Proizvodi koji su me ostavili ravnodušnom #02 - a little make up obsessed

Proizvodi koji su me ostavili ravnodušnom #02

Prošlog mjeseca sam objavila prvi post ovog tipa, pa kako je feedback bio jako dobar, stiže i novi :)
Ovog puta su u igri dva proizvoda za kosu i jedan za lice.



Kod proizvoda za kosu sam jako zahtjevna i imam visoka očekivanja i standarde koje određeni proizvod mora zadovoljiti. Netko će reći "ali to je samo kosa". E pa meni to nije "samo kosa". Ok, reći ću i ja da je to "samo kosa" kad je u igri promjena frizure, bilo da je riječ o šišanju ili farbanju, ali kad je riječ o proizvodima za njegu/pranje kose, TO nije "samo" kosa. Od proizvoda za kosu očekujem da radi ono što obećava, a kako imam i seboreični dermatitis na vlasištu, tražim proizvode koji ga neće iritirati.
Naravno, zahtjevna sam i kod proizvoda za lice, no tu je puno faktora koji ovise i o samom tipu proizvoda, pa ih neću sve ni nabrajati, nego ću konačno završiti uvod i prebaciti se na konkretne proizvode :)


  • Natura Siberica šampon za hidrataciju i volumen (400 ml 59,65 kn) - iako mi ne treba volumen (da vam odmah kažem - ni ne daje ga), volim hidratizirati svoju kosu, pa sam odlučila isprobati ovaj šampon. O tome koliko me se dojmio dovoljno govori to da se već skoro godinu dana povlači po mojoj kupaonici. Iako ne mogu reći ništa loše o efektu koji ostavlja na kosu, jednostavno me ostavio ravnodušnom. Super je što ne iritira seboreično vlasište, meni se čak i sviđa njegov biljni miris, ali tekstura baš i ne. Nekako je "želatinasta" i jednostavno ne uživam dok perem kosu i nemam osjećaj da ću ju dobro oprati s takvom teksturom šampona. Da se razumijemo, šampon zapravo dobro opere kosu i kosa čak ima i lijep sjaj, no jednostavno zbog te teksture nemam lijep osjećaj dok perem kosu, a to mi je uistinu potrebno jer ako nešto ne volim raditi, ne volim prati kosu (naravno to ne znači da hodam svijetom masne kose nego mi je jednostavno potrebno nešto više da bih uživala. Ok, ne uživala, nego uopće odradila tu radnju bez kukanja i cviljenja kako moram ići prati kosu). Teksturu nažalost nisam mogla prenijeti slikom, pa ju nisam ni ubacila u post, to bi mogla jedino valjda videom dočarati. Šampon je inače dostupan u Bio&bio

  • Vichy Dercos Neogenic šampon za kosu* (200 ml oko 100 kn) - šampon namijenjen ili rijetkoj kosi ili prilikom ispadanja kose. Obećaje djelovanje na 5 parametara gušćeg vlasišta: volumen, jačinu, čvrstoću, građu vlasi i gustoću. Moja kosa nije rijetka, no naravno, sezonski pojačano ispada, ali to nije ništa zabrinjavajuće. U te svrhe inače koristim Subrina Recept šampon protiv ispadanja kose (recenzija) kojeg jako volim i za kojeg vidim da uistinu nešto radi. S ovim Vichyjem nisam imala te sreće. Jednostavno nisam vidjela nikakav efekt na kosi, nije smanjio ispadanje kose niti radio išta od onog što iz Vichyja kažu da ovaj šampon radi. Nije me totalno razočarao samo zato jer mi nije izazvao iritaciju vlasišta i kosa je bila jako sjajna nakon korištenja, ali isto tako, nije radio ono što obećava. Šampon je dostupan u svim (boljim) ljekarnama

  • Queen Helene Mint Julep mask (227 grama 3,90$) je jako hvaljen proizvod na iHerb stranici (gdje ga možete i kupiti). Obećava isušiti upaljene prištiće, ukloniti mitesere i stisnuti pore. Što zapravo radi? Pa malo stisne pore (trenutno), no nije da isušuje upaljene prištiće ili da je napravila neki veći pomak po pitanju mitesera. Uz to, kad ju nanosim, imam osjećaj da nanosim pastu za zube na lice, što zbog mintastog mirisa, što zbog teksture. Naravno, znala sam o kojem je mirisu riječ prije kupnje, pa to što se to meni ne sviđa baš i ne mogu uzeti kao minus. Dobre strane su cijena i to što mi nije izazvala nikakav nered na licu. Sada se može kupiti i manje pakiranje za probu koje je još jeftinije, dok su većem pakiranju promijenili ambalažu i moram reći da mi se ova nova više sviđa. Što se tiče iHerba, moj favorit i dalje ostaje mlijeko za čišćenje lica Earth Science čiju ste recenziju mogli pročitati ovdje i koje ću sigurno opet nekad kupiti, dok kupovinu ove maske neću ponoviti jer nije radila sve što obećaje. 

Jeste li isprobale koji od ovih proizvoda? Koje je vaše mišljenje? Što je vas u zadnje vrijeme ostavilo potpuno ravnodušnom?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

28 komentari:

  1. Meni je super ova Mint Julep maska za lice :D.. Imam masnu i osjetljivu kožu, fino me sredi, isuši mi malo upaljene prištiće :). Zadovoljna sam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam očekivala više na temelju hvalospjeva koje sam pročitala... No drago mi je da ima zadovoljnih :D

      Izbriši
  2. Isprobala sam NS šampon protiv peruti i u prvih je par navrata bio solidan, ali već nakon nekoliko pranja prestao je pomagati po pitanju svrbeža tjemena. I po mojoj se kupaonici povlačio sigurno pola godine, a na kraju sam ga iskoristila kao tekući sapun. Šteta, baš sam htjela da mi se svidi :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle ja sam još s ovim dobro prošla jer mi je čak i pomagao kod smirivanja vlasišta :)

      Izbriši
  3. Potpisujem apsolutno sve dojamove za NS šampon za volumen. I mene je ostavio ravnodušnom :D Bolji mi je NS neutralni šampon i ima ljepšu teksturu.
    Što me još ostavilo ravnodušnom u zadnje vrijeme... pa evo NS vitamniski gel za tuširanje :D Očekivala sam puno više, ali na kraju ispade gel vulgaris koji čak malo i isušuje. Baš je meh proizvod. Ajd bar bočica lijepo izgleda i ima pumpicu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako ikad odlučim opet eksperimentirati s NS, onda će to biti kupnja tog šampona :) gel onda isto preskačem :/

      Izbriši
  4. To ti je stvar sa prirodnim šamponima - oni se jednostavno ne pjene kao konvencionalni. Općenito je teško naći dobar šampon, ako je to jedini poblem, ne bih ga bacila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije problem u pjenjenju, nego u samoj teksturi, prije nego ga nanesem na kosu. Nekako je "ljigava" :/ I nije on za baciti, samo ga nikad više neću kupiti :)

      Izbriši
    2. To je onda druga stvar, takav šampon još nisam imala :S naravno, potraga za šamponom ide dalje :)

      Izbriši
    3. ima drugih dobrih šampona, ali šteta, nadala sam se da će ovaj biti jedan od tih :(

      Izbriši
  5. Slažem se za Queen Helene masku, i meni je bila meh.. Nije grozna ali zbog takvog hypa sam očekivala mnogo više. Još uvijek mi treba dodatni proizvod da mi uništi prištiće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, očekivala sam više zbog hypea koji se stvorio oko nje, ali eto, nije zadovoljila očekivanja :/

      Izbriši
  6. Nisam isprobala proizvode, mada Natura Siberica šampon već dugo gledam u dućanu.
    Mene razočarao Organix šampon i regenerator

    OdgovoriIzbriši
  7. Ništa ja od ovoga nisam probala, a čini mi se da sada niti neću iako mi je maska bila zanimljiva. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ma malo koja bi rekla da je to "samo kosa", kosa je ženama obično jedno od najvažnijih pitanja na svetu :D Lepo je čuti da ima još neko ko cvili kad mora da pere kosu, obično čitam kako je to ženama ritual u kome uživaju i osećam se kao najgora lenština, ali ja beskrajno mrzim da perem kosu. Vichy Neogenic je meni prijao, ali me isto nije baš oduševio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma mislila sam u smislu proizvoda za njegu, znam da većina cvili kad je šišanje u pitanu (a ja potpuno obratno :D )
      Meni je pranje kose stvarno najmrži ritual i drago mi je da sam našla istomišljenicu :D
      Upravo tako, Neogenic je ok, ali ništa wow :)

      Izbriši
  9. također maska ništa posebno, mene čak zna i peckat koža dok ju nanosim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj dobro, ja srećom nisam imala takvih problema :D

      Izbriši
  10. I meni je ovaj Vichy sampon bio meh. Bas sam razmisljala jucer hocu ga staviti u post sa fail proizvodima i na kraju odlucila da nije fail, samo je onak...ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, ne mogu reći da je fail, ali da je nešto super, nije. Jednostavno je prolazan/ok

      Izbriši
  11. Šteta što ovaj Vichy šampon ne valja jer uvijek tražim preporuke za baš ovakav tip šampona :/

    OdgovoriIzbriši
  12. Vichy šampon sam htjela nakon nekih recenzija, ali kako je vrijeme odmicalo nekako sam se ohladila i više me ne mami. Čudno mi je da sve to daje samo jedan šampon jer mi je teško naći dobar šampon, a kamoli odličan. Mint maska mi je na WL iherba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi ništa propustila što nisi kupila šampon :)
      A maska... po meni ništa ne propuštaš jer ju još nemaš :)

      Izbriši
  13. Iskopala sam ovu grupnu recenziju, kako bih pročitala tvoje utiske o Natura Siberica šamponu. Moram priznati da sam prema prirodnim SLS free šamponima mnogo tolerantnija, ali sam se slatko nasmejala a propo "kukanja i cviljenja" kada je reč o ritualu pranja kose :D I meni treba taj mali, kakav bilo, "push" da se nakanim i otpočnem celu tu sesiju. Obično je to lep miris.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima nas kojima treba taj mali "push" :D
      i miris je jedini koji je zaslužan što sam šampon potrošila do kraja, inače me se stvarno nije ništa posebno dojmio, zbog te teksture najviše :/

      Izbriši