Redken Hair Cleansing Cream - šampon za dubinsko pranje kose - a little make up obsessed

Redken Hair Cleansing Cream - šampon za dubinsko pranje kose

Prije nekoliko godina nisam imala pojma da postoje šamponi za dubinsko pranje kose, pa sam se čudila kad sam prvi put čula za njih, no zaključila sam da mi trebaju. Do ovog šampona sam isprobala Balein i Swiss-O-Parov (Balein se više ne proizvodi), no jako me kopkalo kakav je ovaj, pa sam Redken Hair Cleansing Cream - šampon za dubinsko pranje kose naručila prošle godine nakon mora.


Šamponi za dubinsko pranje služe za odstranjivanje različitih proizvoda za styling koji se talože na kosi (pa čak ne mora biti i proizvoda za styling - moguće da i šampon i maska ili regenerator koje koristite sadrže silikone), kao i ostatke klora i soli (i kamenca), pa sam zaključila da je idealno vrijeme za ovu recenziju. I sama sam ovaj proizvod kupila lani nakon mora baš iz tog razloga da bi "oslobodila" kosu od soli i naravno, nataloženih proizvoda za styling koji se ne mogu odstraniti običnim šamponom, koji mi i sam, najčešće sadrži silikone. 

Redken šampon za dubinsko čišćenje kose dolazi u za Redken karakterističnoj ambalaži, ovaj put bijele boje s čvrstim čepom koji ne stvara probleme prilikom otvaranja, u količini od 300 ml.

Tekstura je poput većine šampona, tako da ju nisam smatrala potrebnim slikati jer ne biste vidjeli ništa inovativno ni posebno.

Osvježavajućeg je, citrusnog mirisa koji se ne zadržava dugo na kosi.

Sadrži voćne kiseline koje će napraviti i kemijski peeling vlasišta, pa bih ga preporučila i ljudima sa seboreičnim dermatitisom (poput mene same), kao i onima kojima pojačano pada kosa - možda je od toga što se previše proizvoda nakupilo na vlasištu.


Osim vlasišta, djeluje i na cijelu vlas, tako da će kosa nakon pranja šamponom za dubinsko pranje biti sjajnija, voluminoznija, lepršavija i laganija jer na njoj neće biti proizvoda koji ju otežavaju ili onemogućavanju prelamanje svjetlosti koje je zaslužno za efekt sjajne kose. 

Važno je napomenti da ovo nije šampon koji ćete koristiti pri svakom pranju jer ne njeguje nego je njegova funkcija samo da čisti. Iz tog razloga se preporuča koristiti ga naizmjence s vašim uobičajenim šamponom (tako barem preporučaju iz Redkena), a ja ga koristim jednom mjesečno.

Kao i svakim šamponom, i ovim kosu šamponiram dva puta, s time da šampon ostavljam 5-10 minuta na kosi prije ispiranja, da sastojci uspiju djelovati, te nakon ispiranja nanosim masku za kosu (trenutno je to L'oreal Professionnel Mythic Oil maska).

Prilikom ispiranja kose, uistinu ćete osjetiti onu "škripavu" čistoću, a i efekt na kosi će biti divan - kao što sam već napisala, kosa će izgledati "oslobođeno". Mislim da ga ne bi bilo dobro koristiti bez maske ili regeneratora jer mi se čini da bi mogao petljati kosu, no nisam ni probala, pa neću tvrditi, no mislim da je i šteta ne nanijeti neku masku na tako čistu i neopterećenu kosu jer će hranjivi sastojci iz maske dublje prodrijeti u vlas takve čiste, neopterećene kose. 

Ukoliko bojate kosu, ne bih preporučila da ga koristite odmah nakon bojanja jer postoji mogućnost da vam skine nešto boje - i sama ga ne koristim tako, nego predzanje pranje pred bojanje i onda idući put mjesec dana nakon bojanja, zlu ne trebalo.

Šampon je namijenjen svim tipovima kose i uistinu mislim da bi odgovarao baš svakoj kosi, tim više što nije šampon koji se koristi na redovnoj bazi nego kao tretman koji je potreban baš svakom vlasištu i baš svakom tipu kose. Pod potreban ne mislim neophodan, no da će biti blagotvoran, to svakako, tako da ovaj šampon ima moje preporuke neovisno kakvu kosu imali - a ja ću ga, kad ga potrošim, kupiti opet što dovoljno govori da mi se svidio.

Šampon kupujem na britanskim online shopovima poput feelunique, hqhair i lookfantastic gdje ga sad možete naći za 9,90 funti.

Jeste li probale ovaj ili neki drugi šampon za dubinsko pranje kose? Imate li vi kakvu preporuku?

CONVERSATION

5 komentari:

  1. Super što si zadovoljna rezultatom. Nisam ga još isprobala, no svakako planiram. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se ovaj šampon, već je na wish listi i čeka da ga kupim, mojoj tanušnoj kosici treba nešto da ju olakša kamenca i svega da bude weight free :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam još isprobala šampone za dubinsko pranje, ali kako su došli topliji dani, sve više razmišljam da si nabavim koji, tako da je ova tvoja recenzija došla kao naručena!

    OdgovoriIzbriši
  4. Šampon za dubinsko pranje kose koristim vec nekoliko vremena, 1-2x sedmicno bas zbog toga prelepog osečaja i izgleda kose. Nisam znama da postoje takvi šamponi sve sok nisam odkrila Balea šampon za dubinsko pranje kose. Za ovaj šampon koji si recenzirala prvi put čujem ali sigurno ču ga kupiti. :) Veliki pozdrav iz Slovenije. ♥

    OdgovoriIzbriši