Drogerijske baze za lice - usporedna recenzija - a little make up obsessed

Drogerijske baze za lice - usporedna recenzija

U ovom postu sam se odlučila pozabaviti drogerijskim bazama za lice i usporediti tri različite drogerijske baze koje sam imala priliku probati. Riječ je o L'Oreal Revitalift Magic Blur*, Balea Teint Perfektion* i Garnier 5 sec Blur bazi. 


Sve tri baze obećavaju sličnu stvar, a to je produženo trajanje make up-a, zaglađivanje pora i bora, a Balea i Garnier obećavaju i matiranu kožu. Što stvarno rade - pročitajte u nastavku.

Baze ili primeri se koriste tako da ju nanosite nakon svoje dnevne kreme, a prije ostatka šminke (pudera/BB kreme).


Garnier 5 Sec Blur baza dolazi u pravoj girly, svjetlo rozoj ambalaži u količini od 30 ml i po cijeni od 80 kn.

Sama baza je svjetlo roze boje (skoro pa bijele) koja nikako ne utječe na vaš ten već na njemu djeluje transparentno.


Iz Garniera obećavaju popunjavanje bora i pora, "bluranje" nepravilnosti i reguliranje sjaja. 
Bore nemam pa što se njih tiče, ne mogu nešto puno reći, no lijepo popunjava pore, nepravilnosti su manje vidljive, no po pitanju reguliranja sjaja nisam vidjela neki učinak (moja koža je mješovita, s masnijom T zonom i sklona ekscesima). 

Zahvaljujući tim efektima, lice uistinu djeluje "zblurano", koža djeluje glađa, puder lijepo sjeda na kožu, a uz to, šminka dulje traje na licu uz ovaj proizvod. 

Iako je sastav pretrpan silikonima, koji kod nekih osoba znaju izazvati ekscese, ja nisam imala nikakvih problema - ova baza mi nije izazvala nijedan komedon ili prištić. 


L'Oreal Revitalift Magic Blur* obećava slične stvari kao i Garnier Blur: "djeluje kao zaglađujući omotač koji popunjava neravnine na površini kože i na taj način briše vidljivost bora, sitnih borica i pora. Trenutačno zaglađuje kožu i čini je mekom poput svile." Rekla bih da je ovo poprilično točan opis, silikonski primeri uistinu kao da čine omotač na koži i popunjavaju pore i (vjerujem) sitne bore.

Što se tiče mojih dojmova - ovaj primer uistinu lijepo popunjava pore, kao i njegov prethodnik, puder lijepo sjeda na lice i šminka dulje traje, no s ovim primerom se moja T zona zasjaji ipak nešto prije nego s Garnierom.

Što se tiče prištića i komedona - nije mi ih uzrokovala.


Ambalaža je oblikom identična kao Garnierova (ipak je riječ o brandovima koji su pod L'Oreal grupacijom), razlikuju se samo u boji, dok je kod Garniera ambalaža blijedo-roza, L'Orealova je crvena.

Razlika je i u cijeni - i to ne baš mala, dok Garnier košta 80 kn, L'Oreal je 110 kn.


Balea Teint Perfektion matirajuća krema* je proizvod koji je deklariran kao matirajuća krema, međutim nikako se ne bih složila s tim opisom, a dovoljno je vidjeti i sastav da biste se i vi uvjerili u to :)
Ovdje je riječ o silikonskoj bazi, kao i kod prethodna dva proizvoda. 

Što se tiče efekta, ova baza zagladi pore nešto lošije od prethodne dvije baze, a isto tako, ukoliko imate suše dijelove lica, naglasit će ih, pa bih rekla da je najbolja za mješovitu do masnu kožu uz napomenu da mene nije matirala, već samo produžila trajanje šminke na licu. 


Proizvod dolazi u lijepoj ljubičastoj ambalaži (inače sva tri proizvoda dolaze još i u kutijicama), u količini od 30 ml i po cijeni od 40 kn.

Kao i prethodna dva proizvoda, ni ova baza mi nije napravila nered na licu.


Na slici ispod možete vidjeti teksture sve tri baze - s lijeva na desno su Garnier, L'Oreal i Balea. Garnier i L'Oreal su "siraste" teksture, dok je Balea više gelaste teksture. Sa sve tri je efekt naizgled isti - zaglađena, baršunasta koža. za to je naravno zaslužan silikon u sastavu. 


Sad kad sam o svakoj bazi napisala neke informacije i svoje dojmove, red bi bio i da napišem koja me se od ovih baza najviše dojmila.

Sve tri su se pokazale solidne po pitanju popunjavanja pora, no Balea je tu bila ipak nešto lošija od Garniera i L'oreala. Po pitanju produžavanja šminke bih rekla da sam dobila podjednako trajan efekt, kao i po pitanju matiranja (tu su se sve tri pokazale slabašnima). 

Gledajući efekt, svakako bih prvo izbacila Baleinu bazu jer je efekt s njom najslabiji i koža mora biti u poprilično dobrom stanju - dakle nema suših dijelova jer odmah sve to skupa izgleda loše. Tako da uzalud joj najniža cijena kad mi je efektom najlošija.

L'oreal i Garnier su efektom puno sličniji, no ipak ima jedna razlika, a to je koliko dugo koža ostane matirana. Iako se nijedna od ovih baza nije iskazala po tom pitanju, ipak s Garnierom koža ostane dulje mat, a i cijena je svakako plus, tako da je između ove tri drogerijske baze moj apsolutni favorit Garnier 5 Sec Blur.

Jeste li isprobale koju od ovih baza? Koji su vaši dojmovi? Koristite li baze za lice i koji su vaši favoriti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)

CONVERSATION

24 komentari:

  1. Jeeej jedino sam Garnier i probala i nju i koristim pa mi je drago i da je najbolja :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imala sam Garnier i Balea bazu, bila sam zadovoljna sa obe, tj, obe su mi bile savrsene :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Trošim treću tubu Garnierove i zadovoljna sam, ove druge dvije nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam isprobala još nijednu jer me strah silikona u bazama :/ Bojim se da mi koža ne izbaci prištiće sad konačno kada sam uspjela malo očistiti ten :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako izbjegavaš silikone, da, onda svakako nisu za tebe :)
      Meni srećom nisu izazvale nered :)

      Izbriši
  5. Probala sam samo Blur i ne odgovara mi, na mojoj suhoj koži se nekako neobično mrvila :O Danas sam uzela Loreal ovu novu pa ćemo vidjeti kakva je, nisam mogla izdržati pa sam ju maaaalkoc stavila na puder i izgleda okej :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e ta nova me jako zanima :)
      A ove tri definitivn nisu za suhu kožu

      Izbriši
  6. ne znam zašto, ali nikada prije pudera ne nanosim bazu za lice. Nekako mi se čini da bi mi lice onda bilo "prenatrpano" proizvodima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve je to do osobnih preferencija :)
      Ne stavlja ih ni moja mama, pa se oduševila kad sam joj stavila Loreal Revita Lift kako je ublažila linije koje dolaze s godinama

      Izbriši
  7. E super, izgleda da će mi balea odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja vjerujem u moć dobro nahranjene kože, ali kada želim baš da mi i šminka duže traje i da imam neki dodatni "sjaj" iznutra, koristim Illamasqua Satin Primer i kunem se u njega. Meni matiranje ne igra neku ulogu, štoviše, bježim od mat izgleda na koži lica. Složila bih se da je od ove tri baze Garnier možda i najbolji. Htjela bih da kod nas ima više izbora u tom drogerijskom rangu, nekad baš patim za Amerikom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, u USA je izbor baš velik, mi smo, barem što se drogerija tiče, poprilično ograničeni :(

      Izbriši
  9. Odličan post draga i baš mi je drago što je riječ o usporednoj recenziji :) Nisam probala jedino L'oreal bazu i mislim da ni neću. Mene su Balea i Garnier solidno matirale, ali ja imam masnu kožu pa mi bilo kakvo matranje dobro dođe :D Blaea baza mi je bila lakša na licu od Garnier, ali mi je Garnier bolje popunio pore od Balee. Te dvije baze su mi tu negdje po kvaliteti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema potrebe da ju onda ni isprobavaš, stvarno :)
      Da, imaju i Balea i Garnier svojih pluseva i minusa, no Garnier mi je nekako dao bolji ukupni dojam :)

      Izbriši
  10. Odlična recenzije, sviđa mi se usporedba proizvoda :). Nisam probala navedene baze, koristila sam samo Artdeco bazu i bila mi je okej, ništa specijalno, nisam je ponovno kupila. Garnierova baza zvuči stvarno dobro, a i ambalaža mi je baš slatka :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnierova je stvarno solidna, nije vrh vrhova, ali ja to ni ne očekujem od drogerijske baze, ali omjer vrijednosti novca i dobivenog je jako dobar :)
      I slažem se za ambalažu :)

      Izbriši
  11. Imam samo Baleinu.Ispocetka sam htjela Garnierovu ali cjena je prevagnula. :D Ne mogu puno komentirati jer je nemam s cime usporediti ali meni djeluje ok.Koza bude glatka i puder ljepse sjedne nego inace.Matiranje mi i ne treba jer imam suhu kozu,ja bi radije neki glowy/dewy efekt ali dobro. :D E,sad da li je izazvala neki nered na licu ne znam,jer mi je i inace lice u neredu nazalost.Ali eto,sve u svemu-moze proci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si ti zadovoljna :)
      I ok je, posebno za te novce, slažemo se :)

      Izbriši
  12. Uvek sam zainteresovana za ovakve proizvode, a samim tim i postove o njima :) Nisam probala nijednu od ove tri baze, mislim da Lorealove ninema kod nas, ali Garnier deluje sasvim pristojno, matiranje sam prestala da očekujem od drogerijskih baza ionako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uz takvo razmišljanje i bez prevelikih očekivanja, Garnier je super :)

      Izbriši