Noćna njega - a little make up obsessed

Noćna njega

Da, nisam napisala post o dnevnoj njezi nego sam prešla na noćnu iz jednostavnog razloga - dnevnu njegu još moram usavršiti jer nisam postigla još ono što želim postići dnevnom njegom - čisto lice, nego i dalje svako toliko imam probleme s kožom.

Za razliku od dnevne, noćnom njegom sam zadovoljna - ove zime mi je cilj dobro hidratizirati kožu i postići da u nijednom momentu ne bude dehidrirana i sretna sam jer sam uspjela u tome (potvrđeno na 2 različita mjerenja kože - jeeej!).

Pa da krenem s mojim omijenim noćnim proizvodima.


Moja rutina se malo i mijenja, nije svaku večer identična, no svaki od ovih proizvoda je sigurna sam, pomogao da mi koža ove zime ostane dobro nahranjena.

1. čišćenje lica

Šminku uglavnom skidam Bioderma Sensibio micelarnom (klik za recenziju), no ima večeri i kad mi se ne da skidati šminku, pa za takve situacije koristim brži način skidanja make up-a: šminku s očiju skinem Bioderma micelarnom, a lice operem Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavim čistačem o kojem ste mogle čitati ovdje ili L'Occitane Dragocjenom pjenom za čišćenje o kojoj ste mogle čitati ovdje.

Ako sam skidala šminku pjenom, onda još jednom blazinicom prijeđem preko lica, za svaki slučaj, no blazinica obićno bude čista.

2. Hranjenje kože


Ovaj dio nije svake večeri isti.

Ono što je svaku večer isto je nanošenje seruma - za lice tu je Payot Hydrofluide. O ovom proizvodu još nisam pisala i to posve nezasluženo. Riječ je o intenzivnom hidratantnom serumu obogaćenom narančinom vodicom. Smanjuje gubitak vlage te zadržava njenu optimalnu razinu. Kao i s ostalim hidratantnim serumima, ne vidim instantan učinak, no dugoročno ga vidim. Moja koža se ove zime nije nijednom perutala, a ova zima je baš bila duga, hladna i vjetrovita.

Uz to, proizvod koji nanosim svaku večer zadnjih 2-3 tjedna je i Vichy Liftactiv Serum 10 Oči & Trepavice*. Što Vichy kaže o ovom serumu:

Liftactiv Serum 10 Oči & Trepavice posljednja je inovacija Laboratorija Vichy koja omogućuje trenutačni učinak liftinga i blistavog sjaja te ističe i pomlađuje oči. Prvi Vichy anti-ageing serum za područje oko očiju koji jača i trepavice s ramnozom (10%), ceramidima i blistavim mikročesticama. Baršunasta tekstura seruma vraća mekoću i ostvaruje otvoren i mladenački pogled.

Ne mogu reći da sam primjetila da ovaj serum daje trenutačan učinak, no stvarno mi se čini da su mi trepavice ojačale, podočnjaci možda i jesu malo svjetliji, no ne mislim da ću kupiti ovaj proizvod nakon što ga potrošim. No kratko ga koristim zasad, pa neću još davati konačan sud. O tome ću vas izvjestiti u recenziji za koji tjedan.

Nadalje sam primjetila kako mi se manje prištića stvara po obrazima kad mi je koža stvarno dobro hidratizirana i zbog toga svake druge večeri koristim Lancome Nutrix kremu (klik za recenziju). Stvarno mi je čudno to da mi se prištići smire kod korištenja ovako masne i bogate kreme, no kako funkcionira, a uz to mi pomaže kod hidratacije, ovo je dio moje noćne njege. Zbog njene bogate teksture ju koristim svake druge noći, a ne svake.

Onih noći kad ne koristim Lancome Nutrix kremu, koristim Payot Hydra 24 emulziju. I nju već neko vrijeme planiram recenzirati, no nikako da dođe na red. No kratku mini recenziju možete pročitati u Favoritima mjeseca ovdje.

Riječ je o laganoj emulziji, namijenjenoj normalnoj i mješovitoj koži koja vlaži kožu i sprečava gubitak vlage. Ovo mi je tip kreme kao LRP Hydraphase Legere, koja je jedna od mojih omiljenih krema i koja je svakako i jeftinija varijanta.

Ujutro mi je koža nahranjena i ima zdravi sjaj koju god od ove dvije kreme koristila (nema onog viška sebuma koji se zna javiti kod uporabe krema neprimjerenih vašem tipu kože).

I zadnje što nanosim na lice su kreme za okoloočno područje. Tu isto ne koristim svaku noć isto - generalno koristim Afrodita kamilica kremu za područje oko očiju (klik za recenziju), no svakih nekoliko večeri (ovisno o inspiraciji), na područje oko očiju nanosim Merz Special masku za područje oko očiju. Ovaj proizvod je proizvod koji sam valjda najviše nahvalila svojoj okolini i većina mojih prijateljica danas ima u svojim kupaonicama ovaj proizvod. Da ne pretjeram i u ovom postu, napisala sam recenziju koju da vas ne gnjavim možete pročitati na ovom linku.

I to je to!

Kako izgleda vaša noćna njega i razlikuje li se od dnevne?

Vaša Nives



CONVERSATION

22 komentari:

  1. Odličan post !! Moja noćna rutina je vrlo komplicirana al ajde: čišćenje nekim skidačem i umivanje umivalicom, zatim serum na bazi AHA kiselina , preko ljeta C serum, inakon sat vremena hidratantna krema, momentalno Lancome Nutrix Genifique ali mislim da ću sutra kupiti moju lijek kremu Reparatrice jer mi je koža jako žedna. Oko očiju hranjiva kremica, momentalno EMU okoloočna i sve to skupa još ostavim pola sata i odem spavat: D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to još jednu okoloočnu masku ganjaš? :)
      uvijek me ta reparatrice zanimala :)

      i jedva čekam recenziju EMU okoloočne, gledam ju već neko vrijeme :)

      Izbriši
    2. Misliš na Sisley masku? E to mi je savršenstvo bez mane i ovako dobru akciju nisam mogla propustiti. Iako sam s EMU kremicom zadovoljna, Sisley maski sam dugo vjerna, iako je nemam nažalost uvijek pa se želim opskrbiti.
      Reparatrice je pravi lijek za kožu, lice je ujutro od nje za ne povjerovatii stvarno mi je žao što ponekad pokušam uštedjeti i kupim 100 jeftinijih krema umjesto jedne ali vrijedne :P

      Izbriši
    3. da, na nju mislim :) morat ću je probati jednom prilikom, sad sam sama sebi nametnula zabranu kupovine do daljnjega (a iskreno, i ne znam koja bih 2 proizvoda uzela da mi uspadne najpovoljnije i da mi se isplati) :)
      i ja sam definitivno došla do zaključka da mi je jeftinije kupiti skupi proizvod koji mi je savršen nego mu tražiti jeftiniju zamjenu jer nekad je stvarno nema :)

      Izbriši
  2. Uf mene je sada sramota koliko je moja jednostavna.... Skinem sminku, onda Yves Rocher gel za ciscenje onda bioderma, pa kokosovo ulje svako drugo vece i na kraju cera di cupra krema. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja bih rado da moja koža zahtjeva manje proizvoda, no eto :)
      kako nanosiš kokosovo ulje?

      Izbriši
    2. Ukoliko je zgusnut onda malo otopim pa nanesem prstima. Samo sto mu treba jedno 15-ak min da se upije, pa ja nanesem i utrljavam na svakih 5 min i onda tek kremu. :)

      Izbriši
    3. razmislit ću još o njemu, volim proizvode koji se brzo upijaju :)

      Izbriši
  3. I ja pocinjem sa Biodermom zatim isti koraci samo drugi proizvodi dok danju to je dosta jednostavnijem umivanje i krema i to je to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i kod mene je dnevna njega puno jednostavnija :)

      Izbriši
  4. Nemam ni ja sto proizvoda koje korstim, mada jos uvek nisam zadovoljna u potpunosti pa trazim prave proizvode, a i volim da isprobavam pa stalno menjam.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno izgleda ova Caudalie pjena za čišćenje :)

    Moja se noćna njega trenutno ne razlikuje od dnevne jer se rijetko šminkam, a krema koju koristim preko dana dovoljno je hidratantna za moju mješovitu kožu i po noći. Dakle, umivanje krutim sapunom, našpricam lice Lilith Prirodna kozmetika cvjetnom vodicom i, nakon par min kad se upije, Lilith P. k. hidratantna krema. Namjeravam uvesti micelarnu umjesto sapuna i Miyu AntiAc Intense kremu kao noćnu kremicu te Miyu fiziološki sprej za jutro i noć jer se sastavom čini bolji i cijenom prihvatljiviji od onog kojeg sad koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gledam Lilith kozmetiku već neko vrijeme no ne znam odakle krenuti i što prvo probati :)
      a koji kruti sapun koristiš?

      Izbriši
    2. Koristim njihove proizvode tek par tjedana, a najviše mi sviđa hidratantna krema za lice (mogući HG) i Vilinska kremica za kosu (puuuno bolja od ulja makadamije za moje isušene vrhove).

      Koristim Biobazin Antiseptic sapun, valjda jedini njihov proizvod koji nema s*anja! Niš posebno, ali služi svrsi :)

      Izbriši
    3. ok, čekirat ću i kremicu za lice i kosu, imamo isti tip kože :)
      a sapun ću preskočit ako ne valja :)
      ne znam jesi li vidjela, na postu o Caudalie pjeni sam ti stavila sastav pa pogledaj valja li :)

      Izbriši
  6. Ja obrnuto, prvo se umijem blagim gelom za umivanje (trenutno je to Essence) kojim skinem šminku i s očiju. Tek onda dolazi micelarna kojom skinem ostatak šminke i tad ide za hidrataciju Balea serum. Kad se sjetim stavim kremu oko očiju i naravno, klasično plavo labelo ili neki drugi balzam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Moja noćna rutina je jednostavna, skinem šminku ako je imam ili se umijem, okoločna i nešto bogatija krema za lice.
    Ovde sam snimila par zanimljivih stvari, odmah otislo na spsiak.

    OdgovoriIzbriši
  8. Našlo bi se tu ponešto sa ovog popisa i za mene ;).

    OdgovoriIzbriši
  9. Moja nije toliko komplicirana - skidanje šminke (trenutno koristim Carita milky water kao poklon od supruga), umivanje lica (ovisi što mi treba - blaga umivalica ili peeling), hidratantna krema, ponekad i serum prije kreme. Trenutno kao okoloočnu kremu koristim Carita ideal hidratation (putnu verziju), ali sam u potrazi za dobrom okoloočnom kremom +25 :) I noćnom kremom :)
    Nisam čula za ovu Sisley masku i Reparatrice kremu, nadam se da će netko napisati više o tome :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ništa još od Carite probala, morat ću to promijeniti :)
      a o Sisley maski je DearSkin pisala ovih dana :)

      Izbriši
  10. Sviđa mi se jako ova tvoja Payot emulzija ;-)
    Moja noćna njega je promjenjiva, nekad ulje, nekad krema, nekad maska. Nisam još našla totalno dobitnu kombinaciju pa malo svaštarim :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvrsna je, ako možeš, nabavi tester, ja sam jako zadovoljna :)
      dobra je i kao dnevna i kao noćna kremica :)
      ja sad planiram malo eksperimentirati s uljima :)

      Izbriši