Aura shine killer - a little make up obsessed

Aura shine killer

Kao osoba s mješovitom kožom koja ima masniju T zonu, uvijek mi srce zatreperi na proizvode koji obećavaju matiranje. Isto se dogodilo i s ovim proizvodom, tako da sam odmah po dolasku na tržište iskoristila popust na dekorativu u Kozmu i odlučila probati hvaljeni Aura Shine Killer (koje opako ime, zar ne? :D ), a u nastavku možete pročitati moje dojmove.


Proizvod dolazi u kartonskoj kutijici koja krije okruglu plastičnu kutijicu zapremnine od 5 grama po cijeni od 50 kn. Moram priznati da nisam zadovoljna pakiranjem jer zaštitna folija koja ide preko rupica na pakiranju iz nekog razloga nije kako treba zaštitila proizvod, pa je nešto proizvoda iscurilo van već i prije prve upotrebe.


Osobno nisam fan ovakvih pakiranja iako ni sama ne znam kako bi trebalo pakirati proizvod u prahu da ja budem zadovoljna, tako da to ne uzimam kao manu iako smatram to poprilično nespretnim za uporabu. Osobno doma imam posebnu zdjelicu u koju istresem proizvoda koliko mi treba da bih ga nanijela na lice jer ne volim prljati čep, a ne znam gdje bih inače istresla proizvod i kako ga praktičnije koristila. Pomalo komplicirano, ali dobro :)


Iz Aure kažu da je riječ o finom prahu za trenutno matiranje lica koje sprječava prosijavanje i do 8 sati, a licu daje prozračan i prirodan izgled. Vodootporan je i rezistentan na znojenje, te produžava trajanje make up-a. Ne sadrži talk ni ulja.

Kao što možete vidjeti na slici ispod, uistinu je riječ o finom, sitno mljevenom prahu, bijele boje koji je na licu potpuno transparentan, tako da nema problema oko biranja nijanse. 


Sastav:
Silica


Na licu uistinu izgleda prirodno, lijepo zagladi pore i rekla bih da je po pitanju finisha jedan od najboljih drogerijskih pudera. 

A kakav je po pitanju matiranja?
Pošto se zimi manje mastim nego ljeti (no nije li svima tako?), nekad se ne usuđujem recenzirati takve proizvode osim ako ih nisam testirala u ekstremnim uvjetima (temperature iznad 30 stupnjeva), no ovog puta me nije bilo strah recenzirati - i to iz jednostavnog razloga: jer proizvodom nisam u potpunosti zadovoljna po tom pitanju, tako da sam sigurna da mi ni ljeti ne bi bio idealan.

Isprobala sam ga s različitim podlogama, od onih matirajućih, pa do onih s dewy finishem (s kojima mi je jasno da matiranje ipak kraće traje), međutim s nijednom rezultat nije bio impresivan. Aura Shine Killer drži moju T zonu matiranom otprilike 4 sata što je nekom možda i solidno, no kako postoje puderi koji me drže matiranom i po 6-7 sati, meni se Aura pokazala, onako, prosječnom. 

Naravno, nema smisla uspoređivati drogerijski proizvod s onima iz viših kategorija (The Balm Sexy Mama (recenzija) ili MAC Blot (recenzija) su mi omiljeni), no po pitanju matiranja su mi od drogerijskih proizvoda puno bolji bili Catrice Prime and Fine puder za matiranje i Essence All About Matt puder u prahu (kojeg nažalost više nema, a novu verziju nisam probala, pa ne mogu reći ništa o njoj).


Dok se po pitanju matiranja ovaj proizvod pokazao prosječnim, po finishu (odmah po nanošenju) mi je najbolji proizvod iz drogerija jer stvarno ostavlja prirodan, a opet matiran izgled, nema šanse da pretjerate i izgledate brašnasto, a uz to jako lijepo zagladi pore. 

Kao što možete zaključiti iz mog posta, teško mi je donijeti konačan zaključak o ovom puderu, pa mi ga je tako teško i (ne) preporučiti. Ukoliko vam je važnije samo fiksiranje make up-a, mogao bi vam biti izvrstan, no ukoliko imate masniju T zonu, ja bih vam ipak preporučila Catrice Prime and Fine iz drogerijskog ranga, odnosno MAC Blot ili The Balm Sexy Mamu iz srednjeg cjenovnog ranga. 

Jeste li isprobale ovaj puder? Koji su vaši dojmovi? Koji je vaš omiljeni puder za matiranje?

CONVERSATION

9 komentari:

  1. Nisam probala Auru, a i ne vjerujem da hocu jer imam 30grama Chanel Poudre Universelle Libre i jos jedno 8 drugih u kamenu,a i suhu kozu tako da takve pudere koristim samo za fiksiranje makeup-a :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čini se zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I have tried it too and i had mixed fellings about it. But now after 1 month I dont like it at all! Looks cakey, smells very bad and after 1h my t-zone looks very oily and it feels very bad on the skin. And dont even try to take photos with flash you will look like ghost. I don't recommend it!
    Great review btw :)
    Greetings from Macedonia 🌹

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas mi je drago sto sam procitala ovu recenziju jer sam se dvoumila da ga kupim. Sve sto obecava mat mene privlaci a sad znam da ga slobodno mogu preskociti. Ja za matiranje nekako vise volim pudere u prahu nego u kamenu pa se tako uvijek vracam Manhattan soft mat loose puderu u prahu koji mi je ono za svaki dan. Ali definitivno od svih isprobanih mi je najbolji od Art Deco isto bijeli tj. transparentni puder u prahu. Njega uvijek imam i koristim kada trebam sto duze izdrzati da se ne zasjajim. Moram jos isprobati od Catrica kad ga svi hvalite.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja ga nisam probala ali za taj novac za setovanje je skroz ok! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. hmmm, mene si zainteresirala jer mi je bitnija nebrašnastost i fiksiranje nego matiranje :D svakako ću ga probati!

    OdgovoriIzbriši
  7. E, onda ovo ipak nije za mene, ali primila sam na znanje druge preporuke ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. kako se ponasa sa bljeskalicom?

    OdgovoriIzbriši