati kremu iako me bilo strah da mi koža ne odreagira negativno jer sam sklona komedonima i raznim reakcijama na određene sastojke, a i bilo me strah da neko od tih ulja ne aktivira moj seboreički dermatitis.

Kad sam prvi put otvorila kremicu (a i svaki slijedeći) sam osjetila jak biljni miris za koji su zaslužna ta misteriozna eterična ulja. Nažalost, nisam uspjela dešifrirati o kojim je uljima točno riječ, no krema ima dosta jak prirodni miris koji se zadržava neko vrijeme na koži.

Moja koža je mješovita i sklona dehidraciji i nikako se ne bih složila da je ovdje riječ o dnevnoj kremi namijenjenoj masnijoj koži - koristila sam ju isključivo navečer i to nakon korištenja mog voljenog Bioderma Sebium seruma, dakle za hidrataciju jer serumi i kreme s kiselinama (kao što je Bioderma Sebium serum) isušuju kožu i ne koristim ih bez bogatije kreme. Iako je krema uistinu bogata, nisam se budila masna ujutro, nego mekane, nnahranjene i elastične kože. Kako sam ju koristila u kombinaciji s kiselinama, ne mogu reći koliko je i ona zaslužna za to što mi se ten očistio odnosno kako djeluje samostalno na prištiće, no dio zasluge sigurno nosi, a isto tako mi nije izazvala nikakav nered na licu u obliku prištića ili začepljenih pora.

Kao što sam gore napisala, bilo me strah i kako će moj seboreički dermatitis reagirati na nju. Iako sam ju koristila u vrijeme najvećeg stresa i najhladnijeg vremena ove zime (a oboje pogoduju divljanju SD-a), crvenilo je bilo minimalno, a i preko noći bih ga riješila uz pomoć ove kremice.

Kako je riječ o prirodnoj kremi koja nema dug rok trajanja, dio sam odvadila i dala mami na korištenje. Osim što je njena koža zrela, od moje se razlikuje i po tipu - njena je zimi suha no kako sam zaključila da je kremica ipak dosta "jaka", zanimalo me kako će suha koža reagirati na nju. Dok je mojoj koži bila izvrsna kao noćna krema, mama ju je koristila kao dnevnu kremu i za to joj je bila super, dok je za večer ipak koža tražila jaču njegu (podsjećam, koristile smo ju u onom periodu kad je još i bilo zimsko vrijeme). Krema joj naravno nije izbrisala bore, ali gospođa majka kaže da je koža bila elastičnija i nahranjena i da je sve u svemu bila zadovoljna kremom.

Sve u svemu, rekla bih da ova kremica ima i svoje dobre i loše strane - prvo ću o lošima. Nekome bi mogao smetati njen miris koji nije baš blag (ali je biljni i nije neugodan), kao i to što je pakirana u teglicu što nije najhigijenskije rješenje. Naime, znam da je nekima problem pakiranje u teglice jer moraju gurati prste u nju, no osobno meni to i nije neki problem, jednostavno koristim špatulicu pri vađenju proizvoda i to je to. Dobre strane su joj da ne izaziva nikakav nered na licu, dapače, ublažava postojeći i izvrsno hidratizira kožu čega sam u potpunosti postala svjesna tek nakon što sam ju potrošila jer sam vidjela koliko je zapravo hranila moju kožu. Naime, iako je sad zatoplilo (dakle manje je isušivanja kože u vidu hladnog zraka i pojačanog grijanja), moja koža vapi za dodatnom vlagom u obliku maski, a to nije tražila dok sam koristila Bamiju. Još jedan veliki plus jest taj da je riječ o kremi koja ima 100% prirodnih sastojaka.

Ova krema je izvrsna za suhu kožu kao dnevna krema, dok će normalnoj i mješovitoj koži (onoj sklonoj dehidraciji) biti idealna zimska noćna krema koja će joj preko noći dati svu potrebnu vlagu. Iako je prema proizvođaču namijenjena "masnijoj" (?) koži, iskreno - ne znam bi li joj odgovarala.

Moji krajnji dojmovi, nakon što sam potrošila kremicu i trošila ju skoro 2 mjeseca su više nego pozitivni i drago mi je da moja skepsa nije bila opravdana nego da sam otkrila kremicu koja je izvrsno odgovarala mojoj koži. Ovaj primjerak je bio PR uzorak, no mislim da o mojim dojmovima dovoljno govori to da ju planiram kupiti jer mi se pokazala kao izvrsna zimska noćna krema koja uistinu nahrani moju kožu + koža mi se uz kombinaciju ove kreme i Bioderma seruma toliko očistila da mogu hodati bez pudera što jako dugo nisam mogla.

Kremicu možete kupiti na FINO.HR (da, na onom webshopu koji je najpoznatiji po prodaji divnih domaćih proizvoda, ali koji ima i nešto prirodne kozmetike u svojoj ponudi) po cijeni od 119,99 kn za 30 ml proizvoda. Osim hidratantne kreme od bamije, također u ponudi imaju Bamija kremu za ruke, Bamija melem, Bamija ulje, Bamija šampon za kosu i Bamija tonik.

Kako se vi hidratizirate ovih dana? Zvuči li vam ova krema zanimljivo i kako stojite s prirodnom kozmetikom?


*PR uzorak (bez obzira na porijeklo proizvoda, garantiram da su iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu iskrena. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)  

CONVERSATION

11 komentari:

  1. Zvuči mi jako primamljivo, mislim da bi bila odlična za moj tip kože! Nakon što potrošim ovo što trenutno koristim mogla bih je isprobati :D Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. krema me totalno iznenadila, tako da ju svakako uzmi u obzir :)

      Izbriši
  2. čula sam za bamiju, ali nikad za kremu. idem sad guglat! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja dok ju nisam dobila, ali sam se ugodno iznenadila :)

      Izbriši
  3. Ja negujem kožu lica bepanthen kremom. I oduševljena sam. Telo mackam uglavnom nekim puterima, i tu volim da eksperimentišem. Probala bih ovu kremu ako uspem da je nađem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. riječ je o hrvatskom proizvodu i malom proizvođaču tako da sumnjam da ćeš ju naći, jedino da ju naručiš odavde...

      Izbriši
  4. Zvuči zanimljivo, momentalno sam zatrpana kremama no jednom će i bamija doći na red :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaš kako sam bila skeptična oko te kreme i koliko me ugodno iznenadila :)

      Izbriši
  5. Dali je ova ista krema od Pere Perija - Zejbek, i ako je zasto su cene tako razlicne? Ista ta krema od Zejbeka kosta 180kuna ...Pozdrav iz Skoplja

    OdgovoriIzbriši
  6. Me zanima gde ima da se kupi ta krema...

    OdgovoriIzbriši