Empties 2016. - vol 03 - a little make up obsessed

Empties 2016. - vol 03

Iako sam slike za ovaj post uslikala još početkom mjeseca, tek sada je došao na red jer eto, neki drugi postovi su mi bili draži za pisanje. Znam da su vam ovakvi postovi dragi i korisni, pa ih ne ukidam, no eto, neki drugi su imali prednost. Kako ovakve postove pišem kvartalno, opet se dosta toga nakupilo, no kasnije sam shvatila da su mi nestale slike stvarčica potrošenih na moru, no o njima ste ionako mogle čitati u ovom i ovom postu, pa nije takva tragedija. 

Kao i uvijek, neću puno duljiti i za proizvode za koje postoji recenzija ću ju linkati bez puno teksta, osim ako se nešto u mom dojmu nije promijenilo. Pa da krenemo :)

 Potrošila sam dosta proizvoda za čišćenje lica:
  • Caudalie micelarna - travel size koje mi je bilo izvrsno za vikend putovanja. Iako Caudalie jako volim, ni oni nisu savršeni, a za mene je upravo ova micelarna potvrda te tvrdnje. Ovo je za mene jedini Caudalie proizvod koji je zakazao. Jako loše skida šminku, tako da sam ju koristila samo ujutro kako bi mi pokupila ostatke noćne njege. Za to je bila ok, ima i lijep miris, no to nije sve što micelarna treba raditi. 
  • S.fresh baby Face Make Up Remover - pisala sam recenziju, no u međuvremenu mi je postao užasno naporan, a pred kraj se i tekstura promijenila, tako da sam ga bacila. S.Fresh proizvoda trenutno nema za kupiti (mislim da mijenjaju proizvođača), no i da ima, ne bih opet kupila.
  • DHC Cleansing Oil - najbolje ulje za skidanje šminke koje sam koristila ♥ Recenzija je ovdje
  • Afrodita Aloe Vera tonik* - osvježavajuć tonik koji mi se posebno sviđao ljeti. Mana mu je osjetljiva pumpica (u obliku spreja je) - pala mi je bočica na (mekani) tepih i više špricalica nije radila :( Generalno mi se sviđa i možda kupim opet za ljeto.
  • Uriage pjena za lice* - jako, jako, jako izdašna, trajala mi je preko 6 mjeseci (da, slovima: šest) mjeseci uz korištenje barem 6x tjedno. Potrebna su svega dva potiska pumpice za bogatu pjenu koja je dovoljna za lice i vrat. Definitivno joj se vraćam jer je isplativa, a efektom savršena. Recenzija je ovdje
  • Mixa micelarna - ne znam koja kupnja po redu. I opet sam ju kupila. Recenzija je ovdje.


Trošilo se i gelova za tuširanje:
  • L'Angelica Pamuk i bijeli mošus gel za tuširanje me oborio s nogu, toliko da sam pola litre potrošila u rekordnom roku i sad trošim drugu bocu. Predivan miris, ne isušuje moju suhu kožu tijela i koža ostaje baš mekana nakon tuširanja.
  • DERMOmed ambra i cedar je bio poklon i da ga ima za kupiti u Zagrebu, kupila bih ga opet. Divan miris (iako netipičan za mene) i uz to ništa isušivanja ♥
  • Happy Hemp gel za tuširanje* je završio u smeću. Jer se pokvario. Nisam nikad u životu doživjela da mi se gel za tuširanje pokvario. I ne, nije stajao u kupaonici 5 godina, pa da je to razlog. Dobila sam ga proljetos, no on se usmrdio. Mislim da ovih proizvoda više nema u dm-u, no i da ima, ne bih ga kupila.
  • Le Petit Marseillais gel za tuširanje mlijeko pamuka i mak - savršenstvo ♥ miris koji podsjeća na Kenzo Flower i ne isušuje. Stalni dio postave u mojoj kupaonici.
  • Le Petit Marseillais Nutrition Intense gel za tuširanje - vidite dvije potrošene bočice, mislim da je jasno da ga volim :D trenutno je u upotrebi treća bočica. Ugodan miris, ne isušuje i ostavlja kožu mekom. Volim ga jako.


 Među potrošenim proizvodima se našlo i nešto proizvoda za kosu:
  • Pantene Souffle - jako nahvaljen, no meni nije bio ništa posebno. Nije mi nešto njegovao kosu, niti pomogao pretjerano kod oblikovanja (mojih kovrča). Neću ponoviti kupnju.
  • Batiste Cherry ima recenziju. Koristim ga opet.
  • Vichy Dercos šampon protiv peruti za osjetljivo vlasište je ne znam koja bočica po redu. Spašava me u periodima napada seboreje i uvijek ga imam u kupaonici. Recenzija je ovdje.

Potrošilo se i dezodoransa - vidi se da je bilo ljeto po potrošnji gelova i dezodoransa.
  • Rexona maximum protection je u stalnom postavu. Ne koristim ju na svakodnevnoj bazi jer je jaka, pa da mi ne bi začepila žlijezde, nego ju koristim za dane kad znam da će biti stresnih situacija ili za dane kad znam da me neće biti doma od jutra do sutra.
  • Garnier Neo* dezići su dezići o kojima imam podvojeno mišljenje. Na kraju su mi se svidjeli najviše oni od kojih sam najmanje očekivala (narančasti i rozi), dok su me oni svježi, "plavi" mirisi razočarali jer nisu ništa držali. Narančasti je postao moj apsolutni favorit među Neo dezićima, no neću ga kupiti ponovno jer se jako brzo troši (zbog te nove ultramegakul tehnologije špricanja u obliku prstena).


  •  Weleda Citrus gel za tuširanje* sam zaboravila slikati s ostalim tuširalicama. Trebalo mi je jako dugo (preko godine i pol) da ga maknem iz kupaonice, no bila sam uporna i na kraju ga potrošila. Sam mirus citrusa mi se jako sviđa, ali me ovaj gel užasno isušivao. Iz tog razloga sam ga potrošila za pranje nogu. 
  • Ulola čempres, cimet & eukaliptus balzam za tijelo za kožu s celulitom* sam bacila. Miris mi nikako nije odgovarao i užasno se sporo upijao. Jednostavno nisam imala srca nikome to proslijediti. 
  • Eveline Extreme Slim 3D Thermo Active anticelulitni serum - povlačio se po kupaonici jako dugo, pa sam ga odlučila potrošiti. Koža je bila zategnutija tijekom korištenja, no kako ovaj grije, a moje kapilare su postale osjetljive, neću ga više kupiti. No ona verzija koja hladi će se sigurno još koji put naći u mojoj kupaonici.


I za kraj nešto šminke (ok, i balzama za usne jer sam ih zaboravila prije uslikati):
  • Maybelline Baby Lips Hydrate* - stajao mi je na poslu uz komp za slučaj da mi zatreba. Nije neka njega, no bio je ok za moje usne u neosjetljivom razdoblju. Neću ga ponovno nabavljati.
  • Biobaza Beebalm* Grapefruit i maslina sam nabavila ponovno. Za mene najbolji drogerijski balzam u sticku. Ima dobre sastojke i njeguje usne. 
  • Sally Hansen Insta-dry Top Coat - više puta kupljen, mislim da trenutno koristim 3. ili 4. bočicu. Ubrzava sušenje lakova, daje lijep sjaj i nisam primjetila da mi "povlači" lakove.
  • Catrice Liquid Camouflage* - izvrstan korektor! Ne uvlači mi se u borice oko očiju, ne isušuje i dobro prekriva. Nakon što malo smanjim zalihe, kupujem opet.
  • Estee Lauder Double Wear Stay In Place tekući puder je jedan od meni najdražih pudera. Ima jako prekrivanje, izvrsnu trajnost i s njim nimalo ne prosjajim (mješovita koža s masnijom T zonom). Nova bočica je već u kolekciji.
  • Olival CC krema Light* je završila u smeću. Pokvarila se iako sam ju otvorila prije par mjeseci i čuvala za ljeto jer ta Light nijansa ipak nije bila dovoljno light za mene. Ne odgovara mi bojom, a ni brza kvarljivost (iako je kod mene bila dobro skladištena) su razlozi zašto ju neću ponovno nabaviti.

S veseljem sam nakon slikanja odnijela kozmetičko smeće u reciklažu, a vrećica s emptiesima se opet puni. Iako mi je žao kad neki genijalan proizvod potrošim, s druge strane mi je drago što sam ga potrošila i uživala u njemu dok mi je žao za neke proizvode koji se pokvare i bacim ih iz tog razloga. No dobro, sve je to neka škola i nadam se da će vam moji dojmovi pomoći prilikom odabira proizvoda.

Dijelimo li dojmove o nekom od proizvoda?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Puno si trosila. Isprobala sam neke proizvode i u potpunosti se slazem s tobom. Biobaza balzam obozavam i moram ga ponovno kupiti cim prije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Maybelline Baby Lips su prosječni, tj kako koji, ima ih super, a ima i promašaja koji ne radi ništa nego samo oboji usne..
    BIOBAZA BEE BALM je zakon, imam od lavande i vanilije, super je.
    Batiste šampon mi je ok..
    ovo ostalo nisam probala, koristim neke druge proizvode i kad njih potrošim već znam što ću sljedeće uzeti,tako da...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ima tu puno zanimljivih stvarcica.
    Estee puder me vec dugo mami, ali se stalno premisljam bas zbog cijene.

    OdgovoriIzbriši