Weleda citrus gel za tuširanje - a little make up obsessed

Weleda citrus gel za tuširanje

Ukoliko me redovito pratite, znate da ne volim pisati negativne recenzije iz razloga što više volim svoje vrijeme i energiju potrošiti na proizvode koji su mi se svidjeli i koje bih preporučila i drugima, da proizvode koji su me ostavili ravnodušnom obično potrpam u jedan post svako toliko, no tu i tamo me neki proizvod toliko razočara da naprosto zaslužuje da se ostavi o njemu negativan trag na Internetu u obliku samostalnog posta. 


U ovom postu vam pišem o jednom takvom proizvodu, a riječ je o Weleda Citrus gelu za tuširanje.

Što kažu u ovom gelu:

"Svjež miris eteričnih ulja limuna i naranče djeluje osvježavajući, te daruju energiju i poseban doživljaj tuširanja. Blagi tenzidi šećera nježno odstranjuju nečistoće kože, dok ulje sezama - bogato nezasićenim masnim kiselinama - sprječava njeno isušivanje.

PH-pogodno za kožu.

Dermatološki testiran proizvod.

Bez konzervansa, umjetnih bojila i mirisa, te sintetskih dodataka."

Zvuči izvrsno, zar ne? U nastavku pročitajte moje mišljenje o tome :)


Gel dolazi pakiran u tubicu od 200 ml, koja je čvrsta i praktična i po cijeni od cca. 70 kn (+/-).

Uistinu divno miriše po citrusima i taj miris je posebno ugodan ujutro ili nakon napornog dana da vas "digne iz mrtvih" ukoliko imate još nekih obaveza za odraditi.

Kremaste je teksture koja je puno obećavala. Međutim, ostalo je samo na obećanjima. Naime, zbog alkohola u sastavu, ovaj gel me isušivao kao nijedan drugi do sada. Pošto je alkohol ovdje umjesto konzervansa, dolazim do zaključka da ću radije koristiti proizvode koji sadrže konzervanse (ako me redovito pratite, znate da nisam purist po pitanju sastava) nego koji sadrže alkohol umjesto njih.

Nikad me nijedan gel nije toliko isušio, toliko da je moja koža žudila za mazalicom i prije nego što sam se do kraja obrisala i izašla iz kade. Ok, moja koža tijela jest suha, ali nikad s nijednim gelom nisam imala takvu brzu reakciju.


INCI: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citral*. *natural constituents of the essential oils


Sve u svemu, osim mirisa koji je uistinu dizao iz mrtvih, nemam apsolutno nikakvih pohvala za ovaj gel i ukoliko imate suhu ili isušivanju sklonu kožu, preporučam vam da ga preskočite.

Jeste li vi isprobale Weleda gelove za tuširanje? Koji su vaši dojmovi? Imate li preporuku za neki drugi njihov proizvod (jer ih ne želim odmah odbaciti zbog jednog lošeg proizvoda)?

 *PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)

CONVERSATION

16 komentari:

  1. šteta :( skoro sam ga kupila. odbila me cijena i sad mi je jako drago što nisam. hvala na recenziji!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro da nisi, stvarno ne vrijedi tih novaca :/
      Zaravo ne vrijedi nikakvih novaca :/

      Izbriši
  2. Horor gelovi, uvijek se iznenadim kad ih neko hvali, mada moguće da hvale jer je riječ o PR uzorku gdje god sam čitala njihovu recenziju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja se nadam da nije zbog toga nego da jednostavno možda nekome i odgovaraju :)

      Izbriši
  3. Nisam isprobala taj gel za tuširanje i vjerojatno ni ne bih upravo zbog alkohola na viskome mjestu u sastavu. Međutim, njihov Everon balzam za usne me oduševio jer je jedini balzam za usne koji sam isprobala, a da ostavlja mat trag, stoga mi je idealna podloga za olovke za usne i mat ruževe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za balzam sam čula same pohvale, morat ću ga uzeti jednom prilikom :)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. da, šteta, a zapravo mi je možda i najgori gel za tuširanje IKAD :/

      Izbriši
  5. Baš šteta, ja sam imala tester upravo ovog gela i bio mi je ok, nisam imala reakcije, ali mi je koža tijela normalna.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će da je do toga, moja je suha i ovo čudo ju je samo još više isušilo :/

      Izbriši
  6. A ja ga mislila kupiti! Hvala ti na upozorenj!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikad nisam koristila njihove gelove za tuširanje. A s obzirom na cijenu čovjek bi pomislio da će biti odlični

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam potrošila 2 uzorka od ovog cirusa i jedno veliko pakiranje od nara i nisam imala nikakvih problema iako imam suhu kožu. Nisam ga više kupila naravno zbog cijene. Ono s čime sam ja bila jako razočarana je njihov šampon i regenerator za suhu kosu. Katastrofa su. Tjeme me je užasno svrbjelo i nisam se mogla počešljati jer regenerator nije radio svoj posao. Ja ne bi to ni nazvala regeneratorom. Uzalud bačen novac. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme ovo zvuči baš loše :/
      Dakle i šampone i regeneratore križam s liste za probu :)

      A gelovi - ajde, drago mi je da nemaju svi sa suhom kožom tako loše iskustvo :)
      Mene je ovaj citrus isušio odmah od prvog tuširanja, a davala sam mu još ne znam ni sama koliko šansi, ali ne, preloš mi je bio :(

      Izbriši