Dr. Hauschka dezodorans Kadulja metvica - a little make up obsessed

Dr. Hauschka dezodorans Kadulja metvica

Iako nisam od osoba koje koriste isključivo prirodnu kozmetiku, uvijek mi je drago pronaći neki proizvod iz tog ranga koji mi odgovara, a kad su dezodoransi u pitanju, ta potraga je posebno teška. Prvo ću naglasiti razliku između antiperspiransa i dezodoransa. Dok je antiperspiransima funkcija spriječiti znojenje, dezodoransi nemaju tu funkciju već im je cilj samo spriječiti neugodne mirise sprječavajući razvoj bakterija u području pazuha. 

Osobno pijem jako puno tekućine, pa u skladu s tim ne mogu reći da se ne znojim, tako da je moj odabir za svakodnevne situacije ipak antiperspirans jer mi i nije neka fora hodati s flekama ispod pazuha, dok za dane bez stresa (kad sam kod kuće) ili za treninge ipak biram zdraviju varijantu, dezodorans.

Aluminij klorohidrat je kontroverzan sastojak, pa iako mu nije 100% (neovisnim istraživanjima) potvrđena štetnost, ako mogu, izbjeći ću ga. 

Dr. Hauschka je nedavno lansirao nove dezodoranse za koje kažu da ograničavaju razvoj bakterija u području pazuha, ali istovremeno ne sprječavaju znojenje. Za razliku od brojnih drugih dezodoransa koji se mogu pronaći na tržištu, Dr. Hauschka dezodoransi potpuno su prirodni i ne sadrže nikakve spojeve aluminija koji stežu lojne žlijezde.

Dr. Hauschka dezodoransi dolaze u dva mirisa, ruža (slabija zaštita) i kadulja metvica kojeg sam i sama testirala.

Iz Dr. Hauschke kažu da je Dr. Hauschka dezodorans Kadulja metvica* u potpunosti napravljen bez ulja i ugodne je gel teksture. Sadrži pripravke dobivene iz dva prirodna borca protiv bakterija i neugodnih mirisa – kadulje i hamamelisa odnosno vještičje lijeske. Svježi miris metvice i kadulje ostavljaju dojam dugotrajne svježine što u potpunosti odgovara muškarcima, ali i svima onima koji su fizički veoma aktivni i često se znoje.

Sam dezodorans dolazi u jednostavnoj, staklenoj roll-on bočici čiji dizajn je i inače karakterističan za Dr. Hauschku, u količini od 50 ml i po cijeni od 88,15 kn


Kao što sam napisala, dezodorans sam isprobavala u kućnim uvjetima i za treninge, kad nisam očekivala da se neću znojiti već kad sam jednostavno htjela spriječiti neugodne mirise. 

Sam miris dezodoransa je unisex i mogu ga koristiti i muškarci i žene, kadulja i metvica se osjete u podjednakoj mjeri što ga čini poprilično osvježavajućim.

Kad sam pročitala da je gel teksture, očekivala sam neku teksturu koja se momentalno upija, no ipak je potrebno pričekati koju minutu da se dezodorans osuši na koži. Sam dezodorans ne ostavlja mrlje na odjeći što mi je iznimno bitno posebno iz razloga jer je moj odabir najčešće crna odjeća na kojoj se posebno vide takvi tragovi. 


Što se tiče djelovanja, stvarno radi to što obećava, uz ovaj dezodorans nisam bila smrdljivko čak ni nakon velikih fizičkih napora. Znojenje naravno nije billo spriječeno, ali nije bio prisutan neugodan miris znoja. Uz to, moram naglasiti da su moji pazusi inače osjetljivi, međutim ovaj dezodorans mi nije izazvao ni svrbež niti iritaciju neke druge vrste.

Ukoliko tražite prirodan dezodorans koji će vas osigurati od štetnih mirisa, svakako obratite pažnju na ovaj, meni je najbolji od svih prirodnih dezodoransa koje sam do sada probala.

Imate li vi neke preporuke za prirodni dezodorans? Jeste li isprobale možda ovaj proizvod?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Isto kao i ti, bez obzira što nema konačnih dokaza o štetnosti aluminijuma u dezodoransima, izbegavam ga ako mogu. Trenutno koristim Neutro Roberts Derma 0, on mi odgovara, od nekih drugih dezodoranasa bez aluminijuma sam imala iritacije. Neutro Roberts mi sasvim odgovara, koristim ga preko godinu dana :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Desetak godina sam koristila Fa, sad koristim Neutro Roberts i baš sam zadovoljna. Inače ne gledam koji su sastojci u takvim proizvodima. Ovaj zvuči baš zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja prvenstveno gledam da je efikasan, ali kao što sam i napisala, zavisi i o svrsi :)
      Nekad su mi potrebni antiperspiransi, no kad sam kod kuće ili na treningu, tada pustim pazuhe da dišu :)

      Izbriši
  3. Zvuči zanimljivo, probaću ga nekom prilikom :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja se znojim dosta i još imam jak miris pa bi mi ovaj dezić trebao odgovarati

    OdgovoriIzbriši