Tarte Tartelette Amazonian Clay paleta sjenila - a little make up obsessed

Tarte Tartelette Amazonian Clay paleta sjenila

Jedan od definitivno najkorištenijih make up proizvoda kod mene ovog ljeta je bila Tarte Tartelette paleta sjenila (ostale omiljene make up proizvode možete pogledati u ovom postu uz napomenu da su to proizvodi za kojima sam najčešće posezala i zato su mi bli omiljeni dok favorite ljeta tek trebam objaviti).

Otkad je izašla sam ju htjela, no kako ju nijedan od EU shopova koji dostavlja k nama nema, dugo sam odgađala kupnju jer mi se nije naručivalo s eBay-a i plaćalo PDV (a i riskirala bih fake proizvod), no čim je jedna draga djevojka ponudila da ju naruči na svoju adresu i donese mi ju u Hrvatsku, nisam ni trenutka dvojila i uzela sam ju. I nisam pogriješila ♥


Paleta dolazi u čvrstom pakiranju, predivne ljubičaste boje (na koju sam slaba), s ogledalom s unutarnje strane. Ambalaža je kvalitetna i nemam baš nikakve primjedbe na nju, jednostavno se otvara i zatvara i čvrsta je. Unutar pakiranja se nalazi 12 mat sjenila, od kojih svako ima 1,5 gram.


Sva sjenila su pigmentirana, što ćete vidjeti na slikama koje slijede. Naravno, baza pojačava intenzitet boja, no dobrog su intenziteta i bez baze.

Po pitanju kvalitete sjenila sam izuzetno zadovoljna, pigmentacija je jako dobra (vidite ju na slici ispod dok na onoj ispod te vidite swatcheve preko baze). Iako izuzetno pigmentirane, prilikom blendanja nema problema, a i po trajnosti su jako dobre. Nisam ih nosila bez baze, no s bazom su izdržala i najveće vrućine od jutra do mraka. 

Ono što mi se jako sviđa kod palete je to što ima i toplijih i hladnijih neutralnih tonova, a uz to su u njoj i rozo-ljubičaste, tako da mi se u ovoj paleti sviđa baš sve, od prve do zadnje nijanse.

Na swatchevima sam nanijela sve nijanse odjednom, redom od najgornjeg prema najdonjem redu.

U prvom redu nalaze se 4 nijanse toplijih tonova:
Free spirit je svjetla bež nijansa.
Force of nature malo vuče na boju breskve, idealna je za iznad pregiba.
Dreamer je prava boja čokolade. 
Multi-tasker je također toplija smeđa nijansa, ali tamnija od one prethodne. 

(bez baze)

U drugom redu su nijanse rozo-ljubičastih tonova:

Caregiver je pastelno roza nijansa. Često ju koristim kao baznu boju preko koje se onda zaigram drugim nijansama.
Natural beauty je prljavo roza nijansa. Često ju kombiniram s tamnijim nijansama iz prvog i trećeg reda i lijepo se slaže i s toplim i hladnim tonovima. 
Best friend mi je jedno od dva najdraža sjenila u ovoj paleti. Zagasita prljavo-ljubičasta nijansa koja jako lijepo ide uz smeđe oči. 
Bombshell je tamno-ljubičasta nijansa. 

(s bazom)

U zadnjem redu se nalaze nijanse hladnijih tonova:
Super mom je svjetla, blijedo roza. Znam ju nekada nositi samu, kako bih samo neutralizirala kapak, a češće ju kombiniram s drugim nijansama. Drugo od dva najkorištenija sjenila u ovoj paleti.
Wanderer je najtoplija boja u zadnjem redu. Radi se o svjetlilje smeđoj nijansi.
Power player je nijansa između smeđe i sive. Najčešće ju koristim u pregibu oka jer se s njom baš lijepo da osjenčati oko.
Fashionista – najtamnija nijansa, mat crna, jako dobre pigmentacije. 


Izvrsna pigmentiranost, lakoća korištenja, kao i nijanse koje su potpuno po mom ukusu, su učinile ovu paletu možda i najdražom u mojoj kolekciji, tako da (iako mi ne treba), ozbiljno razmišljam o nabavljanju Tartelette In Bloom palete. 

Ukoliko volite ovakve boje i u mogućnosti ste nabaviti ju, ova paleta od srca ima moju preporuku.

Jedina "mana" joj je teška dobavljivost, no ukoliko imate nekog tko vam ju može kupiti u američkoj Sephori, za to veselje ćete izdvojiti 45$ (+ porez), a vjerujte mi, ova paleta vrijedi svakog centa ♥


Nemam neki poseban završetak ovog posta niti neki poseban zaključak (a možda sam ispala iz štosa jer dugo nisam pisala), jednostavno volim ovu paletu i uz nju su (na svakodnevnoj razini) sve ostale pale u drugi plan, a to vam govori koliko ju volim :)

Kako se vama sviđa ova paleta?

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Pigmentacija je bas na zavidnoj razini, a mat paleta sa stvarno dobrim sjenilima je definitivno like a dream come true. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedna riječ - predivna
    Već jako dugo je gledam ali nikako da dođe u moje ruke.. Ili me ulovi luna za skupljanjem MUG sjenila ili nedavno sam kupila ANB Mod.ren paletu...ima jedna stranica gdje se može kupiti ova paleta,ali po nešto većoj cijeni,koliko se sjećam s poštarinom bi izašla možda više -manje 20$. Možda jednog dana stigne u moje ruke, al za sada je pauza od kupovanja paleta...slike su ti predivne

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja sam se zaljubila čim sam je vidjela <3 i tako mi je drago da sad Tarte dostavlja i u HR pa planiram krajem god obaviti jedan veći šopingić i kupiti sve što mi se sviđa. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve što moram napisat- moja dugogodišnja tiha patnja i još je nisam uspjela nabaviti :(
    Ne znam kakva je situacija sad, ali zadnji put kada sam gledala poštarina sa Tarte stranice je iznosila 18 eura, a to mi je van svake pameti..

    OdgovoriIzbriši
  5. Prelepa, kao i sve druge njihove palete. :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako mi se svida sve, od ambalaze, do nijansi i pigmentiranosti. Savrsena za svakodnevno koristenje jer sve nijanse su predivne i iskoristive, bas je totalno po mom ukusu.

    OdgovoriIzbriši