SPF & Summer In The City - a little make up obsessed

SPF & Summer In The City

Mislim da nije potrebno pisati koliko je važno koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom, no znam da mnogi izbjegavaju takve proizvode u svakodnevnoj uporabi (čitaj: kad nisu na plaži) jer se boje da će biti masnjikavi, da će se odjeća lijepiti za njih ili da će im se lice sjajiti, a pore čepiti. U ovom postu sam vam odlučila predstaviti dva proizvoda koji će te isprike učiniti nevažećima.


Kako imam mješovitu kožu lica, s masnijom T zonom, volim za lice proizvode koji imaju onaj dry touch efekt, tako da sam se jako razveselila kad mi je došla Eucerin Sun Gel-krema* (inače obožavam njihovu gel kremu za tijelo - recenziju možete pročitati OVDJE). 
Riječ je o proizvodu uz kojeg se uistinu ne mastim, nije mi izazvao nikakav nered na licu (nekomedogena je) niti mi je isušio kožu. Ukoliko imate mješovitu do masnu kožu i izbjegavate kreme sa SPF po gradu jer ne volite sjaj na licu, bojite se isušivanja ili prištića, mislim da je ova krema dobar razlog da taj strah nestane. Uskoro pripremam detaljnu recenziju gdje će biti napisan i sastav i puno više dojmova, no ovo su ukratko moji dojmovi i ova gel-krema od srca ima moje preporuke.

Kad je tijelo u pitanju, moram priznati da sam i ja znala zabušavati i ne namazati tijelo po gradu, no došao mi je La Roche-Posay Anthelios XL Invisible Mist* i odlučila sam ga isprobati po gradu jer mi se učinio praktičnim. I nisam pogriješila. Ova nevidljiva maglica je izuzetno lagana, prilikom nanošenja vas fino i rahladi i ono jako važno, brzo se suši i ne ostavlja tragove na koži. Meni je idealna za posao - našpricam se ujutro prije odlaska, nosim ju sa sobom i opet obnovim zaštitu prije odlaska s posla, a sve u izuzetno kratkom vremenu i bez bojazni da će mi se odjeća lijepiti po meni. Blagog je mirisa koji brzo ispari, tako da se neće "tući" s parfemom ukoliko ga nosite. 

Nadam se da su vam ove kratke preporuke bile korisne, mislila sam tu i tamo ubaciti tako neki kraći post s preporukama i kratkim dojmovima, pa mi javite što mislite o tome :)

Štitite li se vi po gradu ili samo na plaži? Imate vi neke preporuke?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

8 komentari:

  1. Htjela bih ih probati, jer si me baš zainteresirala s ovim postom. :) Ali ja nažalost nemam naviku hodati po gradu s nekom ljepljivom kremom na sebi, ali eto, čim mi se ukaže prilika kupujem ovo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja ne volim hodati ljepljiva po gradu, baš to je i bio razlog za ovaj post :)

      Izbriši
  2. Iskreno se štitim samo kada se sunčam, ali u moju obranu - izbjegavam sunce tako da zapravo većinu vremena nisam izložena UV zrakama :) inače sam isto uvijek u potrazi za nemasnim fluidima za lice i zasad mi je okej Balein (iako je on ipak nešto bogatiji) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja sam skužila da me sunce ulovi i od posla do doma, baš imam trag od rukava na rukama :/
      Taj Balein fluid je dosta hvaljen, no moram priznati da ga nisam isprobala :)

      Izbriši
  3. Oba su izbor za mene. Nadam se da su još u tijeku popusti da nešto jeftinije prođem...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svako toliko su neki popusti, tako da se nadam da ćeš ih uloviti na nekom sniženju :)

      Izbriši
  4. Eucerin proizvode za zastitu od sunca obozavam, prosle godine sam pocela da ih koristim i odlicni su. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Kad nisam na plaži SPF nanosima samo na lice, vrat i dekolte, dok druge dijelove tijela zanemarujem. Ovaj LRP sprej sam već gledala i mislim da ću si ga uzeti upravo zbog jednostavnog nanošenja :D

    OdgovoriIzbriši