Schaebens Augen und Lippen maske - maska za području oko očiju i usta - a little make up obsessed

Schaebens Augen und Lippen maske - maska za području oko očiju i usta

Svi iz moje okoline znaju koliko obožavam Merz Spezial masku za područje oko očiju. Toliko ju volim da ju čak i moj dragi (koji inače baš i ne doživljava moje beauty proizvode) prepoznaje u moru proizvoda koje koristim. Da ne pričam koliko sam ju puta preporučila i prijateljicama i sve redom ju vole. I inače Merz volim kao brand i jako volim i njihovu masku s bijelom glinom (recenzija) koju posebno volim ljeti kad treba češće i bolje čistiti pore od krema sa SPF, sebuma i znoja. Zapravo, jedini njihov proizvod koji sam probala, a da me razočarao je maska s jogurtom i aloe verom (klik za recenziju).

Pitate se zar nije naslov Schaebens Augen und Lippen maske - maska za području oko očiju i usta? Da, to je naslov, a ovaj uvod je bio potreban jer sam kupila ovu masku tek toliko za probu, no uz određenu rezervu jer sam mislila da ništa ne može biti jednako dobro ili bolje od Merz maske za okoloočno područje. Zanima vas je li me ova maska iznenadila? Čitajte dalje :)




Tehnički podaci:


Maska dolazi u vrećici, podijeljenoj na 4 manje vrećice od 1,5 ml i po cijeni od (mislim) 7,90 kn, no često ju možete naći na akciji po 4,90 ili 5,90 kn.
(u usporedbi s Merz maskom, dobivate 2 ml više za istu cijenu. Nije neka velika razlika, ali to su još 2 Merz mini vrećice ako ćemo gledati drugačije).

Sadrži Q10, jojobino ulje, Provitamin B5, Vitamin E i Hamamelis.

Sastav:


Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoleate, Glycerin, Cera Alba, Magnesium Sulfate, Zinc Stearate, Ascorbyl Palmitate, Citrus Limon Peel Oil, Hamamelis Virginiana Distillate, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Alcohol, Benzoic Acid, Citral, Dehydroacetic Acid, Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lactic Acid, Limonene, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.

Što kaže uvoznik na deklaraciji:


Formula osmišljena za posebnu njegu osjetljive kože oko očiju. Sadrži Q10, jojobino ulje, Provitamin B5, Vitamin E i Hamamelis. Smanjuje bore, izravnava borice oko očiju, smanjuje podočnjake, povećava elastičnost kože.

Način uporabe:


Ravnomjerno u tankom sloju nanijeti masku na područje oko očiju. Nakon 10 minuta ukloniti ostatak maske.

Moji dojmovi:


Iako na deklaraciji piše da se nakon 10 minuta višak ukloni, ja ju najčešće ostavim u tom tankom sloju preko noći i do jutra se upije i koža bude fino nahranjena. Moj problem nisu bore, ali kako u zadnje vrijeme kao korektor na podočnjacima koristim samo Estee Lauder Double Wear Stay In Place Flawless Concealer koji je malo jači, osjećam se bolje kad preko noći dobro nahranim kožu oko očiju. I uistinu, budim se nahranjenog okoloočnog područja. Što se tiče podočnjaka, ne mogu reći da ova maska čini čuda, no možda budu mrvicu manji nakon korištenja ovog proizvoda. No uistinu mrvicu, tako da ako tražite nešto samo protitv podočnjaka, ne očekujte da će ova maska učiniti čuda po tom pitanju. No ako tražite dobru hidrataciju, ova maska je dobar proizvod za vas.

Merz ili Schaebens?


Iskreno: svejedno. Obje maske kod mene imaju jednako dobar efekt, tako da ću vjerojatno kupovati onu koja je trenutno na akciji, a ako ne bude nijedna, onda ću kupiti onu za koju me u tom momentu uhvati inspiracija (ona 2 ml su meni zanemariva jer ne čine ogromnu razliku u cijeni).

Jeste li vi probale ovu masku? Ili još bolje, jeste li probale obje? Zanimaju me vaši dojmovi! Ili ako imate za preporučiti nešto drugo, pišite mi prijedloge :)

CONVERSATION

32 komentari:

  1. Ova maska mi se čini kao stvorena za mene :)
    Nisam ju probala (probala sam onu od bijele gline i stvanro je super) - tako da drugi put uzimam ovu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam i Merz i Schaebens maske oko očiju i moj glas ide Schaebensu - i kao brendu i kao pojedinačnoj maski. Zašto? Koknretno od Merzove okoloočne maske me peku oči, osjećam neugodno zatezanje i ne vidim neki efekt osim tih neugodnih nuspojava. :-D Znam da je puno cura oduševljeno njome al meni stvarno ne odgovara. Ne odgovaraju mi ni mnoge druge njihove maske, te se slažem za aloe vera&jogurt da je baš loša.

    Schaebens okoloočna mi nije izazvala nikakve nuspojave te sam ju koristila na isti način kao ti. No mislim da ona nije za svakodnevnu i učestalu uporabu jer je ipak teža i može izazvati gris ili milie. Tako da s tim oprezno. Što se tiče drugih njihovih maski, super mi je piling maska od jagoda koju i ti voliš, čokoladna, Tutankamon koja je LE. Luxury mi je recimo baš loša.

    Ok mi je i onaj brend Salthouse Totes Meer koji isto ima maske i hrpu svih tih vrećica koje nam zapravo ni ne trebaju al ajd kupe se kad već izgledaju slatko i privlačno :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako dobro obrazloženje :)

      Dakle i čokoladna i Tutankamon su dobre? Morat ću i njih probati onda :D

      Ovu ne koristim baš na svakodnevnoj bazi, nego više po potrebi, kad osjetim da bi mi trebala, a zasad nije ništa izazvala *kuc kuc o drvo*

      Salthouse Totes Meer sam probala samo onu peeling masku i nije me nikako oduševila, tako da sam nekako bila odustala od tog branda. Imaš preporuke?

      Izbriši
    2. Čokoladna je odlična za pms ludilo :-D Malo je trackava i zaista podsjeća na neku desertnu kremu, no opet lagano vlaži kožu i daje glow. Tutankamom pak nema baš ugodan miris što mnogima neće odgovarati i pitat će se što je to crklo :-D Al je odlična za vlažnosti i elastičnost kože. No nisam viđala tu masku u ponudi u zadnje vrijeme. Čini mi se da su imali i Kleopatru al tu nisam probala.

      Isprobala sam i ja Salthouse piling masku sa marelicom i sjećam se da smo ustanovile da je ok al opet nije da nešto radi tako da možemo živjeti i bez toga :-D
      Imala sam i onu Anti-falten sa jojobom i ona je po mirisu i teksturi jako slična ovoj tvojoj maski iz posta, samo je možda još malo bogatija i masnija. Uglavnom hranjiva je i dobra za zimu, ljeti definitivo previše i za mene sa suhom kožom. Imam doma masku za čišćenje sa tim mineralima i cinkom no nju nisam isprobala.
      Inače ako ikad vidiš u Mulleru ukazanje Salthouse Totes Meer pilinga za tijelo, kupuj odmah bez razmišljanja i meni jedno pakiranje! :-D Definitivno jedan od najboljih pilinga koje sam isprobala no izbacili ga iz asortimana. :-/

      Izbriši
    3. Ok, čokoladnu definitivno uzimam, valjda neću doći u napast da je pojedem :D
      a vezano za pms ludilo, baš sad bi to trebalo biti kod mene, no skužila sam da mi je u zadnjih par mjeseci koža najbolja upravo pred početak ciklusa i više ne znam tko je tu lud :D
      onda sam ja to vidjela tu Kleopatru, znam da je bila neka egipatska, no nisam probala :)
      ako nađem tutankamona, uzimam i tebi ;)

      Za ovu ovu piling masku s marelicom smo isto ustanovile, istina :D ovu s jojobom onda stavljam na listu za zimu, sad nema smisla :D

      A ovaj peeling za tijelo, jel to ovo čudo?
      http://www.gutes-aus-deutschland.de/catalog/images/8083_TMS_Peel_0408.jpg

      da znam što da nam tražim sestro po pilinzima :D
      ili ću ih pitati mogu li ga naručiti, na schaebens stranici još postoji :D

      Izbriši
    4. Mislim da je ovaj piling koji si linkala za lice.
      Na ovaj sam mislila http://www.salthouse.de/dead-sea-luxury/body-scrub-salt-algae.html

      Izbriši
    5. :-)))
      Jel sad bolje?
      http://www.tamaschi.si/modules/store/uploads/4052962001003_salthouse_tm_koerperpeeling_salz&algen_copy.jpg

      Izbriši
    6. Vidim da nije... pokušaj treći, klikni na link koji ti izbaci jer drugačije ne ide :-D
      http://catwalkfeeling.blogspot.com/2012/09/review-totes-meer-korperpeeling.html

      Izbriši
    7. ako ju vidim, kupujem nam ;)
      a i ako ulovim u Mulleru nekog tko me neće otpiliti, pitat ću može li se naručiti ;)

      Izbriši
  3. slažem se s miss b. probala sam obe i schaebens mi je nekako bolja, ugodnija na koži, i čini mi se da nešto radi, za razliku od merzove.
    meni također nije nešto ni ona njihova famozna od gline i cinka koju svi hvale, evo baš sam je maloprije koristila još jednom i ne znam, opet mi nije legla... ali sam nekidan koristila njihovu peel off masku i odlična je.
    i schaebens ima i dobre i loše maske, ali definitivno već imam svoju postavu dobrih maski koje volim koristiti. a od sutra su na akciji pa se čim ranije idem opskrbiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja peel off maske nikako ne volim jer uvijek imam muku sa skidanjem tog filma s kože :/
      Zapravo, probala sam samo 2, jedna je bila Montagne Jeunesse, a druga ni ne sjećam se koja, no odustala sam od piling maski :/

      Ja Merz od bijele gline i cinka jako volim :)
      No ako sam dobro zapamtila, tebi je super Garnier maska s cinkom, i nju jako volim i morat ću je opet kupiti. Možda mi je ona čak bolje čistila pore od Merzove :/

      I da, na akciji su, pa to treba iskoristiti :D

      Izbriši
    2. ni ja nisam voljela peel off maske zbog istog razloga, dok me nedavno frendica nije nagovorila na bjuti tretman dok smo bile na moru i u igri je bila niveina peel off maska. i tad mi se svidjela. zaključila sam da se dogodilo to da smo se zapričale pa da sam je držala dovoljno dugo. inače sam je valjda uvijek držala prekratko i ne bi se osušila dovoljno. sad je doslovno u jednom komadu sve otišlo :top:

      meni je garnierova sa cinkom miljama bolja od merzove. ne znam, ta merzova kao da mi je iziritirala i jako isušila kožu. baš mi je bila gruba i morala sam trackat serume.

      Izbriši
    3. moguće da je onda problem u prekratkom držanju :D
      kupit ću onda i tu peel off, pa je isprobati kad ću imati živaca za potencijalni fijasko kod mene :D

      meni su obje dobre, nijedna me ne iritira, a obje me dobro očiste. No ja nakon tih pročišćavajućih maski obavezno stavljam i hidratantnu masku, no nije bilo osjećaja zatezanja nakon ispiranja kako mi je znalo biti s nekim drugim maskama :/
      i vidiš ti to, a bijela glina bi trebala NE isušivati :/

      Izbriši
  4. Pih, mi ovde nemamo ni jednu ni drugu a baš bih probala :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Svakih toliko koristim Merz masku sa kojom sam i više nego zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam probala Schaebens, ali imam zalihu Merz maski i jako sam zadovoljna. Iako bih rekla da pruža samo trenutni osjećaj hidratacije i da ipak treba nešto malo jače. barem meni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ne treba ništa jače, možda mi okoloočno područje ipak onda nije u tako lošem stanju kako mi se ponekad čini :)

      Izbriši
  7. Nemoj me ubiti, ali ja ne koristim ništa za okoloočno područje. :$ Znam da bih trebala, ali nemam Muller u gradu i takve maske ne mogu pronaći, a još nisam pronašla nešto pametno u dm-u i Bipi. A kad već odem u Osijek u Muller, onda zaboravim što sve trebam kupiti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Počni koristiti nešto!!! Nikad nije prerano za njegu osjetljive kože oko očiju ;)

      Izbriši
  8. Nisam nikad videla ni jednu od te dve maske. Sumnjam da to kod nas ima :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Znam da sam probala neke njihove maske, ali koju - ubij me, ne sjećam se! Čini mi se da je imalo veze s mrtvim morem? :D Volim maske u vrećicama i kad dod sam u DM-u ili Mulleru, obavezno se vratim s 2-3 nove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaju i s Mrtvim morem :)
      http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/2012/09/schaebens-totes-meer-maska-za-lice.html

      I ja obožavam maske i valjda nikad ne izađem iz Mullera bez barem jedne :)
      DM mi nije toliko napet po pitanju maski :)

      Izbriši
  10. Ako je svejedno koju, onda idući put kupujem ovu za probu :))

    Hvala ti na preporuci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kupi svakako, evo, cure kažu da je njima čak ova bolja od Merzove :)

      Izbriši
  11. Šteta da ih nema kod nas za kupiti.

    OdgovoriIzbriši
  12. Bih je probala ali nazalost nemam koga da zamolim da mi uzme i posalje pa da mu platim. Bas mi se cine dobrima :)

    OdgovoriIzbriši
  13. schaebens anti falten maska brzi efekt probajte.maska je vise nego odlicna.slucajno sam je kupila i prezadovoljna sam.za samo 0.65 € mladelacki osjecaj

    OdgovoriIzbriši