Olival Zlatno ulje smilja - a little make up obsessed

Olival Zlatno ulje smilja

Obožavam ulja u njezi kože, bilo da je riječ o koži lica ili tijela i iako imam neke svoje favorite, uvijek volim isprobavati i nove proizvode. Jedan od novijih proizvoda u mojoj preparativnoj kolekciji je Olival Zlatno ulje smilja.*

Smilje je zadnjih godina jedan od najpopularnijih sastojaka u kozmetici zbog toga što djeluje na bore i revitalizira umornu i zrelu kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu. Ne čudi da ga zovu blagom Mediterana i tekućim zlatom iz prirode.


Što kaže proizvođač:

Zlatno ulje smilja za lice namijenjeno je normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži lica. Sedam prirodnih hranjivih ulja ( jojobino, maslinovo, arganovo, nevenovo, ružino, bademovo i ulje sjemenki marelice ) vlaži i dubinski njeguje kožu.Glavna aktivna tvar, eterično ulje smilja, potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Brzo se upija, a nakon nanošenja kože je ugodno glatka i svilenkasta.


Olivalovo Zlatno ulje smilja dolazi u malenom pakiranju, od svega 15 ml, no budite bez brige, tih 15 ml će vam trajati dugo jer za njegu kože ne treba puno ulja, dovoljne su svega 2-3 kapi koje ćete moći precizno dozirati kapaljkom.

Moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i osjetljiva što me ne čini idealnim kandidatom za ovaj proizvod, no ja sam ga svejedno odlučila isprobati jer me jako privlačilo.

Koristim ga navečer, nanosim ga na vlažnu kožu lica, prethodno našpricanu hidrolatom ili tonikom i u prosjeku su mi dovoljne 2 kapi za njegu, no nekad ipak koristim 3 kapi kad osjetim da mi je koža izmučena zbog vanjskih utjecaja (teže šminke, vjetra, a sad je počela i sezona grijanja). nekom tko ima sušu kožu od moje će biti potrebne 3 kapi, možda 4 ako je u pitanju suha i (jako) dehidrirana koža. Poanta nije da vam koža izgleda kao da se spremate na licu ispeći jaje ili pomfrit, već da osjetite da je nahranjena i tu je bitno osluškivati svoju kožu. To znači da ćete možda morati i eksperimentirati dok ne nađete svoju "mjeru", a to ne bi trebao biti problem jer ulje je relativno suho, pa ćete lako osjetiti je li koža hidratizirana jer neće biti zavaravajućeg osjećaja zbog ulja na površini kože. 

Ono što se meni jako svidjelo je to da ga se može koristiti i na okoloočnom području, no to vam preporučam samo ako imate jako suho okoloočno područje (s naglaskom na jako suho), u protivnom biste mogle završiti s milijama.

Ulje se može koristiti i za dnevnu njegu, međutim ja ga nisam isprobavala u te svrhe. Mislim da će tako odgovarati osobama sa suhom kožom dok će za ostale tipove ovo ulje biti bolje u noćnoj njezi. 


A sad malo o djelovanju na moju kožu :)

Iako ovo ulje nije prvenstveno namijenjeno mješovitoj koži, u sastavu ne vidim ništa što bi moglo štetiti mješovitoj koži sklonoj dehidraciji poput moje. 

Neka vas ne zavara naziv Zlatno ulje smilja jer je to zapravo uljna mješavina koja se sastoji od ulja jojobe, arganovog ulja, ulja nevena, maslinovog ulja, bademovog ulja, ružinog ulja, ulja od sjemenki marelice i eteričnog ulja smilja.



Koža je nakon korištenja nahranjena, mekana i elastična, a ujutro se budim svježeg tena neovisno o tome koliko sam (malo) spavala. Izvrsno je jer sam ove godine izbjegla za mene klasičnu dehidraciju koja nastane šokom za kožu kad počne sezona grijanja (i koju obično brzo sredim provjerenim proizvodima), a uz to, ovo ulje mi nije izazvalo baš nikakav nered na licu.

Bora baš i nemam, pa ne mogu reći kako bi djelovalo na njih :)

Jedino što će vam možda biti problematično je miris. Miris smilja ili volite ili ne volite, pa prilikom kupnje vodite računa o tome :)

Sve u svemu, Olival je svojoj liniji od smilja dodao još jedan izvrstan proizvod, a moja sreća je tim veća što je riječ o hrvatskom brandu. Osim ovog ulja, volim i njihovu Regenerativnu kremu s uljem smilja, a i Mlijeko za čišćenje lica s uljem smilja, kao i maska za lice su na mojoj listi favorita. 

Cijena ovog ulja je oko 130 kn za 15 ml (koji će vam trajati dugo), a možete ga kupiti u dm-u, Kozmu i Bipi, pa se može iskombinirati i nekakav popust da ispadne jeftinije. 

Jeste li probale ovo ulje? Imate li iskustva s Olivalovom linijom sa smiljem? Koji su vaši dojmovi?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

12 komentari:

  1. Nisu li maslinovo i bademovo ulje komedogeni na licu? Osim toga, zvuči odlično.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maslinovo ulje nije komedogeno, nego se izbjegava u kozmetici jer se sporo upija dok za badem postoje različiti izvori koji različito tvrde, no meni, koja sam sklona komedonima nije izazvalo nikakav problem (i njega ima u manjoj količini, u drugoj polovici je sastava)

      Izbriši
  2. Nives, još jedan pogodak za nas mešance :) Od kad sam uvela ulja u negu lica koža mi je drastično zahvalnija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš to, ulja su stvarno divna kad se nađu odgovarajuća ♥

      Izbriši
  3. Redovito koristim ulja u njezi kože lica i to na isti način kao i ti. Imala sam ovo ulje, ali ga se ipak nisam usudila koristiti na lice (zbog njegovih sastojaka). Zato mi je bilo odlično u njezi tijela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam što ti se u sastojcima nije svidjelo, šteta, meni je grehota ovo ulje koristiti tako :D

      Izbriši
  4. Ja sam ga tek počela koristiti, ali isto kao noćnu negu jer bi mi za dan bilo previše. Za sada mi se sviđa, vidjet ćemo kroz 2, 3 tjedna :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepo opisano,upravo ga i ja takvim doživljavam.I koristim samo kao noćni tretman već dva mjeseca,naizmjenično sa kremom,svaku drugu večer.

    OdgovoriIzbriši