Nekozmetički new in #01 - a little make up obsessed

Nekozmetički new in #01

Još prije mora sam vas na Facebooku pitala jeste li za jedan nekozmetički new in, taj post je dobio jako puno lajkova, no na kraju ga nisam stigla objaviti prije mora, pa je danas vrijeme da vam pokažem što sam sve nekozmetičko kupovala u srpnju i kolovozu, a nakupilo se toga, što odjeće, što dodataka, što proizvoda za uređenje doma.


Uglavnom sam u ravnoj obući, a ovakve modele sandala nosim već nekoliko ljeta, jednostavni remenčići kod prstiju i oko gležnja su uvijek moj izbor. Riječ je o brandu Kitten, kupljene su u Shobox po cijeni od 200 kn, a vidim da su sad snižene na 140 kn. Postoje i u boji pudera i predivne su i u toj boji, no uz moju put ta boja jednostavno nije išla, sandala bi se izgubila i ne bi uopće dolazila do izražaja.


Osim sandalica, kupila sam i nove Havaianasice jer stare nakon 6 godina korištenja više nisu baš za hodanje uokolo pa ih koristim samo za plažu. Ovakve japanke su meni za plažu i dućan na moru, dok ih po gradu ne nosim, za to mi služe neke druge, kožne japanke.


Odjeću nisam slikala jer stvarno nemam smisla za to, pa stavljam slike s neta - opraštate mi, zar ne? :)

Moj prvi komad žute odjeće IKAD je ova žuta haljina na preklop. Kupljena je za svadbu dragih prijatelja, a nakon toga sam ju ovog ljeta nosila još puno puta. Iz H&M-a je i koštala je 200 kn


Kupila sam u H&M-u crnu maxi suknju koja je definitivno bila kod mene najnošeniji odjevni predmet ovog ljeta. Cijena: 100 kn

U H&M-u sam uzela i ovu košuljicu s ptičicama - 150 kn.


Iskoristila sam i sniženje u Mangu, pa kupila ovaj predivni kardigan za samo 100 kn:

Šalove obožavam, pa nisam odoljela u Bershki ovom crnom (moja omiljena (ne)boja ♥) šalu sa stiliziranim lubanjama. Mislim da sam ga platila 20 kn.


Kupovala sam i na eBayu nešto malo nakita:




A u Carpisi sam si kupila ovu torbu od imitacije nojeve kože. Inače, obožavam imitaciju nojeve kože i to mi je definitivno jedan od najdražih "kožnih" dezena, a kako mi je trebala neka svjetlija damska torba, ova je došla kao naručena. Kupljena je na sniženju i mislim da je bila oko 170 kn, no nisam sigurna.



Na svakodnevnoj bazi nosim leće, no pošto su stare naočale bile rasklimane, bile su mi stvarno pod hitno potrebne nove, tako da sam iskoristila Late Night Shopping u West Gate-u i u optici Estille kupila nove okvire i stakla. Riječ je o Ralph Lauren okvirima, a stakla sam uzela neku srednju kategoriju, s raznnoraznim slojevima i sve skupa me izašlo oko 1100 kn (ako se dobro sjećam). Okvir je jako sličan starom (Max Marinom) kojeg sam do sada imala, jedino je razlika u boji - ovaj je smeđi sa svjetloplavom unutrašnjosti. Slikat ću se i pokazati vam kako mi stoje nekom drugom prilikom :) Inače, divno je nakon nekoliko godina opet imati normalne naočale s kojima mogu izaći i iz kuće bez straha da će mi samo skliznuti s glave :D


Prošli mjesec sam se, nakon što je ekran na mom voljenom HTC-u počeo otkazivati poslušnost, malo tehnički obnovila. Nakon godina na Androidu (a prije toga i na iOs-u) sam prešla na Windows phone. Moram priznati da nisam baš bila upoznata s njima i bila sam puna predrasuda da nisu dovoljno razvijeni, no nakon što mi je nekoliko prijatelja IT-jevaca preporučilo upravo Lumiu, odlučila sam ju uzeti. Odlučila sam se za model neke srednje klase, 925 i prezadovoljna sam - i brzinom i mogućnošću rada njome, kao i lakoćom upravljanja, a i fotićem ♥
Da sam znala, i prije bih prešla na WP!

Na slici je naravno, i odgovarajuća futrola jer sam zaključila da je dosta toga da mi se mobitel "tumba" po torbi s ostalim stvarima. 



U Kiku sam se zaljubila u ove led lampice koje mijenjaju boje. Prvo sam kupila dva komada (toliko ih je u pakiranju), a kasnije sam se vratila po još dva . Prefora su mi ♥



Naravno da se nisam strpila i odmah prvi dan sam morala ići u IKEU no opravdanje mi je da nisam otišla tada, pitanje je kad bih opet stigla zbog obaveza koje mi slijede. Sreća pa nije bila takva ludnica tako da je shopping prošao bezbolno. Osim stvarčica sa slika, kupila sam još i neke sitnice za kuću, čaše i zdjelice koje sam naprosto zaboravila uslikati, pa ću to neki drugi put. 

Uzela sam si Myken stolno ogledalo (50 kn) koje me iznenadilo svojom veličinom, nisam se baš zamarala mjerama, no na slikama mi je djelovalo manje tako da sam jako zadovoljna kupnjom.


Kupila sam i ove jednostavne, a tako lijepe podmetače (7 kn/kom) i još jedan SKURAR tanjurić za kolekciju (13 kn):


I još sam  uzela ovu kričavo rozu lampu (20 kn) - totalno girly, znam, da doda živosti u jednoj potpuno bijeloj prostoriji. Koliko će se dugo nalaziti tamo - ne znam, no za 20 kn i nije bitno :)


I to je to za moj prvi nekozmetički new in na blogu, svega se nakupilo i baš u svemu navedenom uživam, pa sam odlučila to podijeliti i s vama :)

Kako vam se sviđaju moji noviteti? Što ste vi kupovale u zadnje vrijeme? 

CONVERSATION

52 komentari:

  1. Kako ja volim ovakve postove! Prvo - žuta haljina je preeeedivna! Sviđa mi se i nakit, a ove stvarčice iz Ikee su mi preslatke :) moram podhitno poharati Ikeu! I da, imamo vrlo, vrlo sličnu torbu, moja je isto Carpisina, praktički identične forme, samo je moja lakirana crna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel da je divna haljina? ♥
      pošto ti treba do IKEE skoro koliko i meni dok prođem grad, nadam se da ćeš što prije doći i poharati ju :)
      A taj model torbi mi je i inače izvrstan, a ovo još kad sam vidjela nojevu "kožu" sam se raspametila :D

      Izbriši
  2. Ajme sveee mi se sviđaa!! Suknja i košulja, ogrlice <3 a lampice su prefora. i ogledalo.... :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve je predivno,zuta haljina je savrsena. Ikei sam mahala pocetkom avgusta (tada jos nazalost nije bila otvorena)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haljina je uistinu posebna, još ju ja nisam ni zamjetila nego mi je gospođa majka sve sa strahom (jer zna da ne nosim žuto) pokazala i odmah sam se oduševila :) a to ostala zadnja i još moj broj, di ćeš bolje :D
      a dobro, nismo na kraj svijeta, prolazit ćeš nadam se opet ovim krajevima :) a bilo je taj dan kad se otvarala dosta BG tablica :)

      Izbriši
  4. Više volim ove favorite nego kozmetičke :D
    Sve mi se dopada, a posebno ogledalo. Zanima me može li se pomicati gore dolje ili je fiksno (nadam se da si shvatila jer ne znam kako bih postavila ovo pitanje :D ) ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shvatila sam pitanje - fiksno je :)
      ali je stvarno idealan nagib, tako da nema potrebe za pomicanjem :)

      Izbriši
    2. favorite?!!!!!! Bravo Ana!!!
      Ogledalo ide na popis!
      Nažalost Ikea mi nije blizu, ali ću zamoliti neke prijatelje da mi donesu sve što želim ;)

      Izbriši
    3. ma nemaš frke, pretpostavila sam da je tipfeler ;)
      Srećom u današnje doba interneta i gdje cijeli asortiman možeš vidjeti na netu nam je puno toga lakše pa i naručiti prijateljima da donesu :)

      Izbriši
  5. I ja obožavam postove ovog tipa! Sve stvarčice su mi super, ali izdvojila bih žutu haljinu i ogledalo! Zavidim ti na blizini Ikea

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žuta haljina se svima svidjela :))))
      Kako smo mi ljudi grozni - kukam što imam 30 km u jednom smjeru do Ikee (na drugom kraju grada je) :)

      Izbriši
  6. super post, jednostavno volim ovakve postove jer dobijem neke nove ideje i vidim nesto zanimljivo od drugih :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nakit je divan, i ja ga u zadnje vrijeme često kupujem i uživam u njemu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam u zadnje vrijeme baš navalila na nakit nakon jedne faze u kojoj sam samo klasiku nosila :)

      Izbriši
  8. Stvarcice su jako lijepe, jedino torba mi nije nesto.. inace mrzim takve aka Birkin torbe kao i sve druge kopije poznatih torba.
    Upravo se vracam s mora u zg i eto nije tako strasno kad znas da te Ikea ceka :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Osobno ne smatram ovu torbu KOPIJOM nego više kao inspired by jer je Birkin ipak nešto drugačijeg dizajna (što će iskusno oko svakako vidjeti) :)
      No ukusi se razlikuju i to je super, recimo meni ne bi Ikea bila neka utjeha/zamjena za more :))))

      Izbriši
  9. Volim nekozmetičke new in-ove :) Sve mi se sviđa a posebno ogrlice, nešto me one drže zadnje vrijeme. Morat ću si naručit koju s ebay-a.
    Drago mi je da se napokon otvorila Ikea u hr :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene drže ogrlice u zadnje vrijeme :)
      A i za Ikeu mi je drago, iako su se eto i prije nalazile dobre vile koje su nam nabavljale stvari :*

      Izbriši
  10. Krasne stvarčice. :D Ja isto imam Lumiu, no slabiji model i sad razmišljam o kupnji novoga i ne želim na Android. Kada se navikneš na Win, jednostavno ti se ne prelazi na zamorni Android. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam ostala ugodno iznenađena Winom, baš izvrsni telefoni, sad su mi jasne sve pohvale na njihov račun :)

      Izbriši
  11. Zuta haljina je odlicna :)) i crna ogrlica i ikea stvarcice :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Ova žuta haljina je naprosto predivna. :) Baš gledam većinu blogerica što izađe iz Ikee, izađe sa sličnim stvarima tako da ne sumnjam da nas pola neće imati isto jer baš i ja pikiram ogledalo, podmetače i čašice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, haljina je stvarno predivna, bila je to izvrsna kupnja :)

      A za Ikeu nisam ni sumnjala da ćemo sve imati isto :)

      Izbriši
  13. Divni noviteti, svakako sam za više ovakvih postova.
    Nasmejala sam se na telefon, inače pre mesec dana kupila sam iPhone 5s i ne mogu dočekati da ga se rešim.
    Jednostavno, nije to za mene, ja sam Android cura :P
    Haljina je jako lepa, ali su mi noviteti iz Ikee divni.
    Budem otišla kad se malo smiri ludnica.
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ste svi lijepo prihvatili ovakav tip posta :)
      Ma iOS je meni najgori operativni sustav, Android sam obožavala do sad, ali WP me stvarno oduševio :)
      Nadam se da ćeš ga se što prije riješiti i vratiti se na Android :)

      Ikea me (ugodno) iznenadila jer uopće nije bila takva ludnica na koju sam se psihički pripremila. Ne znam kako će biti vikendima, ja sam imala sreću pa sam mogla otići u tjednu i to oko podneva kad ipak većina radi :)

      Izbriši
  14. Bas ne kuzim Ikeinu politiku, u razlicitim gradovima imaju za pojedine artikle razlicite cijene i to ne nezamjetne :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razlika je zbog različitih stopa PDV-a u različitim državama, a onda naravno ako spuste cijenu nekom proizvodu koji bi zbog PDV-a trebao biti skuplji, moraju dići cijenu nekom drugom proizvodu. To sad dalje ovisi o procjeni menadžmenta na čemu im je isplaticije spustiti, a na čemu dići cijene :)
      Nemam veze s Ikeom, nego tako to ide :)

      Izbriši
  15. Šalovi su jedan od razloga zašto mi je žao živjeti u malom gradu :D Obožavam ih, a nikad nisam našla lijepu maramu ili šal ispod 70 kn što mi je puno :8
    Preeedobri su mi ovi podmetači iz Ikee, totalno ih želim :D Morat ću nekoga ugnjaviti da mi kupi nešto i pošalje, jer trebam i čaše one za kistove, isto SKURAR :D
    super shopping!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja šalove kupujem i po punim cijenama i imam poveću kolekciju, no uvijek mi je gušt uloviti neki ovako na akciji :)
      Čaše imam otprije, tako da sad to nisam kupovala :)
      I hvala :)

      Izbriši
  16. Sve je jako lijepo, posebno mi se sviđa odjeća! ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Aaaaa meni je ova lampa zakon :))) totalno moj đir.. ma ikea ima uvijek super stvari za sitne novce samo eto meni je blize ova u Italiji nego u Zagrebu. Ogrlice su mi isto predivne..Ma sve ti je super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)))
      glavno da ti je neka Ikea blizu, a sad koja - to je manje bitno :)
      I lampa je baš vesela, kad sam vidjela da je samo 20 kn morala sam ju uzeti :D

      Izbriši
  18. super post, još uvijek nisam otišla do ikea-e ali nadam se da ću brzo ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Odlican new in! sve iz ikee mi se svidja, a od drugih stvari su mi japanke najljepse i ova zuta haljina :D h&m kosulja je preslatka, bas u mom stilu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      japanke su stvarno divne, haljina je postala zvijezda posta, a košuljica je baš slatka, baš ju volim nositi :)

      Izbriši
  20. Super noviteti! Haljina je divna, a ovu suknju sam kupila i ja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      suknja mi je super, najnošeniji komad ovog ljeta, stvarno se može na 1000 načina iskombinirati :)

      Izbriši
  21. Lepo si se ti ponovila, bas ;)
    Svidjaju mi se japanke, iako su i meni najvise za plazu, ali nosim ih i ovako, u setnju, kad krenem na kafu leti...obozavam ih, nema udobnijih ;)
    Maxi suknja mi je divna, trazim jednu takvu dugo, ali mi nijedna nije duga, iako nisam bas visoka...
    Esarpa mi je predivna ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno nema udobnijih, divne su :)
      Vidiš, ova suknja iz H&M-a je stvarno duga, ja sam 177 cm, a skroz mi je do ispod gležnjeva :)
      I mogla sam i misliti da će ti se šal/marama svidjeti :D

      Izbriši
  22. bila sam uvjerena da sam ti komentirala ovaj post :D ali očito se nije učitalo kak spada :D
    sve je jako jako lijepo, lajkam ovakav ttip posta, i slobono ih piši kada se nakupi lijepih stvari :D
    posebno mi se dopadaju japanke, maksi suknja, torba <3
    ogledalce je prekrasno, i sama bih si nabavila takvo <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na komentaru :D
      nadam se da ćeš nabaviti ogledalce :)

      Izbriši
  23. joj ženo, hoću i ja takve sandale, prekrasne su *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel da su divne? :)
      i jako jako udobne :)
      probaj ih potražiti u shoeboxu kod vas, sad su još snižene na 140 kn, to je ništa za cipelu s pravom kožom :)

      Izbriši
  24. Torba je odlična! i ove razne stvarčice iz Kika i Ikea-e su mi baš simpatične :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Super stvarčice! Jako mi se dopada haljina i ogrlice, a ove lampice iz kika su super!

    OdgovoriIzbriši