Moj recept za matirano lice - a little make up obsessed

Moj recept za matirano lice

Koliko god obožavam ljeto, ima jedna stvar koju ne volim kod ljeta - a to je to što mi se T-zona ljeti još brže zasjaji nego zimi. Iz tog razloga sam uvijek u potrazi za idealnom formulom koja će održati moje lice što duže bez sjaja. Kako izgleda da sam svoju formulu našla, odlučila sam s vama podijeliti svoj recept kako matirati lice. 


Tu se našlo čak šest proizvoda, od preparative do dekorative koji su potrebni da bih postigla ten bez sjaja. Istina, ne koristim svih šest proizvoda odjednom (nego samo pet - baš sam smanjila), no navela sam ih sve jer svi rade dobar posao.

Koristim ih na svakodnevnoj bazi, s tim da u dane kad mi baš treba jako matiranje (odnosno u dane kada znam da ću biti dugo "na terenu") izostavljam kremu sa SPF koju trenutno koristim (nisam ju navodila ovdje jer nije dio "matte kit-a") i pouzdam se samo u zaštitu L'Occitane BB kreme iako sam svjesna da ju vjerojatno ne nanosim u dovoljno debelom sloju da bi uistinu imala SPF koji piše na njoj. 



Kao što sam napisala, preko ljeta uglavnom izbjegavam pudere (osim u rijetkim i to samo noćnim prilikama) i koristim BB kreme sa SPF, pa kad trebam dugotrajno matirano lice, ne nanosim kremu sa SPF nego kreme koje služe matiranju. Tu je moj izbor pao na dva proizvoda - Vichy Normaderm Total Mat* i Murad Oil-Control Mattifier. Oba proizvoda izvrsno rade svoj posao, s tim da je Normaderm Total Mat bolji izbor za one koji se i znoje ljeti u licu, no moram naglasiti da on i slabije matira od Murada.

Murad na drugu stranu može isušivati, tako da ukoliko nemate baš jako masnu T-zonu, Vichy će isto biti bolji izbor. 



Trenutno koristim uglavnom L'Occitane Sublime Beauty BB kremu, koja ima SPF30. Sama krema daje neko srednje prekrivanje i na mom licu izgleda izvrsno, no ako ste jako žute, moglo bi se dogoditi da vam oksidira i izgleda narančasto na licu. Ja sam neutralna koja baca na rozo, pa nemam taj problem. 


Kad je matiranje u pitanju, proizvod bez kojeg više ne želim biti je MAC Blot Powder pressed. Njegovu recenziju možete naći na ovom linku, pa neću puno duljiti o njemu. 

U dane kad znam da ću se dulje zadržati vani, pa želim što duže zadržati i matiran izgled, preko njega još nanosim i tanki sloj Ben Nye Banana Luxury Powder-a. Sam po sebi mi zadovoljavajuće matira u sva godišnja doba osim ljeti, no u kombinaciji s MAC Blotom stvarno mi čini čuda.


Kad završim s puderom i nanesem rumenilo, završni korak je fiksiranje. U tu svrhu trenutno koristim Avon makeup setting spray (recenzija). Ovaj proizvod vas neće matirati, pa možda ne bi ni trebao biti u ovom postu, no jednostavno djeluje tako da make up stoji drže na licu, tako da je i "bježanje" šminke s nosa i ostatka T-zone dodatno odgođeno. 

Ovi proizvodi u kombinaciji na mom licu daju matiran izgled koji bez problema traje i po 6-7 sati što je meni s mojom masnom zonom ljeti i više nego zadovoljavajuće. 

Nakon toga jednostavno pokupim višak sebuma matirajućim listićima (koristim Catrice) i samo malo prepudram T-zonu MAC Blotom. 

Imate li vi masnu T-zonu? Kako se vi borite protiv neželjenog sjaja ljeti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

14 komentari:

  1. Odlican post jer i ja imam masnu kozu i uvijek sam u potrazi za dobrim matirajucim proizvodima. Ja koristim od Yves Rocher matirajucu gel kremu koja jako dobro obavlja svoj posao cak i sada u toplijim mjesecima. Nakon toga obavezno neki matirajuci primer, pa tekuci puder (takoder za masnu kozu ali svaki put kupim neki drugi jer jos nisam nasla onaj koji bi mi savrseno odgovarao) i za kraj Art Deco puder u prahu za fiksiranje.
    Jako puno sam citala pohvale za ovaj MAC blot puder i nadam se da cu ga jednoga dana i ja uspjeti nabaviti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao, mnogo proizvoda.... meni je koza bolje matirana sto manje stvari imam na njoj. Neko bi osuo paljbu po meni, ali posto imam masnu kozu, samo na problematicne delove nanosim kremu, na ostale ne. Tako mi i puder duze drzi.
    A jesi li mozda probala Essence all about matt? Hvale ga cure..

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja koristim Missha BB kremu, ima visoki faktor i odlično mi pokrije i matira lice. Šminku na matiram niti fiksiram i uopće se ne zasjajim iako imam masnu T zonu

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam ljeti kao da sam se umila u svinjskoj masti, nema mi pomoći puno.. Neke stvarčice malkoc pomognu, ali ne drastično. Ali super da si našla svoju kombinaciju! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Masna,masna,masna... hrpetina isprobanih mat krema-sve nula bodova. Jucer se konacno docepam murada,koji mi je bio zadnja nada,preko njega blot-ni 2 sata poslije opet sjaj :((( prokleta sam s tim,ne znam sta vise koristiti.
    pomaze jedino diorov primer,al opet ne volim stalno podloge stavljat na +35

    OdgovoriIzbriši
  6. Prije nego izađem van, puder fiksiram nekim puderom u prahu. To je obično Rimmel Stay Matte ili Essence All About Matt. I drže mi pristojni broj sati. A kasnije tko ga šiša :P Nije da se opterećujem sjajem, ljeto je pa nek se sjaji haha. Ali voljela bi se dokopati Bananice da vidim kako će mi držati korektor ispod očiju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni se nekako samo nos zasija u toku dana, a ne volim preko toga opet da stavljam puder u prahu, pa mi posluže listići za sakupljanje viška masnoće.
    A volim ljeti staviti Balea Aqua Serum ispod pudera, čini mi se da mi se i od njega koža manje masti u toku dana, blaži je od bilo koje kreme koju sam probala i puder lijepo "legne" na njega :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ajme ja se jako brzo zasjajim, pogotovo preko ljeta... i jos nisam pronasla bb kremu koja ce mi odgovarati odnosno koja ce stajati na mom licu duze od 2 sata. Ne volim preko ljeta nositi teske pudere i puno toga na licu i zato isprobavam tonu bb krema u nadi da cu pronaci onu svoju ♡ zainteresirala si me sad ga ovu od loccitana :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Murad, Ben Nye i Mac Blot su zaista ljetni must have ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovaj ben nye je nepotrošiv, toliko da mi je dosadio hahaha :D Ali ne mogu reći da nije fenomenalan, odličan je i meni jedan od najboljih pudera.
    Sviđa mi se tvoj recept za matmat ten :D, ali meni valjda jedinoj ova Murad krema nije sjela. Slabo mi matira što je fakat čudno i trusi mi se na licu pa je muka nanijeti puder preko nje.. ne znam, mozda sam dobila pokvaren primjerak :D

    OdgovoriIzbriši
  11. zainteresirala si me za ovaj Ben Nye Banana Luxury Powder :D
    a AVON fiksator šminke neko vrijeme planiram naručiti :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Sa sjajem se stalno borim jer imam masnu kožu i stalno sam u potrazi za novim idealnim rješenjima za matiranje :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni se izvrsnom pokazala Bioderma Pore Refiner koja je u biti primer za kremu, a kako ljeti nosim BB, taman mi je. Preko toga Essence u prahu i par blotanja tijekom dana. Tu i tamo, ako mi se baš da, malo se popravim kamenim preko T-zone i to je to. Opet se sjajim, naravno da se sjajim, ipak imam masnu kožu... Fiksator još nisam isprobala, mogla bih i to ubaciti.

    OdgovoriIzbriši
  14. Gdje kupiti ovaj Ben nye puder? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši