Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač - a little make up obsessed

Caudalie Fleur De Vigne Instant pjenušavi čistač

Kozmetika Caudalie nije dugo na našem tržištu, tek nekoliko mjeseci, no mene je osvojila nekim svojim proizvodima.
Jedan od tih proizvoda je upravo Instant pjenušavi čistač koji ću danas recenzirati.
No prvo par riječi o kozmetici Caudalie:
priča o Caudalie počela je slučajno. Mathilde i Bertrand Thomas, vlasnici znamenitih francuskih vinograda, upoznali su 1993. godine dr. Vercauterena s Farmaceutskog sveučilišta u Bordeauxu na imanju Chateau Smith Haut Laffite. Od njega su prvi put čuli za polifenole koji su izolirani iz koštica grožđa te imaju izvanredan učinak za starenje kože. To im je dalo ideju da od sastojaka iz svog vinograda naprave novi kozmetički brand. I tako je počelo. Ime branda Caudalie označava mjeru kvalitete koja označava zadržavanje arome vina (1 sekunda arome vina = 1 caudalie).
Formulacije proizvoda u Caudalie linijama sadrže inovativne molekule, koje su patentirane i optimizirane kako bi jamčile učinkovitost. Najvažniji sastojci su:
* Viniferin: Viniferin iz srži vinove loze vraća blistavost i djeluje na nepravilnu hiperpigmentaciju te se pokazao dva puta učinkovitiji od kojične kiseline (potpuno eliminira jednu ili više nepravilnih hiperpigmentacija na 73% dobrovoljnih ispitanika).
* Resveratrol: Resveratrol iz trsja vinove loze učvršćujuće djelovanje protiv bora te je proglašen najboljom prirodnom anti-age molekulom na Harvardskom sveučilištu. Produljuje životni ciklus stanica do 160%.
* Polifenoli iz koštica grožđa: Polifenoli iz koštica grožđa imaju antioksidativno djelovanje te su 10.000 puta učinkovitiji od vitamina E.
(izvor teksta o Caudalie kozmetici općenito)

A sada malo o instant pjenušavom čistaču...



Proizvod je namijenjen za sve tipove kože, ne sadrži parabene, phenoxyethanol, umjetna bojila, mineralna ulja niti sapune.
Dolazi u pakiranju od 50 ili 150 ml, pa je ovo manje pakiranje zgodno za one koji žele isprobati proizvod iako je cjenovno naravno isplativije veće pakiranje (50 ml je oko 56 kn, a 150 ml je oko 112 kn).
Inače obožavam pjene za čišćenje i volim njima čistiti lice. Ujutro isto čistim lice pjenom, no drugom, pa ću o njoj pisati neki drugi put, a Caudalie pjena mi služi za večernje čišćenje lica i skidanje šminke. Imam faze kada skidam šminku micelarnom, no trenutno sam u fazi skidanja šminke pjenama.
Ono što mi se jako sviđa kod ove pjene je što mi nimalo ne isušuje lice (čak ni u kombinaciji s groznom zagrebačkom vodom). Uz to, izvrsno mi skida make up (maskaru i sjenilo skinem sredstvom za skidanje make up-a s očiju, no ne posebno detaljno jer znam da će pjena uraditi svoj posao), pa mi je postala no.1 skidač šminke ♥
Miris je klasičan Caudalie miris - osjeća se malo miris grožđa, no toliko je blag da mislim da nikom ne bi trebao smetati.
Ono što mi se još sviđa kod ove pjene je što nakon korištenja imam osjećaj da mi koža blista, što nije ni čudo jer sadrži ekstrakte grožđa za koje u Caudalie laboratorijima kažu da utječe na sjajan ten. Uz to sadrži kadulju koja je astringent (skuplja pore) te ekstrakt kamilice koji umiruje. Osobno nisam vidjela neki luđački utjecaj na pore, možda jesu mrvicu uže, no ne očekujte spektakularne rezultate.

Zaključno - jesam li zadovoljna ovim proizvodom i hoću li ga opet kupiti?
Ovo mi je postao jedan od najdražih proizvoda i svakako ću ga ponovno kupiti i svakako preporučam da ga probate

Sastav:
Aqua (Water), Glycerin*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Caprylyl/Capryl Glucoside*, Cocamidopropyl Betainamide Mea Chloride*, Caprylyl Glycol, Parfum, Coco Betaine*, Sodium Chloride, Citric Acid*, Potassium Sorbate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate*, Sodium Cocoyl Isethionate*, Sodium Phytate*, Butylene Glycol, Salvia Officinalis (sage) Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract*, Citronellol, Butylphenyl Methypropional, Linaool

*Origine vegetale


Vaša Nives

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Ovo zvuci kao nesto sto bi moglo proci na mojoj ludoj kozi bez obavezne posjete doktoru par sati kasnije. :D
    Imam groznu kozu, na svaku umivalicu koja joj ne odgovara izbije mi alergija preko cijelog lica kao da me netko sprzio i svrbi za poludit! :(

    Bas cu prouciti koje sve proizvode imaju u ponudi. :)
    Hvala na upoznavanju s novim brendom! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je koza u zadnje vrijeme strašno osjetljiva i reagira na svaku sitnicu, no na ovu pjenu stvarno nije bilo nikakve reakcije. Nezahvalno je pokušati preporučti nešto osobi s tako osjetljivom kožom, ali i moja koža je mimoza u zadnje vrijeme, a na Caudalie nije bilo nikakve loše reakcije, pa ću ti sa zadrškom reći da probaš :)
    I prouči, čini mi se da imaju zanimljivih proizvoda, uz ovo imam i micelarnu i Pulpe Vitaminee emulziju za mješovitu kožu. I mislim da ću isprobat još njihovih proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuu ovo izgleda primamljivo :)) Ako ti se da, molim te, pretipkati sastav? Već sam neko vrijeme u potrazi za dobrom umivalicom zdravog sastava :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sory, nisam imala vremena prije prepisati, a kad uslikam, ne vidi se cijeli sastav (previše su razvukli slova na bočici)

      pa eto:

      Aqua (Water), Glycerin*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Caprylyl/Capryl Glucoside*, Cocamidopropyl Betainamide Mea Chloride*, Caprylyl Glycol, Parfum, Coco Betaine*, Sodium Chloride, Citric Acid*, Potassium Sorbate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate*, Sodium Cocoyl Isethionate*, Sodium Phytate*, Butylene Glycol, Salvia Officinalis (sage) Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract*, Citronellol, Butylphenyl Methypropional, Linaool

      *Origine vegetale

      (može i analiza :) )

      Izbriši
  4. U potrazi sam za umivalicom pa sam se sjetila da sam kod tebe čitala o Caudalie proizvodima i trk pretražiti blog :)

    Ne razumijem se u farmaciju tako da analiza koja slijedi temelji se na općem znanju dostupnom na internetu. Nažalost, nije baš dobra :/ Izdvojila sam sastojke koji su štetni i potrudila se ukratko prenijeti razloge njihove štetnosti. Ne bilo loše provjeriti s nekim tko se razumije u kemiju jesu li inforamcije zaista točne!


    Cocamidopropyl Betainamide Mea Chloride - jak iritans. Bez obzira što se proizvod ispire ne može biti dobro jer je na vrlo visokom mjestu u sastavu :/

    Coco Betaine - nizak faktor opasnosti, ovdje se može pregrmjet jer je riječ o proizvodu koji se ispire

    Sodium Chloride - obična sol koja se ponaša kao iritans prema koži, a koristi se u kozmetici jer je jeftin zgušnjivač. Nije previsoko u sastavu, ali bome nije ni nisko :/

    Citric Acid - kiselina koja može izazvati blage iritacije iako je prirodnog porijekla. Ono što je važnije jest što se uz proizvode koji ju sadrže obavezno mora nositi SPF zaštita!

    Potassium Sorbate - potencijalno toksičan, svakako jak alergen

    Butylene Glycol - iritans za oči

    Citronellol - potencijalno toksičan i potencijalni alergen

    Butylphenyl Methypropional - sintetički miris, potencijalno toksičan i svakako alergen, postoje povezanosti s kontaktnim dermatitisom

    Linaool - u čistom obliku nije alergen, dapače vrlo koristan za ljudski organizam. Kao i limonene, ako je u oksidiranom obliku, tek se tada ponaša kao alergen. Da li je u čistom ili oksidiranom obliku valja upitati proizvođača.


    Baš mi je žao, tako sam joj se poveselila :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj što sam ja postala sinonim za Caudalie? :)

      hvala na trudu i objašnjenju sastava :)

      mene nije iritirala nimalo stvarno, a SPF ionako nanosim. no mislim da ću onda ostati u potrazi za boljom pjenom :/ javi ako nađeš nešto da valja :)

      Izbriši