Uriage Hyseac 3-regul - a little make up obsessed

Uriage Hyseac 3-regul

Još otkad sam objavila da sam dobila Uriage Hyseac 3-regul*, stizali su mnogi upiti vezani uz ovu kremicu, a sada, nakon podužeg isprobavanja vam donosim i dojmove o njoj. 

Moja koža je mješovita, u 30+ kategoriji, sklona dehidraciji i komedonima, a uz to imam i seboreički dermatitis. 

Iako je ova krema (točnije emulzija) namijenjena prvenstveno masnoj koži, odlučila sam ju isprobati. 



Emulzija dolazi u količini od 40 ml, u tubici koja ima foliju, čime vam garantira da ju nitko nije koristio prije vas i po cijeni od 109 kn, a dostupna je u svim bolje opremljenim ljekarnama, kao i u Formasana shopu u Teslinoj 13 u Zagrebu. 

Iz Uriage-a kažu da je riječ o cjelovitoj njezi za masnu kožu sklonu aknama, te da sadrži 3 patenta za trostruko djelovanje: protuupalno (TLR2-regulirajući patent), smanjenje sebuma (ekstrakt sladića) i regulira mikrofloru kože (MPA-regulirajući patent). Isto kažu da sužava pore i matira. Osim toga, kažu da izbjeljuje flekice i rješava mitesere. 

Kao što sam već napisala, moja koža je mješovita i sklona komedonima, a ne masna i sklona aknama, tako da možda i nisam bila idealan kandidat za ovu kremu. Meni svakih par mjeseci izleti neki prištić u PMS-u, dok su moj veći problem komedoni kojima sam sklona, tako da vam baš i neću moći reći kakva je po pitanju akni. 


Ova krema sadrži AHA i BHA kiseline u visokom postotku - 17% kompleks kiselina (salicilna kiselina 0.1%, glikolne kiseline + 3%, 2% jabučna kiselina, mliječna kiselina + 1,8%, jabučne kiseline 10%), a tu je i glukuronska kiselina (sastojak kemijskih pilinga s produženim djelovanjem).

Osim navedenih kiselina, tu je korijen sladića (djeluje protuupalno, spriječava pojavu akni i uništava bakterije, viruse i gljivice), te cinkov oksid (koji je čest sastojak krema za prištiće zbog svog antiseptičnog i antigljivičnog djelovanja. 


Lagane je teksture, tako da je stvarno dobro opisuje naziv emulzija. Brzo se upija u kožu, a lice ostavlja matiranim (kako i Uriage obećava). Moram priznati kako sam se zbog toga dugoročno bojala isušivanja, no mogu vam reći da do toga nije došlo. 

Ima blagi, osvježavajući miris koji nestaje ubrzo po nanošenju na lice.


Kao što sam napisala, moj najveći problem su komedoni. Nema ih puno, većinu sam ih riješila upravo kiselinama, no nekoliko tvrdokornih je ostalo, a i tu i tamo izleti neki novi u razdoblju pms-a, pa se borim s njim (ako sam dobra, pa ne poludim i ne iskasapim ga :D). 

Ova emulzija mi je pomogla dodatno očistiti lice, neki komedoni su nestali, dok su se drugi smanjili, sama tekstura kože je ljepša i glađa. Po pitanju mitesera nažalost nije ništa napravila, no moji miteseri su izgleda jako tvrdokorni, pa reagiraju jedino na mehaniku (odnosno istiskivanje ili flastere), ali mogu reći da se ipak nešto sporije pune. 

Po pitanju pora je također nešto napravila - uže su, a i flekice nastale mojim "ručnim radom" su izblijedile.

Osim što nije napravila puno po pitanju mitesera, ne mogu reći ni da mi je regulirala lučenje sebuma, t-zona mi se i dalje jednako masti. Iskreno, nisam ni očekivala poboljšanje po tom pitanju, bilo mi je važnije da mi ne isuši kožu (što i nije učinila). 

Sve u svemu, ukoliko ste u potrazi za kremicom koja će vam poboljšati teksturu kože, izblijediti flekice, a uz to djelovati na komedone (i prištiće), ova krema bi mogla biti izvrstan izbor. 

Jeste li vi isprobale ovu kremu? Koji su vaši dojmovi?

*PR uzorci (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Kao i ti imam problema s komedonima, trenutno koristim Bioderma Sebium Global, a nakon toga planiram opet uzeti LRP effaclar duo, jer mi se pokazao najbolji, ali planiram uzeti i ovaj, vidjela sam ga vec kod tebe tako da mi je drago da ti je pomogao, nadam se da cu biti iste srece

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, meni LRP nikako nije odgovarao, ništa mi nije radio dok mi je ova kremica divna ♥
      Ako ćeš htjeti prije isprobati, javi se da ti istresem u posudicu i pošaljem ;)

      Izbriši
  2. Nisam je koristila i baš sam sa zanimanjem pročitala ovu recenziju. Znaš već da pažljivo pratim svu preparativu koju koristiš jer imamo iste probleme s kožom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo uskačem sa svojom preporukom-ako se netko dvoumi između LRP dua i ove kremice, ja vam definitivno preporučam ovu! Imala sam velikih problema sa potkožnim aknama (od LRP-a mi je koža izgledala još gore:/ ) i otkad koristim ovu kremicu nije mi iskočila nijedna :)

    I samo da natipkam, pošto sam dok sam čitala recenzije naišla na postotke kiselina (google translate haha) - 17% aha kompleks (salicilna kiselina 0.1%, glikolne kiseline + 3%, 2% jabučna kiselina, mliječna kiselina + 1,8%, jabučne kiseline 10%) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha hvala ti na postocima kiselina, ubacujem u post :D

      I vezano uz usporedbu - i meni je ova kremica miljama bolja od LRP-a, meni on nije napravio probleme, no nije mi ni ne znam kako pomogao :)

      Izbriši