MAC Blot Powder Pressed in Medium Dark - a little make up obsessed

MAC Blot Powder Pressed in Medium Dark

Ne znam kako je to moguće, ali na blogu još nisam napisala recenziju ovog izvrsnog proizvoda, no vrijeme je da to promijenim. Dakle, tema ovog posta je MAC Blot Powder Pressed in Medium Dark.


MAC Blot Powder Pressed dolazi u klasičnoj, crnoj MAC ambalaži, ovaj put s ogledalcem i odgovarajućom spužvicom. Količina proizvoda koju ćete dobiti je 12 grama za europsku cijenu od 23 eura ili američku od 25 dolara. 


Što je tako posebno u ovom proizvodu? Njegova moć matiranja. 

Moja koža je mješovita s masnom T-zonom koju je po toplijem vremenu posebno teško držati pod kontrolom. Upravo ovaj proizvod je jedan od onih zaslužnih što se ovog ljeta moja T-zona ne sjaji u roku keks (čak i u onim rijetkim vrućim danima).

Koristila sam ga u raznim kombinacijama, s BB kremama, puderima, pa čak i samog preko kreme sa SPF i u svakoj kombinaciji i sa svakom bazom (neovisno je li riječ o pravoj bazi (primeru) ili o bazi u obliku kreme koju nanosim na lice) je funkcionirao i držao moju T-zonu matiranom puno duže nego ijedan drugi puder. Istina, ne izdrži on cijeli dan, no nekih 5 sati sam drži moje lice pod kontrolom što je, vjerujte mi, veliki uspjeh.

Nanosim ga kabuki kistom ili u zadnje vrijeme elf-ovim Powder Brushom i na oba načina je efekt izvrstan. Nema nikakvo prekrivanje, no to mu ni nije svrha, a isto tako, ne izgleda nimalo brašnasto na licu.

Mala mana koju sam primjetila jest ta da brzo veže masnoću na sebe, tako da, iako nakon svakog korištenja perem kist, kako "umačem" kist više puta u proizvod prilikom nanošenja, kao da se površina malo stvrdne (od masnoće pudera/BB kreme koju kist ipak pokupi). No to se može riješiti ili struganjem ili (pošto ne volim bacati proizvod) tako da svako toliko upotrijebite za nanošenje oštriji kist koji sam satruže taj gornji sloj, a opet ga iskoristite za nanošenje na lice. 


Kako MAC nije dostupan kod nas, ovaj put sam bila "uposlila" prijateljicu da mi ga kupi kad je bila na putu, pa sam pomalo muku mučila s odabirom nijanse (tako je to kad kupujete na blef). Inače sam po MAC nijansama NW20, a ljeti (čim dobijem malo gradske boje) NW25 (kupovala sam proizvod još zimus) i bila sam skeptična vezano uz preporuke da je za mene nijansa Medium DARK jer ja baš i nisam dark (tamna), no odlučila sam probati s njim i potpuno pogodila, nijansa je toliko pogođena da sam vam ga na swatchu označila s kružićem da biste uopće vidjele boju:


Kako se dosta dobro prilagođava i zapravo izgleda nevidljivo na licu, vjerujem da će mi odgovarati i kad potamnim.


U svakom slučaju, ovo je fenomenalan proizvod koji ima sve moje preporuke ako imate mješovitu ili masnu kožu odnosno ukoliko želite držati sjaj na licu pod kontrolom.



Na mom licu izgleda ovako (preko Estee Lauder Double Wear pudera):



Jeste li isprobale MAC Blot puder? Koji je vaš omiljeni puder u kamenu? Imate li preporuke za pudere za matiranje?

CONVERSATION

29 komentari:

  1. Dvoumim se između blota, prep+prime transparentnog, the balm sexy mame i essence transparentnog :D Moja koža je inače suha/normalna i nikad nisam koristila pudere za matiranje jer se ne sjajim, ali ljeti se dosta znojim i koristim laganije pudere koji mi daju dewy finiš pa želim uzeti nešto za matiranje. I imam problem što mi se puder jako uvlači u borice oko očiju, puno bolje je ako fiksiram no trenutno nemam čime :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od ovih između kojih se dvoumiš sam probala samo blot i essence i reći ću ti da nema usporedbe, kao da uspoređuješ bmw i škodu :)
      ja za područje oko očiju koristim Ben Nye bananu, no probala sam i ova dva nanijeti na okoloočno područje i blot svakako ima moje preporuke, essence sam imala osjećaj da mi baš isušuje okoloočno područje

      Izbriši
  2. Odličan proizvod, ali cijena mu je ipak malo previsoka za mene. Može se naći dobrih po puno nižim cijenama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost, ja mu u drogerijskom rangu nisam našla zamjenu, a isprobala sam ih puno i na kraju odustala jer mi je jeftinije kupiti 1 proizvod koji valja nego 5 koji mi ne valjaju i ne potrošiti ih na kraju..
      ali ako imaš preporuke, uvijek sam za :)

      Izbriši
  3. Nisam ga isprobala, a taman sam potrošila onaj Essence matirajući puder, baš mi treba nešto poput ovoga :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan i omiljen:) Ja sam NC25 i isto koristim medium dark, ovo je jedini puder u kamenu koji kad stavim ne moram svakih sat-dva pred ogledalo da vidim sjaji mi li se lice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ljepootice! :)))))
    Uzela bih ja odmah da mi je dostupniji :D do tad koristim Ben Nye, njega nikako potrošit haha. Iako mi je fenomenalan malo mi je i dosadio moram priznati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :*

      Ben Nye je mala beba ja MAC Blot :)
      A Ben Nye je uistinu nepotrošiv :)

      Izbriši
  6. Ni meni nisu jasni sa tim nijansama, očito da nisi dark. Super izgleda i baš sam puno puta čula pohvale za ovaj puder, možda ga jedno isprobam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budeš u prilici, svakako isprobaj, izvrstan je :)

      Izbriši
  7. Imam ga i volim ga, traje već dosta i jedva čekam da ga potrošim jer želim i druge isporbati hahaha...

    OdgovoriIzbriši
  8. želim i moram imati, ali sa nijansama sam na vi, koju bi mi predložila? :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Upisan jos odavno la WL, a kako mi je nestalo kamenih pudera imam izgovor vise da ga kupim!

    OdgovoriIzbriši
  10. Trebala bih ga ponovo kupiti jer je odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da se javila još jedna zadovoljna korisnica :)

      Izbriši
  11. I kod mene ide na WL , ovaj moram imati :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jedva čekam nabaviti i sebi jedan. Toliko dugo slušam o njemu, vjerujem da je stvarno izvrstan!

    OdgovoriIzbriši
  13. Kupila sam ga baš za more, u nijansi "medium". Toliko sam pohvala čitala, sigurno ću biti prezadovoljna, posebno što se leti prilično sijam. Jako lep blog imaš!

    OdgovoriIzbriši