Prirodna kozmetika - preporuke - a little make up obsessed

Prirodna kozmetika - preporuke

Sigurno znate za ovomjesečnu dm akciju - članovi Svijeta prednosti u dm prodavonicama će moći za 50 beauty active bodova otisnuti kupon s kojim ostvaruju 30% popusta na sve proizvode prirodne kozmetike te na poklon dobivaju i torbu alverde. Na popustu su proizvodi slijedećih brandova: Nikel, Weleda, Lavare, Ulola, Olival, alba Botanica, Herbalux, Adria Spa, Biobaza, Marilou BIO, PTO Ćurin i EOPG Francetić.

Povodom te akcije, od dm-a sam dobila paket pun raznoraznih divota iz njihovog asortimana prirodne kozmetike. Neke proizvode sam već prije isprobala, neke tek sad, pa vam donosim svoje preporuke na temelju dojmova stečenih u 20-ak dana ovog mjeseca u slučaju da vam treba preporuka kako iskoristiti ovaj popust.

Nažalost, imam samo jednu kožu, pa nisam mogla isprobati sve proizvode kako bih vam dala svoje dojmove o njima, pa se nadam da ćete ipak u ovom postu naći odgovore na barem neka od svojih pitanja vezanih uz proizvode.



Ukoliko tražite dobar prirodan šampon i regenerator, svakako obratite pažnju na Alba Botanica proizvode. Ja sam isprobala Alba Botanica Hawaiian Shampoo So Smooth Gardenia i regenerator iz iste linije. Proizvodi ne sadrže sulfate, pa su idealni za osobe s osjetljivim vlasištem (posebno za moju kategoriju, seboreični dermatitis), no ukoliko izbjegavate silikone, obratite pažnju na regenerator - iako piše da ne sadrži "heavy silicones", sadrži amodimethicone (silikon). Ne znam jel tu bilo bitno to "heavy" i koji su "heavy" silikoni, ali ovo svakako jest silikon. Nalazi se u sredini sastava, no vjerujem da će osobe koje paze na to svakako proučiti sastav :)

Uz to što su ovi proizvodi dobri za vlasište, kosa stvarno lijepo izgleda s njima, nije kao metla (kakva zna biti nakon nekih proizvoda bez silikona), nego je glatka, mekana i sjajna. 
Puna cijena im je 89,90 kn u dm-u i po toj cijeni se više isplati kupovati ih na iHerb, no sad, s 30% popusta se više isplati kupiti kod nas jer nema ni poštarine ni mogućnosti carinjenja. 



Što se tiče proizvoda za tijelo, svakako preporučam meni jednu od najdražih mazalica, Biobaza Harmony Bademovo mlijeko za tijelo čiju ste recenziju mogli pročitati u ovom postu. Puna cijena mlijeka je 90 kn. 

Nevenova mast je proizvod koji bih preporučila za svaku kućnu ljekarnu jer je idealan za suhu kožu, oštećenu kožu, kao i za opekline. Ovdje je riječ o Nevenovoj masti EOPG-a Francetić iz Kloštar Ivanića.

Adria Spa Antistress ulje za masažu stvarno radi ono što piše na njemu - povoljno utječe na smanjenje nakupljenog stresa. Kako mi je u zadnje vrijeme ritam života poprilično lud i stresan, mali rituali poput mazanja ovim uljem (djeluje i bez masaže :D) me stvarno opuštaju. Za to su zaslužni i opuštajući mirisi eteričnih ulja mente, limuna i lavande. Njihovo anticelulitno ulje koje sam također dobila nisam još probala, pa će dojmovi o njemu ići nekom drugom prigodom.


Marilou BIO gelovi za tuširanje s agrumima i zelenim čajem su stvoreni za pravu malu aromaterapiju pod tušem :) Ugodni, no blagi mirisi i ne isušujući gelovi. Sviđaju mi se, jedino bih voljela da miris traje duže. Ukoliko tražite gel nakon kojeg ćete mirisati po njemu, ove preskočite. No ukoliko tražite neisušujuće gelove dobrog sastava, obratite pažnju na njih :)

Ulola Lavanda & ružmarin & maslinovo ulje piling za tijelo je proizvod koji sam i prije kupovala. Riječ je o jako dobrom uljnom pilingu, na bazi soli, tako da ukoliko izbjegavate slane pilinge, ovaj ćete preskočiti, no nimalo ne isušuje unatoč soli u sastavu zahvaljujući uljima u sastavu. Jedini savjet - nemojte ga koristiti odmah nakon depilacije :) Puna cijena mu je 62,90 kn.




Što se tiče lica, tu sam dobila stvarno dosta proizvoda, no kako sam trenutno našla rutinu koja mi odgovara i kako trenutno isprobavam neke proizvode, uvela sam u njegu samo dva noviteta. Riječ je o Nikel ulju divlje ruže koje je namijenjeno suhoj koži. Zapravo nije riječ o čistom ulju divlje ruže nego mješavini avokada, jojobe, pšeničnih klica, vitamina E i divlje ruže. Iako je riječ o ulju namijenjenom suhoj koži i iako je potencijalno komedogeno, kako mi je koža u jednom momentu bila isušena, odlučila sam ga probati i oduševila se. Lice mi je već nakon dva korištenja bilo vidljivo nahranjeno i bez ljuskica koje su mi se pojavile. Fino mi je nahranilo kožu i nije izazvalo nikakav nered na licu. Preporuka naravno ide prvenstveno osobama sa suhom kožom. Iako moja koža nije suha i sklona je komedonima, meni ih ovaj proizvod nije uzrokovao, no ne bih se usudila preporučiti ga i drugima koji su skloni takvim neredima na licu.

Alba Botanica Hawaiian eye gel je još jedan proizvod Alba Botanice koji mi se svidio. Nisam inače ljubiteljica okoloočnih gelova, no ovaj solidno nahrani okoloočno područje i izvrsna je podloga za korektor. Noću ipak više volim bogatije kreme, no kao dnevna njega mi se jako sviđa. Bit će dobar svima koji nemaju problema sa suhoćom okoloočnog područja. Super stvar je da dolazi u količini od 30 ml što je duplo veće od klasičnog pakiranja okoloočnih krema. U dm-u mu je cijena 144,90 kn bez popusta, pa je trenutno, s popustom cijena približno ista kao na iHerb, no inače se više isplati uzeti ga tamo. 


Proizvodi kojih nema tu, a koje bih vam još svakako preporučila su Olivalovo mlijeko za čišćenje lica i tonik iz linije sa smiljem. Nažalost, nisu dobili recenziju kod mene na blogu, ne napisala sam par redaka o njima u postu o najboljim proizvodima iz drogerija

Od proizvoda koje sam isprobala, a koje vam ne bih preporučila su Weleda gel za tuširanje i dezodorans s citrusima. Uistinu su predivnog mirisa, gel instant razbuđuje, ali i isušuje zbog alkohola u sastavu, a dezodorans sam odmah proslijedila osobi koja se znoji manje od mene i koja inače nema nikakvih problema sa znojenjem i dezić joj nije bio zadovoljavajuć - usmrdila se s njim (što joj se dogodi s rijetko kojim proizvodom). 

Imate li vi koju preporuku? Što kupiti na ovom popustu?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

10 komentari:

  1. Sampon i regenerator :)

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Čitala sam tvoju recenziju o bademovom mlijeku za tijelo, i definitivno ga moram kupiti. Koža mi je u posljednje vrijeme suha, pa se nadam da će mi to mlijeko pomoći. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. alverde maslac za tijelo je pao :)
    u principu, imam na zalihama dosta toga, pa se nisam raspištoljila.
    alba botanica mi je ok brand, ali isto, nisu svi proizvodi jednako dobri.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam prirodnu kozmetiku! Moram nabaviti ovo Biobaza bademovo nakon što si ga nahvalila na sva usta :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš sam pravi sucker na prirodnu kozmetiku :) Ulola piling za tijelo mi skroz izgleda primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ova alba botanica nažalost nema toliko prirodne sastojke iako ima naziv "natural", a to je nažalost najčešće tako kod takvih proizvoda. Marilou sam probala njegu za kožu i bila mi je grozna, koža suha i iziritirana :( ali biobazino "mlijeko" ću rado probati :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Toliko proizvoda, a kod nas od ovog nema ništa :D Adria spa ima neke proizvode za tuširanje, ali nisam sigurna za ulje. Uglavnom, samo da bacim ovu jednu žalopojku i odoh :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Za Nikel ulje za cula dosta dobrih preporuka, a sad tek vidim da spada u prirodnu kozmetiku te sam sada jos vise zainteresovana :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj popust u DM mi je odličan i lijepo sam ga iskoristila :) Najugodnije me iznenadio Biobaza Harmony gel za tuširanje koji mi je prava uživancija, a Nikelovi serumi za okoloočno područje i proširene pore su nešto u što vrijedi uložiti :D

    OdgovoriIzbriši