KIKO Longlasting Stick Eyeshadow - nijanse 28 i 34 - a little make up obsessed

KIKO Longlasting Stick Eyeshadow - nijanse 28 i 34

Tema ovog posta će biti KIKO Longlasting Stick Eyeshadow - olovke/sjenila u nijansama 28 i 34.

Sjenila olovke su već nekoliko godina hit (Rimmel Scandal Eyes su već duže vrijeme jako popularne), imaju ih i HE brandovi (i Lancome je ove godine lansirao svoju verziju), a svog konja za trku ima i KIKO. 

Sjenila u olovci mi oduvijek izgledaju praktično i kao nešto što je idealno za neki brzinski look odnosno za osvježavanje kapaka u jutra kad mi se ne da šminkati (čitaj: kad pomaknem alarm za još 5-10 minuta), pa sam iz tog razloga naručila nijanse 28 i 34 koje su mi se učinile idealne za lagano osvježavanje kapaka.


Olovke dolaze u (za KIKO) karakterističnom crnom pakiranju, na odvrtanje su, pakiranje funkcionira bez greške i sadrži 1,64 grama proizvoda. Dolaze u 32 nijanse, a ja sam odlučila prvo isprobati nudaste nijanse jer upravo njih najviše nosim.


Ova sjenila su hvaljena najviše zbog velikog izbora boja, pigmentacije i navode da su izuzetno trajne. Slažem li se i ja s tim? Pročitajte u nastavku :)

Olovke sjenila su stvarno izuzetno praktična, međutim moram priznati da ja ipak nisam tako oduševljena kao ostali. 

Nakon što nanesete sjenilo na kapak, morate jako, ali stvarno JAKO brzo raditi s njim jer se brzo suši. Obično ga nanesem na pomični dio kapka, a zatim samo malo izblendam preko pregiba. To se treba jako brzo odraditi jer inače nećete uspjeti izblendati sjenilo. Taj dio mi se činio jako obećavajućim jer sam mislila kad se jednom tako zacementiraju, stajat će bez da mrdnu cijeli dan. Nažalost, nije tako. Moji kapci jesu malo masniji, no ništa ekstremno. Probala sam ih nanositi i s bazom i bez nje, međutim neovisno o tome nisam bila tako oduševljena. Naime, u oba slučaja bi mi se već nakon 3-4 sata sjenilo nakupljalo u kapku (baza bi to produljila za možda sat-dva, što i nije neka razlika). 


Što se tiče pigmentacije, stvarno su savršena - na slici ispod možete vidjeti swatch napravljen iz jednog poteza, bez baze. 

Da nema tog nakupljanja u pregibu kapaka, rekla bih da su stvarno izvrsna, no ovako me ipak nisu toliko oduševila, možda i zato jer sam stvarno očekivala puno zbog svih pohvala na njihov račun :/


Možda sam odabrala krive nijanse, pa ću idući put prije kupnje istražiti koje su najhvaljenije nijanse i dati im još jednu priliku - ponajviše zbog pigmentacije koja me oborila s nogu.

Cijena ovih sjenila-olovki je 6,90€, možete ih naručiti preko KIKO stranice ili ih kupiti na nekom od putovanja Europom (najbliže nama ih ima u Italiji i Austriji).

Jeste li vi isprobale ove ili neke druge olovke-sjenila? Koji su vaši dojmovi?

CONVERSATION

20 komentari:

  1. Nijanse prelijepe... steta!!! :((((

    OdgovoriIzbriši
  2. Meh... :/ this too I'll pass :D
    Srećan rođendanko i ovde :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala njihove inačice, a izgleda ni ne budem! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni stvarno nisu ništa posebno, barem ne ove nijanse tako da za sada ne kužim hype :/

      Izbriši
  4. meni su odlicni, ali ja ih ne nosim same, uvijek imam bazu ispod i sjenilo iznad njih i to je moj cjelodnevni cement :)

    OdgovoriIzbriši
  5. iskreno, ovu bežastu mat imam i sama, i potpisujem 99% svega što si napisala, ali zato ostale tamnije nijanse koje posjedujem uopće ne odgovaraju tvom opisu! :D Pusti sad masne kapke (imam ih i ja), ta čudesa na mojem waterlineu stoje i 2 sata! Hej! Znaš ti što je to! Revolucija! (inače sve isplačem u roku par minuta). Tako da, definitivno daj šansu nekoj tamnijoj nijansi, ako nisi skroz izgubila volju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Više neću naručivati, ne da mi se tlačiti s time za ovakav efekt, ali ako se baš nađem u KIKO dućanu, probat ću s još kojom nijansom :)

      Izbriši
  6. Roskasta nijansa mi je baš lijepa dok me ova druga podsjeća na korektor. Šteta što se niste složili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na kapku je i ova druga nijansa lijepa, ali eto, nakupljaju mi se u pregibima kapaka :(

      Izbriši
  7. Kod mene isti potupak kao i kod Talishe - ucementiram ih preko praškastim sjenilom koje "pokupi" eventualni višak masnoće/vlažnosti i onda trajuuuuu..... :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas steta, a nijanse su prelepe kao i pigmentacija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepe su nijanse, ali kvalitet.... Roza nijansa stvarno lici na Maybelline CT rozikastu kremastu senku koja je super postojana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ta MNY nijansa mi je isto jedan od to go proizvoda, ali olovka mi se činila još jednostavnija za korištenje. Ali ništa od toga nažalost :/

      Izbriši
  10. Ja sam odmah znala da to na meni neće stajati bez fiksiranja, a ni na drugima ih se ne usudim koristiti tako. Ja stavim bazu pa Kiko sjenilo u sticku i nakon toga neko od normalnih sjenila i ovi Kikači odlično pojačaju pigmentaciju ostalim sjenilima. A u waterlineu mi traju cijeli dan kao i Sjajolikoj. Tako da meni su super, ali ne kao brzinsko ne-da-mi-se-šminkati rješenje, treba tu ipak dodatnih slojeva :D

    OdgovoriIzbriši