La Roche-Posay fiziološka micelarna otopina - a little make up obsessed

La Roche-Posay fiziološka micelarna otopina

Volim micelarne otopine, smatram ih izuzetno praktičnim i multifunkcionalnim proizvodom. Koristim ih godinama, isprobala sam razne micelarne, naravno i našla neke svoje favorite, no donedavno nisam isprobala LRP micelarnu. Zašto? Ne znam. Bila sam uvjerena da mi neće biti baš nešto. Ne znam jesam li svojedobno počitala neku lošu recenziju ili sam samo "zabrijala", ali eto, bilo je tako. Čak i kad sam dobila ovaj primjerak micelarne, jaaaako dugo sam ju izbjegavala, no kad sam potrošila sve ostale zalihe, stigla je i ona na red. Nakon potrošene cijele bočice od 200 ml, vrijeme je za moje dojmove. 



Počet ću prvo s opisom moje kože - mješovita, izrazito sklona dehidraciji, sklona komedonima, osjetljiva i sa seboreičnim dermatitisom. Pun pogodak, zar ne? :)
No dobro, našla sam proizvode koji mi odgovaraju, pa ne kukam :)

Što očekujem od micelarne? Da mi dobro skine šminku, da mi ne isušuje lice niti izazove ikakav nered na licu. 

Prije sam micelarnu koristila kao glavni proizvod za skidanje šminke, danas mi je on samo nadopuna drugim proizvodima (nekom mlijeku, gelu ili što već trenutno koristim), jedino ga na očima koristim kao glavnog skidača. Za potrebe testiranja proizvoda sam skidala i kompletnu šminku s njim da bih vam znala prenijeti kako se pokazao po tom pitanju, no nisam to radila na svakodnevnoj bazi. 

Uz to, ujutro se samo umijem, no ne perem cijelo lice nekim gelom ili pjenom kako bih odstranila višak masnoće ili višak kreme, za to mi također služi micelarna. Koji je razlog tome? Pa jednostavan je, zagrebačka voda je jako tvrda i dodatno isušuje moju, dehidraciji sklonu, kožu, pa se trudim ne isušivati ju dodatno i još u kombinaciji s nekim proizvodom koji bi me mogao isušivati. Tu se ova micelarna pokazala kao pun pogodak, efikasno odstrani višak masnoće, a opet, blaga je za moju kožu i ne isušuje ju. 



Sad ću se vratiti na skidanje šminke - i tu se ova micelarna pokazala izvrsnom. Bez problema skida okoloočni make up - moram pri tome napomenuti da ja ne trljam okoloočno područje, a to ne preporučam ni vama, nego prislonim blazinicu na kapak, ostavim ju tako minutu-dvije, da fino otopi sav make up, te nakon toga samo pobrišem ostatak. Ova micelarna topi sve što se tiče toga, uključujući sjenila, maskaru i voodootporne gel linere.

Što se tiče skidanja pudera/rumenila i ostale šminke s lica, i tu se pokazala izvrsnom, uz ne previše potrošenog proizvoda ćete uspješno skinuti svu nanešenu šminku (testirano i s Estee Lauder Double Wear puderom kojeg možemo smatrati sinonimom za trajni puder).

I još jedna bitna stavka - nema okus (za razliku od meni isto izvrsne Bioderme Sensibio), pa nećete imati problema ni prilikom skidanja ruža s usana.

Sve u svemu, ova micelarna je zadovoljila sve kriterije koje za mene micelarna treba zadovoljiti - dobro mi skida šminku, ne isušuje me niti mi je izazvala nikakav nered na licu (bilo u obliku prištića bilo u obliku iritacija).

Postoje dvije veličine pakiranja, ona od 200 ml i ona od 400 ml. Obje krasi ista ambalaža, jednostavna prozirna bočica s čvrstim poklopcem koji će izdržati i putovanje. 

Cijena pakiranja od 200 ml je oko 80 kn, dok je cijena pakiranja od 400 ml 106 kn. Još je trenutno akcija u ljekarnama pa dobijete LRP Fiziološku micelarnu od 400 ml 1+1 gratis. 

Meni se ova micelarna toliko svidjela da sam obnovila zalihe i iskoristila ovu akciju + još je bio popust u Farmaciji 30% na LRP, pa sam 800 ml platila 75 kn što je stvarno izvrstan deal ♥

Sastav:

AQUA/WATER, HEXYLENE GLYCOL, POLOXAMER 184, GLYCERIN, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, DIHYDROCHOLETH-30, SODIUM CHLORIDE, SODIUM DIGLYCOLATE, SODIUM GLYCOLATE, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, PARFUM/FRAGRANCE

Što se tiče trajanja, nemam osjećaj da se brže troši od Bioderme, a mislim da se troši sporije od Vichy micelarne. 

Pošto sam isprobala uistinu puno raznih micelarnih, kad bih napravila top 3, tu bi bile upravo Bioderma Sensibio (recenzija), Vichy Purete Thermale i La Roche-Posay fiziološka micelarna. I ne bih se mogla odlučiti za točan redoslijed jer su mi sve tri izvrsne.

Iako sam isprobavala i razne drogerijske, nisam se našla s njima, no kao meni najbolju od njih bih izdvojila Garnierovu (jedino Mixa micelarnu nisam probala, a ona je dosta hvaljena).

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovom micelarnom i žao mi je što ju nisam i prije isprobala, a koliko mi se sviđa dovoljno govori to da sam kupila još 800 ml :)

Jeste li isprobale LRP micelarnu? Koristite li ih i koja je vaš favorit?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

P.S. Ovdje možete vidjeti stari post s usporedbom nekih micelarnih otopina :)

CONVERSATION

7 komentari:

  1. Ne znam koja je to spika sa stavljanjem na ignore listu LRP micelarne?! To kažem iz razloga što je i ja nisam nikada kupila, niti uopće posegnula za njom. Izgleda da ću to morati promijeniti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde dobro da nisam jedina luda, a stvarno ne znam koji je bio razlog tom ignoriranju :/

      Izbriši
  2. Micelarne koristim uz neku umivalicu i to mi dobro funkcionira, samo što ja prvo skinem make up micelarnom, umijem se i onda stavim tonik te mi se ta rutina pokazala najboljom za moju kožu :D LRP micelarnu nisam koristila, ali ozbiljno ću ju uzeti u obzir nakon što potrošim svoju Uriage :D

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja sam nekoć koristila micelarnu primarno za skidanje šminke, a sada mi služi samo kao provjera ili skidanje sebuma ujutro. Nisam koristila ovu, za sada su mi najbolje Biodermina i Lorealova, ali moram probati i Garnier jer je hvale. LRP kao brend volim pa bih mogla i nju probati.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam uvijek koristila prvenstveno vlažne maramice pa zatim sapun za lice, jednom sam imala tonik Vichy ali nije mi se sviđao, pa sam uglavnom odana sapunu od lavande :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična je! Kupila sam je nekidan i to jer sam vidjela u tvom postu da je akcija 1+1 gratis. Gledala sam u te dvije bočice ko u neko čudo i nisam mogla vjerovat kako me ispalo jeftino. Obozavam kupovati na na akcijama i kad je nesto skuplje i kad je jeftino. xd Inace Bioderma Sebium je je moja prva micelarna, ali obje rade svoj posao dobro. Nisam ni pomisljala na kupnju neke drogerijske micelarne. Radije pričekam akciju u ljekarnama pa uzmem. pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  6. Koristim micelarne svakodnevno, isprobala sam mnoge, kako drogerijske tako i apotekarske no ova nikad nije došla na red iz nekog razloga. Trenutno koristim Biopha, a u zalihama imam još dvije tako da se bojim da ni neće još neko vrijeme. Premda me sad ova akcija jako mami da uzmem i isprobam :D.

    OdgovoriIzbriši