Favoriti mjeseca - listopad 2016. - a little make up obsessed

Favoriti mjeseca - listopad 2016.

Listopad je bio divan mjesec po svim kriterijima, pa tako i po pitanju kozmetike. Našlo se nešto noviteta koji su me očarali, a ponovno sam posegnula i za nekim odavno omiljenim proizvodima.


S dolaskom jeseni, posegnula sam opet za kiselinama. Jako ih volim i mislim da čine jako dobro mojoj koži. Nakon povratka s mora, ten mi se malo pokvario i počeli su mi se pojavljivati komedoni (sumnjam na jedan proizvod i još istražujem je li on uzrok ili je uzrok reakcija na sunce, more i kreme sa SPF-om). Jedva sam dočekala da sunce oslabi i da mogu krenuti s kiselinama kako bi mi se očistilo lice. U noćnu njegu sam ubacila meni omiljenu kremu - Alpha H Balancing Moisturizer and Gentle Exfoliant. Riječ je o izvrsnom proizvodu s 14% AHA kiselina kojeg volim već godinama. Pisala sam o njemu ovdje. Već nakon nekoliko korištenja sam vidjela poboljšanja u teksturi kože, kao i u njenoj čistoći. Dodatno sam u njegu ubacila i COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Odlučila sam vidjeti bi li ovo bila dobra zamjena za meni jako drag Paula's Choice BHA 2% (recenzija), dojmove još skupljam, no mogu reći da izvrsno djeluje na komedone i zato se ova tekućina našla na listi prošlomjesečnih favorita. 



Prošli mjesec se među favoritima našlo i puno dekorativnih proizvoda ♥

Oduševilo me The Balm Cabana Boy rumenilo*. Riječ je o prljavo rozom (skoro ljubičastom) rumenilu koje jako lijepo osvježi lice (uskoro vam pripremam recenziju). 

Catrice Noir Laquer u nijansi 02 Noir Rouge* je lak kojeg sam nosila cijeli mjesec, a ne znam je li mi se ikad dogodilo da mi neki lak toliko dugo nije dosadio. Riječ je o tamno ljubičastoj boji, koja na prvu djeluje crna. Osobno volim takve nijanse, mislim da lijepo idu uz kratke nokte (moji su sad takvi), a uz nijansu, sviđa mi se i trajnost ovog laka. Bez problema mi traje na noktima po tjedan dana.

NYX Liquid Suede u nijansi Tea&Cookies* je predivna, jako nosiva boja. Divno osvježi lice, nimalo ne isušuje, no nemojte očekivati da će preživjeti jelo. Piće preživi, no hranu ne.

Idući na mojoj listi favorita je ruž koji preživi i hranu i piće - Colourpop Ultra Matte u nijansi Mars. Riječ je o "mojoj" boji, a krasi ga izvrsna trajnost, preživio je nekoliko pića i večeru, tako da je, što se toga tiče, besprijekoran. Bilo me strah isušivanja, no ne isušuje nimalo. Ispod nanesem ili Nuxe Reve de Miel ili Biobaza Beebalm maslina&grejp, odmah preko toga Colourpop i to idealno funkcionira.

Rimmel Lasting Finish tekući puder je puder koji je zamalo završio na listi proizvoda koji su me razočarali, na prvu se jednostavno nisam našla s njim. Ne znam je li bilo do hormona ili do čega, no proljetos, kad sam ga kupila i počela koristiti, jako brzo bih se zasjajila, što me jako razočaralo (jer su ga hvalile i žene s masnog kožom, dok je moja "samo" mješovita) i stavila sam ga na stranu. Prošli mjesec sam ga odlučila opet probati i zaljubila sam se! Pošto nije neka razlika u teksturi podloge koju koristim ispod pudera, a i temperatura je tu negdje kao i kad sam ga tek počela koristiti, jedino što mogu zaključiti jest da su mi hormoni ludovali. Sada se ne zasjajim preko 6 sati što je mojoj mješovitoj koži s masnijom t zonom skroz prihvatljivo. Puder ima srednje prekrivanje, a finish je blago dewy i stvarno lijepo izgleda na licu. Sve u svemu, meni je ovo jedan od najboljih drogerijskih pudera. 



To su moji prošlomjesečni favoriti, a već sada mi se čini da će se neki od njih naći u favoritima godine. 

Kako vam se sviđaju? Dijelimo li neki od favorita?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

5 komentari:

  1. I meni se jako svidja Rimmel puder, a tea&cookies sam htjela uzeti, ali sam se bojala da mi nece odgovarati nijansa pa sam uzela Soft spoken.
    Takodjer planiram uzeti i tu alpha h kremu, ne sumnjam da je odlicna, imala sam liquid gold i bio mi je odlican, bas planiram ponovnu kupnju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Isti slucaj sam imala sa puderom :) Po preporuci jedne blogerice sam ga odmah kupila. Medjutim, kada sam ga stavila, to nije bilo to..bas sam se bila pokajala. Tada je bilo ljeto..Kada su dosli hladniji dani, ponovo sam mu dala priliku. I gle cuda, pa on je fatastican. :) :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zajednički nam je puder,meni je također bio favorit i nosila sam ga cijeli mjesec 😀

    OdgovoriIzbriši
  4. Super favoriti . nažalost niti jedan nisam probala.. Alpha h bi voljela isprobati. Piši recenziju o njemu.
    Posjeti moj blog

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam u planu probati Rimmel puder. Nadam se da ce mi odgovarati.

    OdgovoriIzbriši