Alpstories Hidrolat rimske kamilice - a little make up obsessed

Alpstories Hidrolat rimske kamilice

Volim hidrolate i godinama ih koristim, no donedavno nisam nikad koristila hidrolat rimske kamilice iako sam znala za njegovo izvrsno djelovanje na kožu, no to se prije nekoliko mjeseci promijenilo uz Alpstories Hidrolat rimske kamilice.*

Idemo malo ponoviti što su zapravo hidrolati i čemu služe.

"Hidrolati ili destilirane vodice produkt su destilacije i mogu se smatrati kao pravi dio ekstrakta biljnog materijala iz kojeg su dobiveni. Oni mogu biti i nusprodukt destilacije hlapljivih ulja , kao primjerice vodica kamilice i lavande ili destilacije biljnog materijala koji ne sadrži hlapljiva ulja." (izvor)


 Alpstories Hidrolat rimske kamilice dolazi u plastičnoj bočici, s izvrsnim raspršivačem u količini od 250 ml. 
Moja zamjerka ide na to što je bočica prozirna jer se preporuča da se hidrolati čuvaju u tamnim bocama.

Nikad do sada nisam koristila hidrolat rimske kamilice, pa ga ne mogu usporediti s drugim proizvodima te vrste, no u nastavku posta ćete moći pročitati moje dojmove o ovom proizvodu.


Za razliku od hidrolata damaščanske ruže, koji mi miriše savršeno, ovdje sam se susrela s mirisom koji za moj nos i nije najugodniji. Osjeti se svakako onaj klasičan miris kamilice koji, vjerujem, svi znamo, no ipak ima neku meni ne toliko ugodnu notu, no spremna sam to zanemariti zbog efekta na kožu. 

Naime, hidrolat rimske kamilice je jako blag, a ono što me oduševljava jest to da umirujuće djeluje na kožu. Smiruje osipe, crvenilo i nadraženost kože.

Pošto je moja koža osjetljiva, zna reagirati na svašta i upravo u takvim situacijama posežem za ovim hidrolatom. Odmah bi mi smirio kožu. Osim za takve izvanredne situacije, koristim ga redovito i nakon depilacije, bez greške mi smiri kožu. 

Ovaj hidrolat je postao jedan od SOS proizvoda u mojoj kupaonici. Ne koristim ga na svakodnevnoj bazi (umjesto tonika), međutim kad zagusti, pomaže bez greške, bilo da je riječ o njezi nakon sunčanja, osipu, reakciji na koži ili nakon depilacije. S time se slaže i ostatak moje obitelji koja ga je isto koristila u raznim situacijama i svima je djelovao umirujuće na kožu.


Osim u ove svrhe, hidrolat rimske kamlice se može koristiti i kod njege novorođenčadi zbog svojih umirujućih svojstava (kod osipa), a može se koristiti i za njegu bradavica nadraženih od dojenja. 

Koristi se kao oblog u slučajevima prenadraženosti, crvenila, upala i umora očiju i izvrstan je za njegu osjetljive kože sklone alergijama, kod rosacee, ekcema, psorijaze, akni, opekotina i crvenila. 

Sve u svemu, ovaj hidrolat mi se pokazao kao izvrstan SOS proizvod i ima moje preporuke. Jedina zamjerka koju imam je prozirna ambalaža, no zbog toga ga držim u ormariću, na tamnom mjestu.

Cijena proizvoda je 59 kn za 250 ml proizvoda.

Sastav:
100% organska cvjetna voda rimske kamilice

Koristite li hidrolate? Imate li vi neke preporuke?


*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

6 komentari:

  1. Nikad nisam koristila ovakve proizvode, ali deluju mi odlicno posebno nakon citanja tvojih utisaka. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna stvarcica! :) Meni u slicne namene koristi Logona Rose tonik, prskam ga ako se pojavi neko crvenilo, a takodje i nakon depilacije ukoliko je doslo do iritacija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glavno da smo našle neku pomoć za takve situacije :D

      Izbriši
  3. Načisto sam nesklona hidrolatima, a kako mi koža s godinama postaje sve osetljivija možda je vreme da to promenim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam zašto? Isprobaj, vjerujem da ćeš naći nešto što će ti se svidjeti:)

      Izbriši