Alba Botanica Pineapple Enzyme Hawaiian Facial Cleanser - a little make up obsessed

Alba Botanica Pineapple Enzyme Hawaiian Facial Cleanser

Konačno je došla na red recenzija jedne fenomenalne umivalice koja je do sada bila nepravedno bila zanemarivana na mom blogu, no pošto sam ju potrošila i pokazala vam to u zadnjem empties postu, krajnje je vrijeme za recenziju. Odmah u startu ću se ispričati što nema slike teksture - bila sam uvjerena da imam tu fotku i prevarila se, a kako sam potrošila proizvod, ne mogu je više uslikati, no potrudit ću se opisati vam ju :)


Moja koža je mješovita, sklona komedonima i dehidraciji, pa zbog te sklonosti dehidraciji dosta teško nalazim odgovarajuće umivalice jer me mnoge od njih isušuju. čim sam ju potrošila do kraja, jasno vam je da ova umivalica nije jedna od tih isušujućih, no više o tome u nastavku :D

Alba Botanica pineapple enzyme hawaiian facial cleanser dolazi u plastičnoj ambalaži u količini od 237 ml. Količina vas ne treba čuditi jer je riječ o američkom brandu koji proizvode pakira prema američkom sustavu mjera, a ne prema SI sustavu. Proizvod je na pumpicu, pa jednom kad ju odvrnete (i kad onako iskoči), više ju ne možete vratiti što proizvod ne čini prijateljskim za putovanja. Sama pumpica funkcionira izvrsno i nisam imala problema od prvog, pa do zadnjeg korištenja. 

Proizvod obećava revitaliziranu, blistavu, svježu, umirenu i izbalansiranu kožu te definiranje proširenih pora kao i lagano izbjeljivanje ožiljaka zahvaljujući enzimima ananasa, a namijenjen je uklanjanju nečistoća i šminke.

Miris proizvoda je blag, osjeti se mrvica ananasa, no toliko malo, da čak ni meni ne smeta (imam traume iz djetinjstva vezane uz ananas, pa ne volim ni njegov miris). 


Tekstura gela (čiju sliku nemam) je srednje gusta, a u dodiru s vodom se dobro pjeni.

Gel sam najčešće koristila navečer, kao korak u čišćenju šminke. Prvo bih šminku odstranila micelarnom vodom (ili ponekad mlijekom), a idući korak mi je bilo korištenje ovog gela. Prvo sam ga koristila ručno, a kasnije sam ga nanosila na Magnitone i tako koristila.  Par puta sam probala skinuti šminku samo s njim (s izuzetkom okoloočnog područja na kojem ga nisam koristila) i djelovanje je bilo raznovrsno ovisno o šminki koju sam imala na licu. Lakši make up (BB kreme ili lakše pudere) je skidao bez problema, dok je s Estee Lauder Double Wear puderom ipak izgubio bitku - no nisam još našla proizvod koji bi sam uspio skinuti taj puder, tako da mu to ni ne zamjeram.

Kao što sam već napisala, proizvođač obećava osvježenu i blistavu kožu, sa suženim porama i izbijeljenim ožiljcima. Kako sam proizvod koristila u kombinaciji s drugim proizvodima koji obećavaju takve rezultate, ne mogu reći koliki je bio njegov utjecaj, no da je koža stvarno bila takva od kombinacije proizvoda koje sam koristila, je :)

Ono čime je mene najviše oduševio (osim uklanjanja šminke) je to što me nije nimalo isušivao, a stvarno je malo takvih gelova. 

Osim toga, nije mi priredio nikakve iritacije ili nerede na licu u obliku komedona ili prištića.


Sastav je 100% vegetarijanski, proizvod nije testiran na životinjama i ne sadrži umjetna bojla, sintetske mirise, parabene, ftalate, Sodium Lauryl/Laureth Sulfat niti Sodium Myreth Sulfat.

Nažalost, Alba Botanica proizvodi se više neće moći kupiti u Hrvatskoj (jer su u startu nabili poprilično visoke cijene), no proizvod je moguće naručiti na iHerb stranici. Puna cijena ovog proizvoda kod nas je bila oko 100 kn, a ja sam svoj primjerak kupila u dm-u kad je bio snižen po cijeni od 50 kn, pa virnite, možda ga i ima još u vašem dm-u, znam da sam ja u potrazi za ovim gelom po našim dm-ovima.

Sve u svemu, ovo je izvrstan gel koji me nije nimalo isušivao, koji je dobro odstranjivao šminku, te ostavljao kožu glatkom i sjajnom, a pore čistima.

Jeste li isprobale ovaj gel? Koji su vaši dojmovi? Koja je vaša najdraža umivalica?

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Imam ga i ja i slažem se s tobom, super je, ne može samostalno skinuti jaču šminku, no to je i očekivano :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobro izgleda, a pakovanje mi je totalno simpaticno, mada nema ga u Dm-u u Nisu tako da cu morati da sacekam ako ikada bude stigao.

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam ovaj gel i kremu za lice doma, ali još nisu došli na red za isprobavanje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni ništa što sam ikad probala ne skine šminku s lica kao ovo čudo. Skine apsolutno sve, oduševio me :D

    OdgovoriIzbriši
  5. svakako ga još potrazim ako u potpunosti nije uklonjen s polica

    OdgovoriIzbriši