Frisson de Verveine – Ledena svježina Citronovca EDT - a little make up obsessed

Frisson de Verveine – Ledena svježina Citronovca EDT

Ako me pratite, znate da ljeti jako volim lagane, prozračne mirise, najčešće iz vodene, cvjetno-vodene i vodeno-citrusne skupine, tako da mi je Frisson de Verveine, poklon koji sam dobila od L'Occitane Hrvatska došao kao naručen. 


Prelijepa ombre zelenkasta bočica s reljefom lista verbene koja jednostavno viče "svježina" me osvojila na prvu, a čim sam isprobala i toaletnu vodu, osvojila me i ona.

Frisson de Verveine je limitirana kolekcija izdana za ljeto 2014. (u redovnoj ponudi postoji kolekcija Citronovac koja se razlikuje od ove), a osim ovog EDT-a, sadrži još i osvježavajuću maglicu, gel za tuširanje, gel za tijelo, rashlađujući gel za stopala te kremasti gel za ruke.

Sama verbena (citronovac) bi mi možda bila prejaka, no ovaj EDT ne sadrži samo nju:

  • gornje note: citrusi i bergamot
  • srednje note: verbena i krastavac
  • bazne note: drvene note i mošus
Sve to u kombinaciji daje miris koji se stvarno može opisati kao ledena svježina. Toliko je leden da ga možemo smatrati i unisex mirisom koji će osim ženama, izvrsno pristajati i muškarcima. 



Citronovac je uistinu posebna biljka koja istovremeno i opušta i vraća energiju, pa nije ni čudo da je poznata i kao simbol sreće. A jedna zanimljivost vezana uz citronovac jest i ta da su stari Rimljani palili citronovac kao miris jer su vjerovali da djeluje kao afrodizijak (pa zašto ne probati miris i u te svrhe u ljetnim noćima? :)).

Ovo je miris koji je za mene izvrstan i danju i noću jer iako je osvježavajuć (pa je samim time idealan za dan), nekako mi je i sexy, pa je dobar i za ljetne večeri.

Što se tiče trajnosti - ne ističe se po njoj od ostalih L'Occitane mirisa, no zbog dobrog omjera cijene i količine mu to donekle mogu oprostiti, a i L'Occitane je, po uzoru na Chanel, stvorio Svilenkastu kremu za postojanost mirisa koja će produžiti postojanost mirisa na vašoj koži, pa ukoliko posebno volite neki L'Occitane miris, ova kremica će vam pomoći produžiti mu trajnost.

Sve u svemu, mislim da je ovo miris koji će svakako kod mene obilježti ostatak ljeta, a i vas pozivam da ga pomirišete ako se nađete u blizini L'Occitane dućana i javite mi kako vam se sviđa. :)

Cijene proizvoda:

Osvježavajuća maglica Ledena svježina Citronovca, 50 ml 77,00 kn
Eau de Toilette Frisson de Verveine – Ledena svježina, 100 ml Citronovca 354,00 kn
Gel za tuširanje Ledena svježina Citronovca, 250 ml 111,60  kn
Gel za tijelo Ledena svježina Citronovca, 250 ml 173,20 kn
Rashlađujući gel za noge i stopala Citronovac, 75 ml 119,30 kn
Kremasti gel za ruke Ledena svježina Citronovca, 30 ml 57,70 kn

Jeste li isprobale ovu kolekciju? Kakve mirise vi preferirate ljeti?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda. Za više informacija pročitajte Pravila i informacije o stranici.)   

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Zaljubila sam se uredovnu liniju Citronovca kad sam bila na onom mini-tretmanu prije par mjeseci pa vjerujem da je i ovaj odličan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam takve parfeme! Nakon ove recenzije ga definitivno moram pomirisati.
    I da, imaš divne slike :)

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam taj miris! no na meni vrlo kratko traju pa ne kupujem toaletne vode iz L'occitane više :(

    OdgovoriIzbriši