Večernja beauty rutina - jesen - a little make up obsessed

Večernja beauty rutina - jesen

Nakon što sam vam pokazala jutarnju jesensku rutinu (tekst), u ovom postu ću vam pokazati večernju. Ona zahtijeva više proizvoda iz jednostavnog razloga, a to je da navečer skidam šminku i detaljno čistim lice, pa je potrebno i više pomoći odnosno proizvoda za to.

Prvo ću vas podsjetiti na svoj tip kože - mješovita, s masnijom t zonom, sklona dehidraciji, komedonima, sa seboreičkim dermatitisom i u 30+ kategoriji.


Čišćenje lica je izuzetno važno kako bi se otklonile šminka i nečistoća koja se tijekom dana skuplja na licu.

Prvi korak u čišćenju mi je Uriage micelarna voda za kožu sklonu crvenilu. S njom odstranjujem šminku s očiju, a onda tu blazinicu još malo razmuljam po licu, čisto da skinem barem dio šminke s lica. Super skida šminku s očiju, kao i s ostatka lica, no ja ju ne koristim kao glavni proizvod u te svrhe. Nakon toga koristim Afrodita Clean Phase Soft mlijeko za skidanje šminke. Ovo mlijeko je nježno, a efikasno. Dobro odstranjuje šminku s lica i ne izaziva prištiće niti nikakav drugi nered na licu. Poslije toga ide završni korak u čišćenju lica - čišćenje lica Magnitone Lucid četkom (recenzija) u kombinaciji s Vichy Purete Thermale gelom za čišćenje koji mi se pokazao izvrsnim. Učinkovito odstranjuje nečistoće s lica, a ne isušuje što je mojoj koži koja je sklona dehidraciji jako važno.


Nakon toga slijedi toniziranje. Mnogi preskaču ovaj korak, no on je važan kako bi koža što prije vratila svoj prirodni pH. Trenutno u te svrhe koristim Byphasse tonik s ružinom vodicom (recenzija), no kako je on pri kraju, planiram potrošiti još neke proizvode koji su mi trenutno u kupaonici (i koje volim). To su Melvita Cvjetna vodica damaščanska ruža (recenzija), zatim Melvita Cvjetna vodica cvijet naranče i Melvita izuzetna vodica cvijet naranče. Svi proizvodi dobro rade svoj posao, toniziraju i blago hidratiziraju kožu, a uskoro ću vam i pisati o razlici između izuzetne vodice i cvjetne vodice :)


Nakon što je koža dobro očišćena, hranjivi sastojci iz krema i seruma se bolje upijaju, a kad je kod mene zadnji korak u pitanju, trenutno kombiniram dva proizvoda - Nuxe Nuxellance Detox i Uriage Hyseac 3-regul. Riječ je o dva potpuno različita proizvoda i trenutno ih kombiniram - jednu večer Nuxe, drugu večer Uriage. Nuxe Nuxellance Detox je namijenjen detoksifikaciji kože tokom noći te obećava ujutro svježi izgled, kao da ste spavale 2 sata duže. Meni trenutno kronično nedostaje sna, tako da mi je bio potreban proizvod s kojim ću dobiti barem malo svježine. Lice ujutro djeluje svježe, odmorno, a uz to za sada i dovoljno dobro samostalno hidratizira. Nije mi izazvao nikakav nered na licu i već sada vam mogu reći da smo u velikoj ljubavi ♥

Uriage Hyseac 3-regul radi nešto potpuno drugo. namijenjen je prvenstveno masnoj koži (no funkcionira i na mojoj mješovitoj). Namijenjen je uklanjanju nepravilnosti s lica - prištića, komedona i mitesera, a uz to matira. Moram priznati da mi ovaj dio s matiranjem i nije nešto bitan jer mi je navečer tako svejedno jesam li matirana ili ne, no već sada vam mogu reći da djeluje po pitanju komedona i nepravilnosti, kao i kod flekica, brzo ih izbjeljuje. Počela sam ga koristiti u PMS-u i riješio je moj PMS nered (iako to ne možemo nazvati pravim neredom - riječ je o 2-3 upaljena komedona) brzinski. Čini mi se da bi me mogao isušivati kad temperatura još padne, no onda ću ubaciti hidrataciju preko njega i mislim da će to biti dovoljno (za sada ga koristim samostalno).


Za okoloočno područje trenutno koristim The Emu Oil Well Moisturizing Eye Cream. Riječ je o kremici koja jako dobro hidratizira, nekome s jako suhim područjem bi možda mogla proći i kao dnevna kremica, no ja ju koristim isključivo navečer. Ujutro je okoloočno područje nahranjeno i izgleda svjež(ij)e, neovisno o tome koliko sam spavala. 

Za njegu usana za mene u noćnoj njezi postoji samo jedan proizvod koji priznajem - Nuxe Reve de Miel Balm (recenzija). Unatoč nošenju mat ruževa i centralnom grijanju, zahvaljujući njemu nemam problema s ispucalim usnicama. 

To je moja trenutna večernja rutina kojom sam izuzetno zadovoljna jer mi koža izgleda svježe, zdravo, hidratizirana je i bez nepravilnosti. 

Kako izgleda vaša večernja rutina? Koristimo li neke iste proizvode?

CONVERSATION

5 komentari:

  1. Koristim Byphasse tonik, ali volela bih da probam Melvita proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. koristim byphasse tonik,imam želju da uzmem jednu sebi Magnitone Lucid četku :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Od svega ovog probala sam Afroditu i super mi je :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam probala ništa od ovih proizvoda ali ti sad kad si ih opisala želim sve da probam xD

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam probala ni jedan od ovih proizvoda ali zelja mi je da isprobam Nuxe balzam za usta! :) <3

    OdgovoriIzbriši