Balea uljni fluid za čišćenje lica - a little make up obsessed

Balea uljni fluid za čišćenje lica

Uljne emulzije za skidanje šminke su već godinama popularne, a u najnovijem Balea postavu se našao uljni fluid za čišćenje lica za kojeg su očita inspiracija bila upravo uljne emulzije. 
Balea uljni fluid za čišćenje lica dolazi u tubici od meke plastike, zgodnog dizajna i ugodnih boja, u količini od 100 ml i po cijeni od 25 kuna.


Ja sam proizvod namijenila za skidanje šminke (a ne za npr. jutarnje čišćenje lica), tako da ću vam sukladno tome dati dojmove.

Moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i raznoraznim ekscesima u obliku iritacije i komedona - čisto da se znate orijentirati.

Na deklaraciji piše da je riječ o blagoj formuli s uljem kamelije za sve tipove kože te da je bez mirisa. 
Na deklaraciji krivo piše da se proizvod nanosi na vlažnu kožu, dobro umasira, nakon toga zapjeni s još malo vode, te na kraju ispire s toplom vodom. Naime, uljni proizvodi emulzificiraju u vodi (proizvod postaje onako mliječno bijel i periv je s kože) tako da je greška nanositi ga na vlažnu kožu jer odmah po nanošenju emulzificira što znači da baš i nećete uspjeti skinuti s njim šminku ili druge nečistoće.

Proizvod sam nanosila na (suho) lice, umasiravala bih ga otprilike minutu, te nakon toga dodala malo vode, još malo masirala lice te zatim isprala. Ono što se nekima neće svidjeti jest to da ostavlja masni film na koži, međutim on nestaje nakon što lice obrišete ručnikom. Još ako (kao ja) nakon toga prelazite licem blazinicom natopljenom micelarnom vodom, nema šanse da vam ostane išta od tog masnog osjećaja na licu. 


Što se tiče skidanja šminke, ovaj fluid mi se pokazao solidnim. Izvrsno skida pudere i BB kreme s izuzetkom Estee Lauder Double Wear (u nastavku EL DW) pudera koji je ipak malo preveliki zalogaj za ovaj proizvod (no njega s nijednim uljnim proizvodom nisam uspjela skinuti do kraja). Po pitanju skidanja okoloočne šminke nisam pretjerano oduševljena. Istina, probala sam njime skinuti šminku samo jednom jer ni inače ne preferiram takve proizvode za okoloočno područje jer ne volim trljati i rastezati tanku i osjetljivu kožu oko očiju tako da tu ostajem pri micelarnama ili dvofaznim odstranjivačima. I sjenilo i tuš i maskara su bili efikasno skinuti, no malo crnila (ostatak maskare) mi se vuklo po obrazu dok ga nisam skinula micelarnom. Dobra stvar je da mi nije iritirao oči niti je ostavio "zamućen pogled" kakav se zna dogoditi s ovakvim proizvodima. 

Nakon korištenja bih svaki put prošla još licem blazinicom da skinem eventualne ostatke šminke, no ovaj fluid je (s već spomenutim izuzetkom - EL DW) posao odradio dobro. 

Kad su u pitanju iritacije ili nered na licu (komedoni, akne i slično), nije mi izazvao nikakve probleme. 

Sve u svemu, ukoliko ćete ovaj proizvod koristiti za skidanje šminke (osim za okoloočno područje), zadovoljiti će vaše potrebe, ali ukoliko biste ga koristile i za skidanje šminke oko očiju, vrlo vjerojatno će vas izluditi.

Meni se ovo pokazao kao solidan proizvod - nije me ni razočarao, no nije ni postao moj HG, ali je korektno odradio svoju funkciju, tako da ću ga vrlo vjerojatno nekad opet kupiti, vjerojatno još ove zime kad biram sredstva za skidanje šminke koja me pouzdano neće isušiti.

Sastav: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · DICAPRYLYL ETHER · GLYCERIN · AQUA · OCTYLDODECANOL · ORYZA SATIVA BRAN OIL · POLYGLYCERYL-5 OLEATE · CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL · PANTHENOL · TOCOPHERYL ACETATE · TOCOPHEROL · PHENOXYETHANOL

Jeste li probale ovaj proizvod? Koji su vaši dojmovi? Volite li uljne čistače?

CONVERSATION

30 komentari:

  1. Ja sam ga danas gledala i mislim si hoću/neću jer zaista mi se čini da bi bio dobar za hladnije dane. Možda se ipak prošetam do obližnjeg dm-a.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. korektan proizvod ukoliko ne planiraš njime skidati šminku oko očiju, za to nije dobar, a inače mislim da bi ti mogao odgovarati :)

      Izbriši
  2. Ja baš nisam imala previše sreće s Baleinim proizvodima za lice, sve mi previše iziritiralo kožu. Imam masnu kožu, ali pak jako osjetljivu :P, tako da mislim da ću preskočiti ovo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako si našla odgovarauće proizvode, bolje ih ne mijenjati :)

      Izbriši
  3. Baš sam ga gledala prošli vikend no nisam ga uzela jer nisam u deficitu sa čistilicama :D.
    Kako mi je svakodnevni make up najčešće prilično lagan čini mi se da bi mi ovo moralo odgovarati tako da ga možda i uzmem kad mi zafali čistilica.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam balein plavi piling za mješovitu kožu i njega stalno kupujem, baš mi se sviđa. Ovaj nisam probala. Sad trenutno koristim Averde pjenu koja isto sasvim solidno skine šminku, a ostalo prebrišem micelarnom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad probala taj pilng iako sam puno puta čula pohvale na njegov račun :)

      Izbriši
  5. Kupila neki dan i uopće nisam zadovoljna :/ Ja sam valjda jedina koju ovo isušuje :D Nakon korištenja na koži imam neki čudan osjećaj, sve je škripao i zategnuto, u okoloočnom području se to najviše vidi. Vidjeh po blogovima da su se cure žalile na masni film, al ja bih rekla da bar da je tu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti baš nemaš sreće s uljnim čistačima :/

      Izbriši
    2. Ma moram kupiti Loko emulziju, u nju polažem najviše nade :D

      Izbriši
    3. i meni djeluje obećavajuće, čekam tvoje dojmove :)

      Izbriši
  6. bas sam ga gledala prosli tjedan, interesantan proizvod ali mislim da necu isprobavati, meni koza zna reagirati na dosta proizvoda od balee :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam, ne koristim inače baš Balea proizvode za lice tako da ne mogu usporediti s ostalima :)

      Izbriši
  7. Razmišljala sam da ga uzmem, ali pošto volim proći s umivalicom po okoloočnom području, mislim da ću ga ipak preskočiti. Šteta, baš sam se nadala da će napokon biti dostupan i jedan drogerijski uljni odstranjivač.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda ga svakako preskoči jer za to neće biti dobar :)

      Izbriši
  8. Deluje zanimljivo, nikada nisam koristila uljani fluid za ciscenje lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je ovo prvi fluid, do sad sam koristila emulzije, no zapravo i nema puno razlike jer rade istu stvar :)

      Izbriši
  9. Djeluje mi kao dobar proizvod za hladne dane, tako da mislim da ću ga isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. korektan je proizvod, nadam se da ćeš i ti biti zadovoljna ako ga uzmeš :)

      Izbriši
  10. Nisam isprobala, ne čini se loš proizvod imam na sličan princip jedan od Noviderma, ali ga još nisam isprobala. Nekako odbijam isprobati takvu vrstu proizvoda, vjerojatno zbog navike. Micelarne su mi zakon, ali morat ću jednom isprobat, čisto da vidim kako to izgleda. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja volim micelarne, ali ovakvi proizvodi su mi još draži :)
      Moram proguglati taj Novidermov :D

      Izbriši
  11. Koristila sam nekoliko Balea umivalica (doduše ne na bazi ulja) i uvek sam imala istu impresiju: ni posebno oduševljena, ni preterano nezadovoljna. Ne verujem da bi sa ovim bilo drugačije. Od uljanih sredstava za čišćenje lica, posebno mi se sviđaju Weledine i generalno mogu da ih preporučim :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam čitala baš dobre recenzije ovog fluida tako da ga neću ni kupiti.

    OdgovoriIzbriši
  13. I ja preskačem, ali već sam upikirala jedan uljni pa se nadam da će mi odgovarati :D

    OdgovoriIzbriši