L'Oreal Mat Magique - a little make up obsessed

L'Oreal Mat Magique

Kako u zadnje vrijeme dosta isprobavam pudere, prijateljica mi je prije skoro 2 mjeseca ustupila na testiranje ovaj puder, no umjesto nakratko, testirala sam ga skoro mjesec dana (i idućih mjesec bila lijena napraviti recenziju, no zanemarit ćemo to). I što reći? Sviđa mi se!



Riječ je o tekućem, matirajućem puderu, samim time namijenjen je mješovitoj i masnoj koži.
Puder koji sam isprobavala je u nijansi 06 Sand. Nažalost, kako još baš i nema njegovih recenzija na netu, ne znam ni u koliko će boja biti prisutan na našem tržištu.

Ambalaža

Puder dolazi u tubici u količini od 25 ml - primjećujete li kako su i proizvođači kozmetike počeli smanjivati količinu kao i proizvođači čokolade?

Tekstura

Riječ je o dosta gustom puderu, no dobro se razmazuje i na koži daje baršunast efekt koji mene oduševljava.

Prekrivanje


Ono što se meni jako svidjelo kod ovog pudera je upravo prekrivanje. Ovaj puder se, kad ga nanosim Sephora #45 četkicom po prekrivanju može mjeriti i s Estee Lauder Double Wearom, no kod nanošenja prstima, rekla bih da ima srednje prekrivanje.


Što puder radi?


Na ambalaži piše da matira kožu i čini ju baršunastom. I baš to radi! Struktura pudera je fenomenalna, tekuć dok ga nanosite, no pretvara se u pravi baršun na koži – divota. Prvi sastojak je silikon, što se uistinu i vidi, lijepo zagladi kožu.

Prekrivanje ovog pudera je isto jako dobro, srednje prema jakom, ovisi o nanošenju. Kako imam problema s pigmentacijom o kojoj sam već pisala ovdje, na tom mjestu sam nadograđivala puder i prekrio je to jako dobro, mrvicu slabije nego Estee Lauder Double Wear. No za razliku od EL DW, imam osjećaj da je na koži puno laganiji.

Nanosim ga Sephora #45 četkicom i zadovoljna sam efektom koji pruža, lice djeluje fotošopirano.

Što se tiče mat efekta koji obećavaju, imam mješovitu kožu i bez pudera u prahu izdržim otprilike četiri do pet sati da se ne zasjajim, s puderom u prahu to potraje još otprilike dodatna dva sata.

Ono čega sam se bojala zbog tog mat efekta je da će isušivati kožu, no tu se puder iskazao. Nema uopće osjećaja suhoće, niti imam osjećaj da mi je koža izmučena nakon što ga skinem. Sviđa mi se to što nemam osjećaj težine i kao da imam masku iako je prekrivanje vrlo dobro.

Ono što mi je još važno je i da mi puder ne napravi nered na licu – koristila sam ga u najgorem stresnom periodu, uz poprilično nezdrav život u tom istom periodu i uz pms i nijedno čudovište mi nije iskočilo na licu.

Cijena:


80 kn

Sve u svemu, ovo je svakako puder koji ću kupiti!






Vaša Nives


CONVERSATION

16 komentari:

  1. Mislim da je netko na forumu ostavio komentar da je došao u Kozmo :/...ako je, ja ću ga svakako isprobati :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma da??? super, kupit ću ga svakako, već sam smišljala načine kako doći do njega :)

      Izbriši
  2. dark_star - ja sam ostavila kometar, stigao je :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. ne znam, navodno je stigao u kozmo, nisam to ni znala, tako da ću tek morat provjeriti pa ću ubaciti u post ;)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. valjda uskoro :)
      ali vi zato imate nove Rimmel pudere, a mi ne :(

      Izbriši
  5. Cijena je klasična za L'Oreal, oko 100 + kuna :)

    OdgovoriIzbriši
  6. došao je kod nas,ima ga u mulleru i dođe nešto manje od 80kn :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni je ovaj puder najvece razocarenje! :( Bila sam tako srecna dok sam citala recenzije i otrcala da kupim. Meni beloj kao sir nijansa 5 (a ima ih 7) je bleda, za neverovati. Kao da nista nisam nanela na lice. Pokrivanje-nikakvo. Nemam sad neke probleme, po neku bubuljicu, flekicu... Cini mi se da je cak istakao. O prosijavanju da ne pricam. A kako.sam jedva cekala da kupim. :( Na nadlanici je nijansa 5 izgledala poprilicno tamno, medjutim, na lice kad se stavi, ja sam i dalje Casper. :) Sve u svemu, najvece razocarenje u moru isprobanih pudera i krema u boji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šteta, meni (a koliko čitam i mnogim drugima) je jako dobar... Nadam se da ćeš naći nešto bolje :)

      Izbriši
  8. Puderi, čokolada, jogurt - sve se smanjuje. Ja sam tako kupila Gatineu SOS stick - prije 15 ml po 150 kn, a sada 10 ml 150 kn?!

    Givenchy recimo oduvijek ima 25 ml pudera, ali su prije za toliko i bili jeftiniji od Diora i Chanela.

    Nego, reklama za puder mi se je svidjela, no koža mi više nije masna kao prije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno su sve smanjili :(

      super za kožu, nadam se da će ostati takva :)

      Izbriši