MAC Lightscapade - a little make up obsessed

MAC Lightscapade

MAC Lightscapade je proizvod kojeg želim doslovno godinama, dva puta se pojavljivao u limitiranim kolekcijama i oba puta ga nisam kupila iz raznih razloga, a prošle godine je konačno uvršten u stalnu postavu i shvatila sam to kao znak da treba biti moj, no nisam ga odmah nabavljala jer mi se nije dalo zezati s online naručivanjem (točnije s potencijalnim plaćanjem carine), a kako sam znala da nam MAC relativno brzo dolazi, odlučila sam da to bude prvi proizvod koji ću kupiti u zagrebačkom MAC-u. I tako bi :D

Naravno, bilo je tu još peripetija - taman u trenutku dolaska je bila aktualna LE kolekcija u kojoj je bio i Lightscapade, ali se unutar te kolekcije rasprodao, a ovaj iz redovne linije nisu još uvezli. Malo je reći da sam bila razočarana, no ipak mi je srce došlo na mjesto kad mi je PR-ica potvrdila da će ga uvesti i tako sam, neko vrijeme nakon otvaranja MAC-a u Zagrebu i ja došla do svog primjerka.

MAC MSF-ovi su predivna kategorija proizvoda, s nešto mineralnih pigmenata i svi odreda divno sjaje. Osim Lightscapade-a, imam i Petticoat kojeg trenutno nažalost nema u prodaji, no nadam se da će ga repromote-ati jer je riječ o uistinu divnom proizvodu za kojeg uvijek kad ga nosim dobivam komplimente i upite što mi je to na obrazima.

No da se vratim na temu Lightscapade-a. Dolazi u standardnoj crno-prozirnoj MAC ambalaži, s magnetnim zatvaranjem. Moram priznati da je meni draža ona stara ambalaža, ali polako se navikavam i na ovu. 


Ovaj highlighter je idealan za sve Snjeguljice jer je poprlično svjetao, dok je za podton poprilično nezahvalno govoriti jer nijedan Lightscapade nije 100% isti - ove "vene" koje vidite na proizvodu su različite na svakom proizvodu, pa je moguće da će na nekom biti više plavkastih tonova koji su prikladniji hladnom podtonu dok moj ima idealan omjer svih tonova što ga čini pogodnim za svaki podton kože. 

Trajnost na licu mu je fenomenalna, traje doslovno "od jutra do sutra" (isprobano). 


Teksutra mu je nešto više praškasta od meni drugog najdražeg highlightera (the Balm Mary-Lou Manizer), no to ne čudi zbog minerala u sastavu. Ne bih rekla da mu je to mana niti da ćete zbog toga završiti s highlihgterom na krivim mjestima, nego to naglašavam kako biste prilikom nanošenja ipak odabrale mekši kist.

Svjetlucajuće čestice koje sadrži su diskretne, ali daju divan sjaj, što ga čini idealnim za svakodnevno/cjelodnevno nanošenje, s njim ni ujutro nećete izgledati poput disko kugle. 


Na slici ispod možete vidjeti usporedbu moja omiljena dva highlightera: gore desno je the Balm Mary-Lou Manizer dok je ispod njega MAC Lightscapade. Kao što možete vidjeti, Lightscapade je hladniji i svjetliji od Mary Lou. 


Cijena MAC Lightscapade je 242 kn (i nešto sitno lipa) što smatram dobrom cijenom za vrijednost koju dobijete - naime, tih 10 grama proizvoda je skoro pa nepotrošivo! 

Jeste li isprobale MAC Lightscapade? Koji su vaši dojmovi i kako vam se sviđa?

P.S. Naknadno ću ubaciti slike na licu :)
P.P.S. Recenziju the Balm Mary-Lou Manizer highligtera možete pročitati OVDJE, a usporedbu the Balm Mary-Lou Manizer highlightera s NARS Albatrossom možete vidjeti OVDJE

CONVERSATION

15 komentari:

  1. Izgleda super! Ovako na prvu jako nosivo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, stvarno je nosiv, neovisno o dobu dana ili prigodi :)

      Izbriši
  2. Cekam fotografiju na licu, ovako mi izgleda odlicno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na licu izgleda još bolje :)
      Čim uhvatim vremena (i svjetlosti), ubacujem sliku :)

      Izbriši
  3. Naravno da ga nemam, nemam još uvijek ništa od MAC proizvoda.
    Predivan je...jednostavno-predivan!

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam ga jer je prikladan mojoj svijetloj puti, jedino bih voljela da je pigmentiran kao npr. Mary Lou, s obzirom da Mary na meni zna povući na narančasto to bi bilo savršeno :D Mislila sam da će mi trajati cijelu vječnost, a evo u godinu dana sam mu ipak dotakla dno, morati ću kupovati novi uskoro :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dotakla si mu dno? :o
      Ozbiljno?! :o :)
      Mislim da će meni to biti nemoguća misija :)
      Meni se sviđa što nije pigmentiran kao Mary-Lou jer s njim ne mogu onda pretjerati ni danju :)

      Izbriši
  5. imam ga, kupila sam ga čim se otvorio MAC, zgrabila zadnji koji su imali :) i obožavam ga, predivan je, slažem se za ovo da se može nositi preko dana, a i nadograditi do jačeg highlighta, i predivan je uživo i na slikama :) ovo mi je zasad najskuplji makeup proizvod, ali zaista mogu reći da se isplati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ti si znači jedna od tih koja mi ga je uzela ispred nosa :))))
      Drago mi je da su i tvoji dojmovi pozitivni i slažem se sa svakom riječi :)
      I sstvarno se isplati ta kupnja :)

      Izbriši
  6. A koristimo ga i ja i sestra, a pošto nije jako pigmentiran, a mi volimo jaču pigmentaciju onda drobimo po njemu haha :D samo se u sredini onako nazire dno :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako je lijep *-*
    Sviđa mi se što nije prepigmentiran jer mi je to idealno za dane kada se žurim pa nemam vremena misliti o tome jesam li pretjerala s highlighterom. Jednom kada odem u Zg bacit ću pogleda na njega ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivan je :) Ja imam mary lou, ali sad definitivno želim i ovaj :D

    OdgovoriIzbriši